شناسهٔ خبر: 21013927 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فرهیختگان آنلاین | لینک خبر

ایرانگردی

سفر به خنک‌ترین‌های تابستان

شما به راحتی می‌توانید به شهر‌ها و روستاهای داخلی‌ای بروید که در گرمای تابستان علاوه‌بر هوای خنک و مطبوع طبیعی، زیبایی و بکر بودنش هم بسیار شگفت‌آور است؛ طبیعتی که این مکان‌ها را خاص‌تر می‌کند. پس چمدان‌تان را ببندید و با ما به شهرهای زیبا سفر کنید.

صاحب‌خبر -

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، اگر قرار است به سفر بروید و دلتان جایی را می‌خواهد که تا حالا ندیده‌اید، لازم نیست به خارج از مرزها سفر کنید. شما به راحتی می‌توانید به شهر‌ها و روستاهای داخلی‌ای بروید که در گرمای تابستان علاوه‌بر هوای خنک و مطبوع طبیعی، زیبایی و بکر بودنش هم بسیار شگفت‌آور است؛ طبیعتی که این مکان‌ها را خاص‌تر می‌کند. پس چمدان‌تان  را ببندید و با ما به شهرهای زیبا سفر کنید.

   خنک‌ترین شهر ایران در تابستان

 

وقتی اسم خنک‌ترین شهر ایران به میان می‌آید، کوهرنگ حرف بسیاری برای گفتن دارد. وقتی قصد سفر به کوهرنگ را دارید باید از تهران حدود 9 ساعت را زمینی به سمت شهرکرد حرکت کنید و بعد از آن به سمت کوهرنگ بروید؛ جایی که دشت‌هایش شبیه تابلوی نقاشی است.

کوهرنگ علاوه‌بر اینکه در تابستان هوایی بهاری و مطبوع دارد؛ جاذبه‌های گردشگری زیادی هم دارد که از آن جمله می‌توان به دشت لاله‌های واژگون، تونل کوهرنگ، چشمه دیمه، چشمه کوهرنگ، فضاها و سکونتگاه‌های عشایری، ارتفاعات زردکوه بختیاری، پیست اسکی چلگرد، غار یخی چما، آبشار شیخ‌‌علی‌خان، روستای شگفت‌انگیز سرآقا سید، جنگل‌های بازفت، ایلراه پلکانی و پل خدا‌آفرین اشاره کرد.

مرکز شهرستان کوهرنگ شهر چلگرد در 85 کیلومتری شهرکرد واقع شده که بزرگ‌ترین جامعه ایلی کشور یعنی ایل هفت‌لنگ بختیاری را در خود جای داده است. اگر به این منطقه زیبا سفر می‌کنید، مراقب رانندگی خود باشید.

   اینجا از کولر خبری نیست

 

تصور کنید در تابستان در شهری باشید که نیاز به کولر ندارد. در اصل می‌توان گفت کولر واژه غریبی است برای اهالی شهرستان چالدران استان آذربایجان‌غربی. این شهر به دلیل قرار گرفتن در دامنه سلسله‌جبال زاگرس هوای خنکی دارد؛ آنقدر که در طول تابستان مردم نیاز به کولر ندارند.

در این شهرستان تنها وسیله خنک‌کننده‌ای که مردم در گرم‌ترین حالت روز یعنی ظهرها استفاده می‌کنند، پنکه است.

   کندوان؛ منطقه ییلاقی متفاوت

 

وارد آذربایجان‌شرقی که بشوید، روستای کندوان جزء مناطق ییلاقی است که در 60 کیلومتری جنوب غربی تبریز قرار دارد؛ منطقه‌ای که به علت داشتن هوای مطبوع و خنک در تابستان جزء یکی از شهرهای خنک در فصل گرماست. کندوان یکی از سه روستای صخره‌ای در سطح جهان است و از این‌رو، توجه بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی را به خود جلب کرده است.کوه سهند یکی از پنج کوه آتشفشانی مهم ایران در استان آذربایجان‌شرقی بوده که در جنوب تبریز واقع شده است. در دامنه‌های این کوه و در نزدیکی شهر اسکو، روستایی با نام کندوان قرار دارد که از نظر جاذبه‌های زمین‌شناسی و معماری دارای اهمیت است. گردشگری در کندوان جایگاه خاصی دارد؛ وجود هتل صخره‌ای یکی از جاذبه‌های عجیب این شهر است. سالانه بیش از 300 هزار گردشگر  وارد این شهر می‌شوند. از دیگر جاذبه‌های گردشگری این روستا می‌توان به خانه‌های سنتی و باستانی‌ای که معماری ویژه‌ای دارند، اشاره کرد. برخی از محققان معتقدند تاریخ احداث  این خانه‌ها به قرن 7 هجری برمی‌گردد. وجود صخره‌های کله‌قندی و غارهایی که توسط انسان به عنوان خانه‌های مسکونی ساخته شده‌اند یکی دیگر از جاذبه‌های گردشگری این روستاست.آنچه به کندوان هویت باستانی داده وجود 117 خانوار و منزل مسکونی در درون توده‌های مخروطی و هرمی‌شکل صخره‌ای است. روستاییان کندوان داخل این توده‌ها برای خود خانه مسکونی، آغل، انبار و کارگاه ساخته‌اند.

   بهشت گمشده ایران

بهشت  گمشده نام منطقه‌ای در مرودشت است. نام اصلی این مکان تنگ بستانک است که اکنون به بهشت گمشده مشهور شده است. منطقه‌ای که به دلیل داشتن آب و هوا و سرسبزی دشت‌ها نام بهشت را به خود اختصاص داده؛ منطقه‌ای که در 120کیلومتری شمال غربی شیراز قرار دارد.

پوشش گیاهی سرسبز، آبشارهای کم‌ارتفاع طبیعی و آب فراوان چشمه‌ها از ویژگی‌های این منطقه زیباست.

نام این شهرستان احتمالا برگرفته از دشت‌های سرسبز آن بوده است. مرودشت یکی از باستانی‌ترین مناطق ایران است که با پیشینه کهن خود در طول تاریخ توجه بسیاری از باستان‌شناسان و دوستداران فرهنگ و تمدن ایرانی را به خود معطوف کرده است.

از جاذبه‌های گردشگری مهم این منطقه و همچنین مهم‌ترین آثار تاریخی  آن می‌توان به مجموعه کاخ‌های‌تخت‌جمشید، تنگ بلاغی، کاخ صدستون، کاخ داریوش، سنگ‌نبشته پهلوی، تخت‌گوهر یا تخت‌رستم، نقش رجب، آرامگاه اردشیر دوم و سوم، شهر قدیمی استخر (تخت طاووس)، قلعه استخر، برج زندان سلیمان، پل بند‌امیر و پل‌خان اشاره کرد.
تخت‌جمشید، پارسه، پرسپولیس، پرسه پلیس، هزارستون یا چهل منار در شمال شهرستان مرودشت در شمال استان فارس (شمال شرقی شیراز) جای دارند.  فاصله این مکان تاریخی توریستی تا مرکز استان ۵۰ کیلومتر است. این مکان یکی از شهرهای باستانی ایران است که طی سالیان پیوسته، پایتخت باشکوه و تشریفاتی پادشاهی ایران در زمان امپراتوری هخامنشیان بوده‌ است.