شناسهٔ خبر: 20745021 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: جهان نیوز | لینک خبر

فیس‌بوک در رقابت با گوگل پیروز شد!

صاحب‌خبر -
ظاهرا "فیس‌بوک" تا اندازه‌ای با اقبال جهانی مواجه شده که شکستن تمامی رکوردهای اینترنتی برایش کاری نداشته باشد؛ سایتی که به رغم فیلتر شدن در برخی از کشورهای دنیا، نشان داده که توانایی شکستن دادن غول اینترنتی چون مجموعه گوگل را هم داراست.

به گزارش جهان به نقل از تابناک، چند روزی است که شبکه اجتماعی "فیس‌بوک" توانسته برای نخستین بار با گذشتن از سد مجموعه سایت‌های "گوگل" در جایگاه نخست رتبه‌بندی سایت الکسا قرار بگیرد؛ به این دلیل از گوگل به عنوان مجموعه نام می‌بریم که محصولات جانبی آن مانند جی‌میل، شبکه اجتماعی گوگل پلاس، مترجم و ... همه بخشی از سایت اصلی به حساب آمده و در حقیقت ساب-دامین (به انگلیسی: subdomain، که شاید برگردان آن به فارسی، "شبه دامنه" اینترنتی باشد) می‌باشند و با افزودن کلمه‌ای قبل از google.com بدست می‌آیند.

این اتفاق در حالی یک هفته پیش به وقوع پیوست که تقریبا سه سال پیش در چنین ایامی، فیس‌بوک موفق شده بود از "یاهو"، رقیب سر سخت سالیان دور گوگل بگذرد و در آن مقطع زمانی در رتبه بندی سایت معتبر الکسا در جایگاه دوم جهانی جای بگیرد و اکنون با گذشت سه سال، در کمال تعجب رقیب سرسختی چون گوگل را هم پشت سر گذاشته و به رتبه نخست تکیه زده است.

البته در فاصله سالهای اخیر، سایت یوتیوب -که از قضا چند سال پیش توسط گوگل خریداری شده و اکنون از زیرمجموعه‌های این سایت به شمار می‌رود- هم توانسته به رقابت در جمع چند سایت برتر از دید آمار و ارقام الکسا افزوده شده و حتی با گذر از "یاهو"، به مقام سومین سایت پر بازدید جهان برسد.

بدین ترتیب رقابت فیس‌بوک و گوگل که با راه اندازی شبکه اجتماعی گوگل (گوگل پلاس) به نظر می‌رسید تنگاتنگ‌تر از گذشته به پیش برود، با قرار گرفتن فیس‌بوک در جایگاه نخست و با توجه به روند رو به رشد این سایت از بدو راه‌اندازی، به فراموشی سپرده خواهد شد و به نظر نمی‌رسد که با عمیق تر شدن فاصله بین این دو سایت، تغییرات چندانی در رتبه بندی کنونی رخ دهد.

با نگاهی به دیاگرام تعداد بازدیدهای چهار سایت اول رتبه بندی الکسا (فیس‌بوک، گوگل، یوتیوب و یاهو) در می‌یابیم که "فیس‌بوک" تنها به دلیل درصد بالاتر بازدید صفحات به رتبه نخست صعود کرده وگرنه هنوز گوگل از نظر میزان فراخوانی کاربران در دنیای مجازی، بالاترین درصد را به خود اختصاص داده و به نظر نمی‌رسد که به این زودی‌ها این مقام را واگذار کند!

شاید بد نباشد که بدانید حدود سی درصد كاربران فيس‌بوک در آمريكا قرار دارند اما این حجم از کاربران هم سبب نشده تا این ساید در آمریکا موفق به شکست گوگل شود.

این در حالی است که رتبه این سایت در پر جمعیت ترین کشور جهان، چین، به دلایلی همچون فیلتر شدن و همچنین پیچیدگی‌های زبانی و فرهنگی مردمان این منطقه و به رغم تلاش مضاعفی که بنیانگذار فیس‌بوک برای بهبود رتبه این سایت در چین به کار برده، چیزی بهتر از 479 نشده است. این در حالی است که فیس‌بوک عنوان سومین سایت محبوب هندی ها، دومین کشور پر جمعیت جهان، را بعد از گوگل (گوگل و گوگلِ هند) در اختیار دارد.

گفتنی است رتبه فیس‌بوک در کشورمان به دلیل فیلتر شدن در چند سال گذشته سقوط کرده اما بر اساس آمار و ارقام الکسا کماکان اقبال کاربران ایرانی به این شبکه اجتماعی سبب شده تا رتبه 117 از نظر تعداد بازدید در بین کاربران ایرانی نصیب آن شود؛ جایگاهی که در قیاس با رتبه 39 در شهریور سال 88، بسیار متفاوت است.

نظر شما