به گزارش خبرنگار مهر به نقل از اویل پرایس، قاسم الفهداوی گفت: ایستگاههای برق جدید به زودی وارد خدمت میشوند و بنابرین به واردات گاز نیاز پیدا خواهیم کرد.
طبق گفته وزیر برق عراق تولیدات گاز طبیعی از میادین جنوبی عراق در استان بصره برای تامین تقاضای تولید نیروی برق کافی نخواهد بود.
این وزیر عراقی گفت: هرچند با شروع تولید از میادین برنامهریزی شده سیبا، منصوریه، و انبار غربی، نیاز عراق به واردات در آینده کاهش خواهد یافت.
در ماه گذشته ایران بلاخره شروع به صادر کردن گاز به همسایه خود عراق کرد. این پروژه به علت چالشهای امنیتی موجود به علت جنگ داخلی در عراق با ۴ سال تاخیر مواجه شده بود. طبق آنچه معاون وزیر نفت به ایرنا گفته بود صادرات نفت با نرخ ۷ میلیون متر مکعب در روز آغاز میشود اما در اینده باید به ۳۵ میلیون متر مکعب در روز برسد.
گاز عراق تحت دو قرارداد تامین خواهد شد؛ یکی برای صادارات گاز به نیروگاه برق بغداد و دیگری برای صادرات به بصره. ایران در حالل حاضر به همسایه تشنه انرژی خود برق صادر میکند.
پیشتر در این ماه ایران هم به نوبه خود اولین قرارداد نفتی ایرانی (IPC) را با غول نفتی فرانسه توتا منعقد کرد که این اولین قرارداد مهم ایران با کشورهای بزرگ جهان پس از برداشته شدن تحریمها است. توتال قراردادی را با ایران برای توسعه فاز ۱۱ میدان گازی پارس جنوبی که بزرگترین میدان گازی جهان است، امضا کرد. پروژه فاز ۱۱ میدان پارس جنوبی دارای ظرفیت تولید ۲ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی در روز است که معادل ۴۰۰۰۰۰ بشکه نفت در روز، به همراه میعانات آن میباشد. توتال در ۳ جولای اعلام کرد گاز تولید شده از این پروژه از سال ۲۰۲۱ شروع به تامین بازار داخلی ایران خواهد کرد.