رئيس کل سازمان خصوصيسازي در اولين نشست خبري خود در سال 1396، گفت که مشمولان سهام عدالت بايد حسابي داراي کد شبا به نام خود باشند و حتي والدين مشمولان صغير هم نميتوانند براي فرزند خود شماره حساب خودشان را بدهند.
به گزارش ايسنا، مير علي اشرف عبدالله پوري حسيني در خصوص مشارکت مردم در ساماندهي سهام عدالت گفت: پس از مراسم رونمايي از سهام عدالت در سالن اجلاس سران که ما پذيراي 49 ميليون نفر سهامدار بوديم، 26.5 ميليون نفر غيرتکراري به سامانه اينترنتي سهام عدالت مراجعه کردند.
وي افزود: باتوجه به 2 ميليون سهامدار متوفي که توانايي حضور در سامانه براي وراث آنها در نظر گرفته نشد، مشارکت 53 درصدي مردم در سامانه اينترنتي، رکورد ارتباط بين جامعه هدف با يک سازمان دولتي در ايران يا حتي دنيا زده شد.
رئيس کل سازمان خصوصيسازي در ادامه به ميزان مشارکت گروهها پرداخت و اظهار کرد: در ميان گروهها، روستائيان و عشاير با 70 درصد مشارکت بيشترين حضور در سامانه را ثبت کردند به دنبال آنها اعضا کميته امداد و نهادهاي حمايتي با 63 درصد، کارگران فصلي با 51 درصد و کارمندان و بازنشستگان دولتي با 31 درصد در اين طرح ملي مشارکت کردند.
پوريحسيني اضافه کرد: تراکنش در ميان استانها هم مورد بررسي قرار گرفت، در اين زمينه ايلام با 85 درصد، صدرنشين حضور در سامانه و نظارت صورت حسابهاي مالي است. استانهاي کردستان، کرمانشاه، کهکيلويه و بويراحمد و لرستان در پي آن در زمره بيشترين مشارکتها در سامانه سهام عدالت قرار دارند.
وي ادامه داد: کمترين مشارکت به استان تهران با 19 درصد مشارکت رسيد که اين نشان ميدهد جامعه هدف سهام عدالت مشمولين در استانهاي محروم هستند.
رئيس کل سازمان خصوصيسازي استان يزد، اصفهان، قم و سيستان و بلوچستان با حدود 20 درصد در زمره کمترين استانهاي مشارکتکننده اعلام کرد.
معاون وزير اقتصاد افزود: تا به امروز هيچ گزارشي مبني بر صورت حساب معيوب نداشتهايم و سازمان خصوصيسازي در نهايت امانتداري و دقت اين گزارشات را ارائه کرده است.
وي در خصوص مشارکت نقدي و آورده نقدي سهامداران با خريد باقي سهام گفت: تا کنون حدود 2 ميليون نفر از 47 ميليون نفر، قبض دريافت کردهاند و رقمي در حدود 3 ميليارد و 700 ميليون تومان دريافت شده است.
پوريحسيني در ادامه به فاز دوم ساماندهي سهام عدالت اشاره و بيان کرد: از 30ام فروردين ماه فاز دوم آزاد سازي سهام عدالت اجرا ميشود. از اين رو با توجه به برگزاري مجامع شرکتها به دنبال گرفتن حساب داراي کد شبا از مشمولين هستيم که اين سود را به حساب هر فرد واريز کنيم.
معاون وزير اقتصاد تاکيد کرد: برخلاف يارانه که به حساب سرپرست خانواده واريز ميشود، سود سهام عدالت تنها به حساب خود مشمول واريز ميشود.
پوري حسيني در پاسخ به اين سوال ايسنا که آيا اختلاف شما در محاسبه سود سهام عدالت با رئيس کميسيون اقتصادي مجلس حل شد و آيا در اين مورد جلسهاي در مجلس گذاشتيد و صحبتي با هم کرديد؟ گفت: وقتي دوستان به ما مراجعه ميکنند و ميگويند شرکت سرمايهپذير چقدر سود توليد کرده مثلا ميگوييم به طور متوسط 4000 ميليارد تومان سود توليد شده است. آن آقايان اين 4000 ميليارد تومان را بين همه 47 ميليون نفر تقسيم ميکنند، متاسفانه بايد عرض کنم که شرکتهايي که به پرتفوي سهام عدالت اختصاص پيدا کردهاند همه از نظر بازدهي يکسان نبودهاند. همچنين براي حدود 11 عنوان شرکت هنوز قيمتگذاري انجام نشده است.
وي ادامه داد: متاسفانه اين 11 عنوان شرکت که بيش از 11000 ميليارد تومان از پرتفوي سهام عدالت را به خود تخصيص دادهاند. در طول 10 سال گذشته حدود 200 ميليارد تومان سود توليد کردهاند و آن سود غالب که بين همه تقسيم ميکنيم معادل 25000 ميليارد تومان سود است که طي 10 سال اخير توليد شده است. اين مبلغ براي همان 24000 ميليارد سهامي است که قيمتگذاري شده و در پرتفوي سهام عدالت قرار گرفته. در نتيجه تقسيم ما درست است و مقصد کسر را درست تشخيص ميدهيم، ولي آقايان آن مقدار را به يک مقصد واهي تقسيم ميکنند.
رئيس سازمان خصوصيسازي افزود: لذا آنها 4000 ميليارد تومان را به 47000 ميليارد تومان سهم تقسيم ميکنند، ولي ما به شرکتهايي که سود توليد کردهاند و قيمتگذاري شدهاند و آن سود را به ما دادهاند و ما آنها را به مشمولين ميدهيم، تقسيم ميکنيم. لذا قطعا آماري که ما انجام داديم، درست بوده است.
رئيس سازمان خصوصيسازي درباره مرحله سوم آزادسازي سهام عدالت نيز اظهار کرد: مرحله سوم مربوط ميشود به وقتي که ما ورقه سهم يا واحدهاي صندوق را به مسئولين بدهيم که در حال حاضر مجوز اين موضوع به ما داده نشده است و تصور من اين است که اين موضوع دست ما نيست و دست يک مرجع جليلالقدري است که انشاالله از طريق آن مرجع ابلاغ خواهد شد.
وي درباره واگذاريهاي سازمان خصوصيسازي در سال 1395 گفت: ما براي 190 بنگاه مزايده برگزار کرديم و 143 بنگاه از اين 190 بنگاه موفق به فروششان شديم. ميزان موفقيت فروش 76 درصد بود که اين ميزان موفقيت در تاريخ چندين ساله سازمان خصوصيسازي بينظير است. ما براي برخي از بنگاهها بيش از يک مزايده انجام داديم در نتيجه 255 مزايده برگزار شد که 56 درصد از آن مزايدهها موفق بودند.
∎