شناسهٔ خبر: 17417143 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه شرق | لینک خبر

خبر

صاحب‌خبر -

درخواست كمك محمودعباس از  پوتين
ديدار‌ با «پاپ» در‌ واتيكان
«محمودعباس»، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، خواهان کمک «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهوری روسیه، برای جلوگیری از انتقال سفارت آمریکا در اسرائیل به بیت‌المقدس شد. به گزارش بي‌بي‌سي، «صائب عریقات»، دبیرکل سازمان آزادی‌بخش فلسطین (ساف) به خبرنگاران گفت، اگر «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا به وعده انتخاباتی خود برای انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به بیت‌المقدس عمل کند، دورنمای صلح با اسرائیل «نابود خواهد شد».
عریقات که از دیپلمات‌های پرسابقه فلسطینی است و برای سال‌ها مذاکرات صلح با اسرائیل را هدایت کرده، تأكيد كرد پیام محمودعباس را در سفر اخیرش به مسکو، به «سرگئی لاوروف»، وزیر خارجه روسیه تحویل داده است.
به گفته عریقات، عباس در این نامه خواهان کمک رئیس‌جمهوری روسیه شده و گفته چنین انتقالی، خط قرمزی برای فلسطینیان بوده و خطرناک است. او تأکید کرد: انتقال سفارت آمریکا به بيت‌المقدس به معنی پذیرش کنترل اسرائیل بر منطقه فلسطینی‌نشین خواهد بود که در سال ۱۹۶۷ اشغال شده است. به گفته اين ديپلمات، این کار مغایر سیاست دولت آمریکا در دهه‌های گذشته و همچنین مخالف قطع‌نامه‌های شورای امنیت سازمان ملل است.
«محمد حسین»، مفتی اعظم بیت‌المقدس نيز در نماز جمعه در مسجدالاقصی اعلام کرد، برنامه ترامپ برای انتقال سفارت آمریکا «نه‌تنها حمله به فلسطینی‌ها، که حمله به همه اعراب و مسلمان‌هاست» و آنها در برابر این اقدام آمریکا سکوت نخواهند کرد.
وضعیت بیت‌المقدس،‌ یکی از گره‌گاه‌های اصلی در مناقشه اسرائيل و فلسطینی‌هاست. اسرائيل این شهر را «پایتخت غیرقابل‌تقسیم» خود می‌داند؛ درحالی‌که از نظر فلسطینی‌ها، شرق بیت‌المقدس پایتخت دولت مستقل آتی آنهاست.
خبرگزاری فرانسه می‌گوید، مقام‌های فلسطینی از طریق تماس‌های دیپلماتیک خبردار شده‌اند که ترامپ در مراسم تحلیف خود در ۲۰ ژانویه خواهان انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به بیت‌المقدس خواهد شد.
از سوي ديگر، محمودعباس با پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان، در واتیکان دیدار کرد. در این دیدار كه هم‌زمان با بازگشایی رسمی سفارت فلسطین در واتیکان صورت گرفته، عباس گفت بازگشایی اين سفارت نشانه‌ای از عشق پاپ به مردم فلسطین و صلح است.
او افزود: ما فعلا منتظر هستیم ببینیم چنین اتفاقی (انتقال سفارت آمریکا به بیت‌المقدس) می‌افتد یا خیر. این اتفاق اگر بیفتد هیچ‌گونه کمکی به صلح نخواهد کرد و ما امیدوار هستیم که چنین اتفاقی نیفتد. سفارت فلسطین در واتیکان در حالی بازگشایی می‌شود که واتیکان، چهار سال پیش فلسطین را به عنوان کشوري مستقل به رسمیت شناخت. عباس در این دیدار نگرانی‌های خود را در این مورد که دونالد ترامپ قصد دارد سفارت آمریکا را از تل‌آویو به بیت‌المقدس انتقال دهد، ابراز کرد. پاپ مکررا از تلاش‌ها برای آغاز مجدد روند صلح حمایت کرده است.

رجب اردوغان:
از قبرس به طور كامل  خارج نمي‌شويم
رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه گفت خروج کامل نیروهای این کشور از قبرس در صورتی محقق می‌شود که یونان هم نیروهایش را از این جزیره خارج کند. به گزارش رويترز،‌ امیدها برای اتحاد مجدد در قبرس در پی برگزاری نشستی که قرار است هفته آینده برگزار شود، افزایش یافته است. اما موانع مهمی برای رسیدن به توافق وجود دارد. از جمله این موانع می‌توان به بازگرداندن دارایی‌های ده‌ها هزار قبرسی اشاره کرد که در سال ۱۹۷۴ مجبور به گریز از این جزیره شدند. مسئله دیگر به حضور نیروهای ترک و یونانی در قبرس مربوط می‌شود. یونان با استقرار ۳۰ هزار نیروی ترکیه در شمال قبرس مخالف است. نیکوس آناستاسیادیس، رهبر قبرسی‌های یونانی‌تبار، بار دیگر خواستار خروج نیروهای ترکیه از قبرس شده است. از سوی دیگر یونان هم حدود هزار نیرو در این جزیره دارد.
آناستاسیادیس گفت گفت‌وگو با رهبر قبرسی‌های ترک‌تبار امید دستیابی به توافق را افزایش داده است. مذاکرات صلح قبرس با هدف دستیابی به راه‌حلی برای پایان اختلاف‌ها در این جزیره به میزبانی مشاور ویژه دبیرکل سازمان ملل در شهر ژنو سوئیس برگزار می‌شود. سازمان ملل متحد که بر مذاکرات نظارت دارد، می‌گوید این «بهترین شانس برای رسیدن به نتیجه مشخص» پس از چهار دهه اختلاف در این جزیره‌ است.
قبرس از سال ۱۹۷۴ و در پی هجوم ارتش ترکیه در واکنش به کودتای یونانی‌ها به دو بخش تقسیم شد و از آن زمان بین ساکنان این دو بخش شکاف ایجاد شده است. یک‌سوم شمالی قبرس ترک‌نشین و دو‌سوم جنوبی آن، یونانی‌‌نشین است. تنها ترکیه بخش شمالی قبرس را به عنوان کشوری مستقل به رسمیت شناخته است.