شناسهٔ خبر: 15173879 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

چهارمحال و بختیاری چهارمین استان خشک کشور

چهارمحال و بختیاری چهارمین استان خشک کشور اعلام شد .

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز چهارمحال و بختیاری ، مدیرکل هواشناسی استان گفت : بر اساس جدیدترین آمار ارائهچهارمحال و بختیاری چهارمین استان خشک کشور شده از سوی وزارت نیرو، میزان بارش در آخرین روزهای سال آبی94- 95 در چهارمحال و بختیاری 19 درصد کاهش یافته است .
مهرداد قطره سامانی افزود : با وجود اینکه چهارمحال و بختیاری روزی سرآمد استان های پربارش به ویژه در بارش برف بود اکنون تحت تاثیر تغییرات اقلیمی و گرمایش جهانی ، به یکی از استانهای خشک کشور تبدیل شده است.
وی گفت : این تغییرات اقلیمی سبب شده تا میزان بارش ها در نه سال گذشته بطور متوالی روند کاهشی داشته باشد به نحوی که در این سالها میانگین بارندگی در استان هیچگاه به حد نرمال نرسیده است.
آقای قطره افزود : گرم شدن بیش از حد معمول هوای استان در زمستان پارسال سبب شد نوزدهم اسفندماه ، تمام منابع برفی در زردکوه و رشته کوه های زاگرس درچهارمحال و بختیاری ذوب شود در حالی که این منابع برفی در سالهای گذشته تا اردیبهشت ماه بر روی کوه های استان باقی می ماند.
مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری گفت : بی آبی در این استان ، استانهای اصفهان و خوزستان را نیز تحت تاثیر خود قرار می دهد .
وی گفت : بنا بر اعلام وزارت نیرو هرچند امسال از نظر بارش های سراسری سال پرآبی نام گرفت اما بر اساس اطلاعات ایستگاه های باران سنجی شرکت مدیریت منابع آب ایران، از آغاز مهرماه پارسال تا دهم شهریورماه امسال، ده استان از 31 استان کشور در هم سنجی با پارسال با کاهش بارندگی روبرو بوده اند.