بهروز جنت در گفتوگو با ایرنا افزود: شاید پیشنهاد جایگزینی ترشی به جای نمک، پیشنهاد بدی نباشد، اما راهکار دیگری نیز وجود دارد و آن، استفاده از تشدیدکنندههای مزه نمک است که امروزه در صنعت برای جلوگیری از آسیبهای این ماده غذایی مورد استفاده قرار میگیرد.
این مسئول اظهار کرد: در این روش بهگونهای عمل میکنند که با وجود مصرف اندک، شدت طعم نمک در غذا اتفاق بیفتد و به طور مثال نمک یک درصد در ذائقه مصرفکننده القای 2 تا 5/2 درصدی کند.
وی اضافه کرد: راهکار دیگر برای کاهش نمک در دنیا، استفاده از تکنولوژیهای صنعتی جدید مانند نمکهای توخالی است. این نمکها با کریستالهای توخالی و سبکی که دارد، اگرچه حس شوری دلخواه را به مصرفکننده میدهد، اما عملا از جرم کم برخوردار است.
مدیرکل نظارت بر فرآوردههای غذایی آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو ادامه داد: ایجاد شیب غلظتی به عنوان راهکار دیگری است که میتواند در کاهش مصرف نمک بشدت تاثیرگذار باشد.
این اعلام خطر در پی انتشار نتایج پژوهشهایی است که میگویند ایرانیها روزانه به طور متوسط ده تا 12 گرم نمک مصرف میکنند؛ درحالی که باید کمتر از 5گرم و افراد بالای 50 سال 3 گرم نمک در روز مصرف کنند.