شناسهٔ خبر: 15163900 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

ناتوانی خراسان شمالی در تأمین اعتبارات طرح‌های ملی

صاحب‌خبر -
بجنورد ـ خبرنگار اطلاعات: استاندار خراسان شمالی گفت: برخی از دستگاه‌ها برای اجرای طرح‌های ملی نیمی از اعتبار را تأمین می‌کنند و بقیه آن باید در استان تأمین شود، در حالی که اعتبارات استان خراسان شمالی پایین است.

محمدرضا صالحی در نشست شورای آموزش و پرورش خراسان شمالی با اشاره به مشکلات استان در اجرای طرح‌های ملی و مشارکتی اظهار داشت: این مشکل در استان‌های برخوردار که منابع مالی خوبی دارند بسیار کمتر است.

وی درباره طرح آموزش و پرورش در زمینه «آموزش فلسفه به کودکان» گفت:‌ طرح مزبور طرح خوبی است، اما در اجرای آن باید توان استان مدنظر قرار گیرد و مباحثی که نیاز به تأمین اعتبار خارج از مسیر عادی دارد نیاز به حساسیت بیشتری است.

او خواستار آماده‌سازی مدارس برای شروع سال تحصیلی جدید شد و گفت: از شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و سایر متولیان انتظار می‌رود نسبت به مناسب‌سازی مسیرهای منتهی به مدارس اقدام کنند.

وی اظهار داشت: از بهزیستی هم انتظار می‌رود برای همکاری با آموزش و پرورش، پیگیری‌های لازم برای ثبت‌نام پیش‌دبستانی‌ها در سامانه مربوط را انجام دهد.

استاندار خراسان شمالی همچنین از ثبت احوال خواست تا مطابق هر سال و برای ریشه‌کنی بیسوادی در استان نسبت به ارائه اطلاعات کلاس‌ اولی‌ها به آموزش و پرورش اقدام کند.

صالحی تأکید کرد: نهادهای حمایتی بهزیستی و کمیته امداد در شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل، کودکان بی‌بضاعت، بی‌سرپرست و بدسرپرست اهتمام داشته باشند و از جامعه هدف حمایت کنند.

در این جلسه همچنین نماینده مردم بجنورد، رازوجرگلان، گرمه، جاجرم و مانه و سملقان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: یکی از مشکلات ما در اجرای طرح‌ها این است که اولویت‌گذاری در اجرای این کارها انجام نمی‌شود.

علی قربانی افزود: در اجرای طرح‌ها باید بودجه و توجیه اقتصادی طرح مدنظر قرار بگیرد و اگر بودجه مورد توجه قرار نگیرد در اجرای طرح‌ها به بن‌بست می‌رسیم.وی از طرح یک فوریتی مجلس برای حمایت از آموزش و پرورش خبر داد و افزود: در این طرح بانک‌ها، مؤسسات و شرکت‌های وابسته به دولت مکلف می‌شود یک درصد از درآمدهای خود را برای کمک به آموزش و پرورش اختصاص دهند که در صورت تأیید این طرح، بخش زیادی از مشکلات آموزش و پرورش حل می‌شود.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی هم گفت: از سال ۹۰ قبض‌های آب، برق و گاز بیشتر مدارس این استان پرداخت نشده است و مدارس ما توان پرداخت این بدهی‌ها را ندارند.

براتعلی حاتمی با بیان این که این امر به مشکلی برای مدارس تبدیل شده است، اظهار داشت: سرانه مدارس ناچیز است و نمی‌تواند پاسخگو باشد.

وی ایزوگام پشت‌بام مدارس را از دیگر نیازمندی‌های مدارس برشمرد و افزود: پارسال دهیاران از محل اعتبارات خود در تغییر مدارس مشارکت کردند که می‌رود این روند امسال ادامه یابد.