شناسهٔ خبر: 15158711 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: هدانا | لینک خبر

انتقال تجربیات ایران در زمینه پدافند هسته‌ای به سایر کشورها را پی‌گیری می‌کنیم

صاحب‌خبر -

سردار جلالی و استفان اوبراین

«استفان اوبرایان» معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه و هماهنگ‌کننده کمک‌های اضطراری این سازمان در دیدار با سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: من به‌عنوان مدیر جهانی امور بحران در سازمان ملل متحد مطلع شدم که تجربه بسیار عظیمی در ایران و در حوزه مدیریت بحران وجود دارد و البته در حال حاضر نیز 80 درصد وضعیت‌های بحرانی که در دنیا شاهد آن هستیم، همان بحران‌های دست‌ساخت بشر است.

وی ادامه داد: ما باید هزینه‌ای در حدود ۲۱ میلیارد دلار را تأمین کنیم تا بتوانیم به حدود ۹۰ میلیون نفر از کسانی که تحت‌تأثیر بحران «بشرساز» قرار گرفته‌اند، رسیدگی کنیم که البته کار بسیار بزرگی است.

اوبرایان افزود: سازمان ملل برای این‌که بتواند خدمات‌رسانی را در بحران‌ها به نحوی مؤثر انجام دهد به سه مسئله مهم از جمله مستقل‌بودن، بی‌طرفانه عمل‌کردن و در درگیری‌ها بی‌طرف‌بودن را مورد توجه خود قرار می‌دهد.

معاون دبیر کل سازمان ملل متحد همچنین اظهار کرد: ما باید تلاش کنیم تا فراتر از مسائل و دعواهای سیاسی که در دنیا وجود دارد، به مسائل بشردوستانه و نیازهای واقعی انسانی رسیدگی کنیم و عنوان سازمان پدافند غیرعامل نیز نشان‌دهنده اهمیت این موضوع است.

وی ادامه داد: من فکر نمی‌کنم در هیچ کشور دیگری سازمانی با این اسم و مشخصات وجود داشته باشد و یکی از مسائل اصلی برای سازمان ملل این است که ما هم مثل شما غیرعامل هستیم و سعی می‌کنیم مسائل را به صورت صلح‌آمیز حل کنیم.

اوبرایان تأکید کرد: جهان در حال حاضر با تهدیدات بزرگ و فراگیری مواجه است و متأسفانه بخش عمده این تهدیدات توسط گروه‌های غیرحکومتی در دنیا در حال رخ‌دادن است و این وظیفه ماست که تلاش کنیم به مردمی که نیازمند کمک و حمایت هستند امداد رسانی شود؛ البته قسمت دشوار کار ما این است که با نهادهای غیرحکومتی درگیر هستیم و در هنگام بحران‌ها نمی توانیم از میان آنها عبور کنیم تا به مردم برسیم و کمک‌های خود را ارائه کنیم و در واقع مدیریت بحران‌ها بدون همکاری نظامی و مدنی غیرممکن است.

معاون بان کی‌مون گفت: برای ما اهمیت دارد هنگامی که با بحران مواجه می‌شویم، نماینده ملی ایران را در حوزه همکاری‌های نظامی و غیرنظامی بشناسیم تا بتوانیم با او تماس بگیریم و هماهنگی‌های غیرنظامی و نظامی را صورت بدهیم.

وی ادامه داد: هدف ما این نیست که وارد حوزه منافع ملی کشورها شویم ولی اگر اتفاقی بیافتد که کل بشریت را تحت‌تأثیر قرار دهد، ما فراتر از منافع ملی کشورها، به منابع انسانی توجه می‌کنیم و به دنبال راه‌حلی می‌گردیم که بتوانیم در لحظات بحران به شما کمک کنیم.

اوبرایان تأکید کرد: هنگامی که حجم کار بسیار زیادی را که شما در حال انجام‌دادن هستید و آن را مدیریت می‌کنید، می‌بینم؛ با شما سمپاتی نشان می‌دهم و این احساس مسئولیت شما در قبال آماده‌بودن دربرابر حوادث هسته‌ای، بسیار من را تحت‌تأثیر قرار داد، چرا که ما در کشور خودمان هیچ‌وقت نتوانستیم مانوری در حد و اندازه آنچه که شما می‌خواهید در شهر کاشان برگزار کنید، انجام دهیم.

وی خطاب به سردار جلالی اظهار کرد: من قبلاً شنیده بودم که شما نگران خطرات تأسیسات هسته‌ای در اطراف ایران هستید و برای ما نیز مهم است که بتوانیم تجربیات شما در زمینه پدافند هسته‌ای را به سایر کشورهایی که دارای این تأسیسات هستند، انتقال دهیم و البته علاقه‌مند هستیم که از تجربیات شما در زمینه فعالیت‌های اطراف مرز برای کمک به مردم  عراق و سایر مرزنشینانی که به آن‌ها اشاره شد، استفاده کنیم.

معاون دبیر کل سازمان ملل متحد همچنین اظهار کرد: به نظر می‌رسد برای این‌که بتوانیم همکاری خوبی را با هم ادامه بدهیم، باید در یک حوزه کاملاً مشخص و به شکل دوجانبه، کارمان را باهم شروع کنیم و اساس آن را گسترش دهیم و من امیدوارم بتوانیم یک پروژه مشترک آموزش را با ایران تعریف کنیم که هم ما بتوانیم به شما خدمات‌رسانی کنیم و هم از امکانات، تجربیات و تعلیمات شما استفاده کنیم.

اوبرایان افزود: مسئله مهم بعدی این است که مطمئن باشیم اگر اتفاقی در این کشور بیفتند، طرف همکاری غیرنظامی - نظامی ما کیست و ما باید با چه کسی هماهنگی‌های لازم را انجام دهیم و  چیزی که برای من مهم است، این است که بتوانیم بعد از جلسه امروز یک اقدام عملی انجام دهیم و بسترسازی کنیم تا بتوانیم همکاری‌هایمان را به شکل نظام‌مند در بیاوریم و تفاهم دوجانبه‌ای در این زمینه منعقد شده و این بستر ایجاد شود که اگر نیاز باشد با یکدیگر ارتباط برقرار کنیم.

معاون دبیر کل سازمان ملل متحد در پایان بیان کرد: آنچه که اهمیت دارد این است که ما بتوانیم حوزه‌هایی را که شما در آن به‌طور عالی عمل کرده‌اید را به‌عنوان یک رفرنس جهانی و مرجع معرفی کنیم و از تجربیات شما در این زمینه استفاده نماییم.