شناسهٔ خبر: 15155286 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

رهاشدن فاضلاب زندان‌های ‌"مرکزی و پارسیلون" لرستان در زمین‌های زراعی

‌با ورود فاضلاب زندان مرکزی و پارسیلون به زمین‌های زراعی تعدادی از روستاهای شهرستان خرم‌آباد، سلامت اهالی آنها را به مخاطره می‌اندازد.

صاحب‌خبر -

‌به گزارش ایسنا، رهاسازی فاضلاب زندان مرکزی و پارسیلون در عرصه‌های کشاورزی و منابع طبیعی درروستاهای مسیر این فاضلاب که از توابع شهرستان خرم‌آباد هستند، تبدیل به یک معضل زیست محیطی بزرگی‌ شده است و آسیب‌های مستقیم و غیرمستقیم  ناشی از این  بی توجهی بر کسی پوشیده  نیست، در نهایت جامعه  روستایی و دوستداران  محیط زیست حل این مشکل  را از مدیران  مطالبه می‌کنند.

انواع هپاتیت‌به دلیل وجود آلودگی محیط ناشی از دفع نادرست فاضلاب‌هاست

در این‌باره دکتر علی حقی‌زاده عضو هیات علمی دانشگاه لرستان به ایسنا گفت: فاضلاب همواره به عنوان یک آلاینده اصلی در محیط زیست انسانی و طبیعی مطرح است و تقریبا می‌توان گفت 99.9 درصد فاضلاب را آب تشکیل می‌دهد و تنها 0.1 درصد آن از مواد خارجی شامل ذرات محلول، معلق«قابل ته‌نشین و غیر قابل ته‌نشین»، آلی و معدنی تشکیل شده است و این موضوع اهمیت تصفیه و استفاده مجدد از فاضلاب را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه هر متر ‌مکعب فاضلاب خام 40 تا 60 متر مکعب آب تمیز آشامیدنی را آلوده می‏‏کند، افزود: تأثیرات نامطلوب زیست‌محیطی ناشی از دفع نادرست فاضلاب در حدی است که امروزه اجرای طرح‌های تصفیه فاضلاب در مناطق شهری مهم و دارای اولویت تلقی می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه لرستان مهم‌ترین اهداف احداث سامانه‌های تصفیه فاضلاب را حفظ بهداشت همگانی و محیط ‌زیست، جلوگیری از آلودگی منابع آب و استفاده مجدد از فاضلاب تصفیه‌شده در بخش‌هایی چون کشاورزی و صنعت دانست و با بیان اینکه در کشور ما نیز مانند سایر نقاط دنیا افزایش جمعیت شهرها و در نتیجه بالا رفتن میزان مصرف آب سبب تولید روز افزون فاضلاب شده است، بیان کرد: این امر موجب بروز اشکالات و نارسایی‌هایی در جوامع شهری و حتی روستایی کشورشده و روز به روز هم در حال زیاد شدن است.

وارد شدن  فاضلاب‌های تصفیه ‌نشده به محیط ‌زیست موجب آلودگی آن می‌شود

وی گفت: این اشکالات عموماٌ مسایل بهداشتی و آلودگی محیط، به هم‌خوردن رابطه‌ی طبیعی بیلان آب و بالا آمدن سطح آب‌های زیرزمینی و آلودگی منابع مختلف پذیرنده است و آمار منتشره از سوی مراکز درمانی کشور نشان می‌دهد، بیماری‌هایی نظیر انواع هپاتیت، اسهال‌ها، انگل‌های روده‌ای و سایر انواع بیماری‌ها به دلیل وجود آلودگی محیط ناشی از دفع نادرست فاضلاب‌هاست.

این مدرس دانشگاه لرستان با اشاره به اینکه این بیماری‌ها در شهرهای مختلف از قبیل بوشهر، بندر عباس، سنندج، کرمانشاه و دیگر شهرها شیوع پیدا کرده است، افزود: بالا آمدن سطح آب‌های زیرزمینی در مناطق جنوبی تهران، تبریز و شیراز، وجود نیترات بیش از اندازه در آب‌های زیرزمینی شهر مشهد و جنوب تهران بر اثر آبیاری با فاضلاب‌ها نمونه‌هایی از این قبیل مسایل هستند که سال به سال حادتر شده و هر چه دیرتر اقدام موثر صورت گیرد مشکلات بزرگتر خواهد بود.

حقی زاده با اشاره به آثار آلودگی فاضلاب‌ها بر منابع آب، خاک، هوا و انسان، تصریح کرد: ورود فاضلاب تصفیه نشده به محیط زیست و منابع طبیعی آب، چه آن‌هایی که روی زمین و چه آن‌هایی که در زیر زمین قرار دارند، موجب آلوده شدن این منابع به میکروب‌های بیماری‌زا می‌شود و در اثر تماس انسان با این منابع، خطر گسترش بیماری‌ها میان مردم به وجود می‌آید.

وی بیان کرد: وارد شدن  فاضلاب‌های تصفیه ‌نشده به محیط ‌زیست موجب آلودگی این محیط شده که بجز خطرهای مستقیمی که برای بهداشت مردم  به دنبال دارد نتایجی دیگر از قبیل مناظر زشت، بوهای ناخوشایند و سرانجام تولید حشرات بخصوص مگس و پشه را به همراه دارد که خود وسیله‌ای برای جابجا شدن میکروب‌های بیماری‌زا و آلوده‌سازی محیط‌ زیست هستند.

ورود فاضلاب به اراضی کشاورزی  منجر به تغییر دربافت خاک می‌شود

عضو هیات علمی دانشگاه لرستان با اشاره به اینکه ورود فاضلاب به اراضی کشاورزی منجر به تغییر در بافت خاک شده و تجمع املاح و کاهش حاصلخیزی و بروز اثرات طولانی مدت روی خاک و گیاه مانند افزایش هدایت الکتریکی، افزایش کل جامدات محلول و تغییر نسبت جذب سدیم از معایب دیگر اختلاط فاضلاب برای آبیاری اراضی زراعی است، گفت: همچنین انتقال عوامل بیماری‌زا از طریق تماس و مصرف محصولات باعث تجمع مواد سمی در محصولات و انتقال در زنجیره غذایی، تجمع مواد سمی خصوصاً فلزات سنگین در بدن و ایجاد انواع سرطان است.

مهار فاضلاب زندان مرکزی و پارسیلون را انجام داده‌ایم

در این‌باره محمد علی محمدی مدیر کل زندان‌های لرستان با بیان اینکه فاضلاب زندان پارسیلون طولانی شده و اقداماتی که مربوط به زندان بوده کاملا انجام شده است، اظهار کرد: به عنوان یک دستگاه اجرایی وظیفه مهار و تولید فاضلاب را تا محیطی که مربوط به زندان می‌شود انجام داده‌ایم.

فاضلاب زندان باید به شبکه فاضلاب روستایی متصل شود

وی ادامه داد: تصفیه‌خانه‌ای در زندان مرکزی ایجاد شده اما آنچه که مطرح است جلسات متعددی با دادستان مرکز استان و مهندس بازوند استاندار لرستان انجام شده است و نهایتا منتج به این شد که فاضلاب زندان باید به شبکه فاضلاب روستایی متصل شود.

مدیر کل زندان‌های لرستان اضافه کرد: در این راستا پیگیری‌هایی انجام شد و مقرر شد اعتباری از طریق سازمان مدیریت برنامه‌ریزی استان در اختیار اداره کل زندان قرار گیرد تا فاضلاب زندان به شبکه فاضلاب روستایی وصل شود.

وی گفت: هم‌اکنون کار عملیاتی این مهم اتفاق نیفتاده است.

خروجی فاضلاب زندان خام و تصفیه نشده به زمین‌های زراعی ریخته می‌شود

در این باره علیرضا کاکاوند مدیر عامل شرکت آبفار استان با بیان اینکه جلسات متعددی  با مهندس بازوند استاندار لرستان برگزار شد و مصوباتی نیز نتیجه این جلسه بود مبنی براینکه اداره کل زندان‌های استان فاضلاب را تصفیه کرده و سپس به محدوده بیرون از زندان هدایت کند، افزود:  قرار براین بود پس از اقدامات زندان شرکت آبفار نیز پس از مطالعه در بیرون از زندان طرح را عملیاتی کند.

کاکاوند بیان کرد: متاسفانه خروجی فاضلاب زندان خام و تصفیه نشده به زمین‌های زراعی اهالی روستاهایی که در مجاورت زندان پارسیلون و مرکزی قرار دارد ریخته می‌شود.

بین 2 تا 10 ملیارد تومان اعتبار برای رفع این مشکل نیاز است

مدیر عامل شرکت آبفار لرستان تصریح کرد: مشاور انجام این طرح را بین 2 تا 10 میلیارد تومان برآورد کرده است.

وی تصریح کرد: مشاور طرح، 4 گزینه را به ما پیشنهاد داد که آنها را به استانداری لرستان اعلام کردیم و قرار شد پس از تامین اعتبار مبلغ مورد نظر به آبفار داده شود تا طرح را عملیاتی کند.

آبفار و زندان به تعهدات خود عمل نکردند

در این باره محمد اصلانی معاون عمرانی استانداری لرستان گفت: آبفار و زندان باید به تهعدات خود در خصوص ساماندهی فاضلاب زندان پارسیلون و مرکزی خرم‌آباد عمل کنند.

وی یادآورشد: متاسفانه نه اداره کل زندان‌های استان و نه آبفار به تعهدات خود در مورد فاضلاب زندان مرکزی و پارسیلون عمل نکرده‌اند.

ورود فاضلاب زندان به اراضی کشاورزی سلامت مردم را تهدید می‌کند

دکتر محمد بیرانوندی نماینده مردم خرم‌آباد و چگنی در مجلس نیز در این‌باره به ایسنا گفت: ریخته شدن فاضلاب زندان مرکزی و پارسیلون به اراضی کشاورزی برخی از اهالی روستاهای تابع شهرستان خرم‌آباد نابجاست و این موضوع سلامت مردم و محیط زیست را به مخاطره می‎اندازد.

وی ادامه داد: ریخته شدن فاضلاب بدور از جنجال‎های خبری دغدغه مردم و کشاورزان منطقه است و مسئولین باید پاسخگو باشند.

به گزارش ایسنا، موضوع فاضلاب زندان‌های مرکزی و پارسیلون علاوه بر ایجاد مشکلات زیست محیطی قطعا سلامت مردم این اهالی را به مخاطره می‎اندازد و نیاز است مسئولین ذیربط نسبت به حل این مساله تمهیدات جدی بیندیشند.

گزارش از: آزیتا یوسفیان، خبرنگار ایسنا، منطقه لرستان



انتهای پیام

برچسب‌ها: