شناسهٔ خبر: 15146125 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه شرق | لینک خبر

خبر

صاحب‌خبر -

آمریکا به اردوغان بازهم نه گفت
ارتش ترکیه اعلام کرد جنگنده‌های این کشور با انجام حملاتی در شمال عراق، 12 مواضع پ‌ک‌ک را هدف قرار دادند. به گزارش ایسنا، به نقل از سایت خبری مصری الیوم، ارتش ترکیه در بیانیه‌ای اعلام کرد جنگنده‌های این کشور در ساعات پایانی روز دوشنبه در حملاتی، 12 هدف را در منطقه‌ای در شمال عراق هدف قرار دادند. آنکارا می‌گوید در این منطقه مقرهای فرماندهی حزب کارگر کردستان (پ‌ک‌ک) مستقر است. ارتش ترکیه در بیانیه خود فقط به ذکر این نکته بسنده کرد که دو منطقه متینا و هاکورک، نقاطی در شمال عراق بودند که هدف قرار گرفتند و از ارائه جزئیات بیشتر خودداری کرد. در گذشته نیز آنکارا دست به حملات مشابهی در شمال عراق زده است و هر باره مدعی شده مواضع پ‌ک‌ک را هدف گرفته؛ اما کردها می‌گویند بیشتر حملات در مناطق روستایی انجام می‌شود و عمده تلفات را غیرنظامیان متحمل می‌شوند.
پيشنهاد دوباره اردوغان
در حالی که رئیس‌جمهوری ترکیه به آمریکا و روسیه پیشنهاد داده است تا در شمال سوریه «منطقه پرواز ممنوع» ایجاد شود، آمریکا گفته است با این پیشنهاد مخالف است. به گزارش خبرگزاری فرانسه، «رجب طیب اردوغان»، رئیس‌جمهوری ترکیه، دوشنبه در نشست گروه ۲۰ با اشاره به اینکه شهرهای جرابلس تا اعزاز در شمال سوریه به دست تروریست‌های داعش افتاده بود، گفت: ما روی این پیشنهاد کار می‌کنیم تا در شمال سوریه منطقه پرواز ممنوع اعلام کنیم. رئیس‌جمهوری ترکیه در اظهاراتی تلویزیونی گفت: این پیشنهاد من به آقای پوتین و آقای اوباماست. می‌توان این کار را با کمک نیروهای ائتلاف انجام داد. ترکیه در ۲۴ آگوست عملیاتی جاه‌طلبانه در داخل خاک سوریه انجام داد و بدون اجازه دولت مرکزی سوریه، تانک و نیروی ویژه برای پشتیبانی شورشیان اپوزیسیون اعزام کرد. روز یکشنبه تروریست‌های داعش از آخرین مواضع خود در مرز ترکیه و سوریه بیرون رانده شدند. این منطقه به لحاظ استراتژیک حائز اهمیت بود و یک نقطه کلیدی مهم در مسیر تأمین تدارکات و نیرو محسوب می‌شد. اردوغان در پاسخ به الشرق‌الاوسط درباره آنچه شکست مذاکرات روسیه و آمریکا درباره بحران سوریه نسبت به حضور نظامی ترکیه در سوریه خوانده شده، گفت:‌ حضور نظامی ترکیه در شمال سوریه به منزله تجاوز به حاکمیت سوریه نیست. او افزود:‌ ما با مخالفان سوری در جرابلس توانستیم داعش را از آنجا بیرون کنیم و این مسئله موجب شد ساکنان این شهر به آنجا بازگردند. حدود صد هزار سوری آماده بازگشت به شهر بعد از پاک‌سازی آن از تروریست‌ها هستند. رئيس‌جمهوري تركيه افزود: حال در این نشست به همه دوستانمان می‌گویم ما این مسئله را مطرح کرده و به آنها چنین گفته‌ایم. ما همچنین با روسیه برای برقراری آتش‌بس در حلب پیش از عید قربان (۱۲ سپتامبر) همکاری می‌کنیم.
این در حالی است که لری کورب، معاون پیشین وزیر دفاع آمریکا، در توجیه مخالفت کشورش با ایجاد منطقه پرواز ممنوع در سوریه، گفت:‌ این امر ورود‌نکردن داعش یا جبهه النصره به این مناطق را تضمین نمی‌کند. کورب ادامه داد، ایجاد منطقه پرواز ممنوع در شمال سوریه مستلزم حضور ۱۰ هزار نیرو برای تضمین نفوذنکردن تروریست‌ها به آنجاست.

حامیان و مخالفان مادورو  دوباره در خیابان‌ها
اپوزیسیون ونزوئلا از مردم در کاراکاس خواسته امروز دست به اعتراض و راهپیمایی 10دقیقه‌ای علیه رئیس‌جمهوری ونزوئلا بزنند. در مقابل حامیان «نيكلاس مادورو» نیز خواهان برگزاری تظاهرات هم‌زمان برای حمایت از او در سراسر ونزوئلا شدند. به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، خیسس توریلبا، مدیر اجرائی ائتلاف «میزگرد اتحادیه دموکراتیک»، گفته است مردم ونزوئلا باید در راهپیمایی 10دقیقه‌ای علیه نیکلاس مادورو شرکت و مراتب اعتراض خود را نسبت به عملکرد سیاسی وی اعلام کنند. او ادامه داد: هدف از برگزاری این راهپیمایی اعتراضی 10دقیقه‌ای در هفتم دسامبر 2016، امضای طوماری برای رفراندوم برکناری مادورو است. ما خواستار 20 درصد امضا برای رفراندوم هستیم. کاراکاس باید برای انجام این کار بسیج شود. اپوزیسیون ونزوئلا رهبری این کشور را مسئول بحران اقتصادی می‌داند و برای برکناری او تلاش می‌کند. او همچنین امضاهایی را در حمایت از برگزاری رفراندوم برای برکناری مادورو جمع‌آوری کرده است. مرحله نخست جمع‌آوری امضاها کامل شده و اپوزیسیون به فکر مرحله دوم است که باید 20 درصد از امضاکنندگان حمایت خود را از برگزاری این رفراندوم اعلام کنند. اگر این روند نیز تکمیل شود، مرحله دوم همان برگزاری رفراندوم علیه مادورو است. درمقابل گروه‌های حامی نیکلاس مادورو خواهان برگزاری تظاهرات هم‌زمان امروز در همه ایالات ونزوئلا برای حمایت از او شده و مخالفان ونزوئلا را به تلاش برای «کودتا» متهم و اعلام کردند حضور گسترده و بسیج مردمی در مقابل جریان‌های مخالف بهترین درمان و پادزهر علیه «کودتاچیان» است.

برچسب‌ها: