شناسهٔ خبر: 15142820 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه تفاهم | لینک خبر

حمایت صد درصدی بانک کشاورزی از بخش کشاورزی

صاحب‌خبر -
تفاهم – گروه گزارش: مجمع عمومي عادي سالانه بانك كشاورزي  با حضور علی طيب نيا - وزير امور اقتصادي و دارايي، محمود حجتي- وزير جهاد كشاورزي، سيد حميد پورمحمدي - معاون امور توسعه توليدي سازمان مديريت و برنامه ريزي، معاونان و نمايندگان وزارت صنعت ، معدن و تجارت، وزارت راه و شهرسازي، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نمايندگان سازمان حسابرسي كل كشور و  اعضاي هيات مديره، مديران امور و رؤساي ادارات بانك كشاورزي با هدف رسيدگي به صورت هاي مالي سال 94 اين بانك در محل سالن شهيد اكبري ساختمان مركزي بانك كشاورزي برگزار شد. بر اساس این گزارش،  وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار کرد: در بحث افزایش سرمایه بانک کشاورزی امسال احتمالا اقدامات خوبی انجام خواهد شد و یک سال استثنایی برای بانک کشاورزی خواهد بود. علی طیب نیا در جلسه تایید صورت های مالی سال 1394 بانک کشاورزی، ضمن قدردانی از اعضای مجمع عمومی بانک به ویژه مهندس حجتی برای حمایت مدبرانه از بخش کشاورزی و تشکر ویژه از اعضای هیات مدیره بانک کشاورزی به ویژه مرتضی شهیدزاده - رئیس هیات مدیره و مدیرعامل بانک کشاورزی برای مدیریت احسن بانک در شرایط سخت سال های اخیر،  خواستار پیگیری جدی بحث مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم شد. بر اساس این گزارش،  طیب نیا بخش کشاورزی را دارای جایگاه ویژه و مقاومتی ترین بخش اقتصادی کشور دانست و اظهار داشت: درسال های تحریم ثابت شد که بخش کشاورزی کمترین آسیب پذیری را داشته و با حفظ رشد اقتصادی مثبت نشان داد بخشی مقاوم است که در تامین غذا، درآمدزایی و اشتغالزایی گسترده برای اقشار محروم ، مقابله با فقر و گسترش عدالت نقش ویژه ای ایفا می کند که هیچ بخش دیگری در این زمینه توان رقابت با بخش کشاورزی را ندارد. وی افزود:  پرداختن به بخش کشاورزی هم ضامن رشد اقتصادی و هم تضمین کننده عدالت و توزیع عادلانه درآمد در جامعه است بنابراین بایستی این بخش را به طور ویژه حمایت کرده و اولویت دهیم. طیب نیا در ادامه سخنان خود تصریح کرد: تامین مالی از اهمیت بالایی برخوردار است و بانک کشاورزی تنها بانک توسعه ای بخش کشاورزی است که باید بتواند نیازهای مالی این بخش را با شرایط مناسب در اختیار فعالان اقتصادی قرار دهد که خوشبختانه توانسته نقش موثر و خوبی ایفا کند. وی درباره افزایش سرمایه بانک کشاورزی گفت: درگام نخست حدود 31000 میلیارد ریال از  وجهی که بانک مرکزی از بانک کشاورزی طلب دارد صرف افزایش سرمایه بانک خواهد شد و درنهایت  با اخذ مجوزهای لازم کل 48000 میلیارد ریال طلب بانک مرکزی می تواند صرف افزایش سرمایه بانک شود.
بر اساس این گزارش، محمود حجتی - وزیر جهاد کشاورزی نیز دراین جلسه  گفت: پیشرفت های بخش کشاورزی به ویژه تحول شگفت بخش مکانیزاسیون که در سه سال اخیر به وجود آمده و درطول تاریخ کشاورزی ایران بی سابقه بوده ، در اثر تلاش، حمایت و خدمات بانک کشاورزی رخ داده است. حجتی در جمع اعضای مجمع عمومی بانک کشاورزی با بیان این که منابع بانک کشاورزی عمدتا پشتیبان بخش کشاورزی است، از حمایت ویژه و تلاش مجدانه طیب نیا ، پورمحمدی و اعضای مجمع برای افزایش سرمایه بانک کشاورزی قدردانی کرد. وی همچنین از بانک کشاورزی برای تلاش و عملکرد مثبتی که باوجود شرایط سخت و محدودیت ها به انجام رسانده است تشکر کرد.هم چنین سيد حميد پورمحمدي - معاون امور توسعه توليدي سازمان مديريت و برنامه ريزي نیز خاطر نشان کرد: 100 درصد فشار بخش کشاورزی بر دوش بانک کشاورزی است و تمام بار اقتصاد کشور بر شانه های بخش کشاورزی قرار دارد. وی افزود: از بانک کشاورزی حمایت می کنیم تا با اتکا به فرصت‌های موجود ، این دو مشکل را مرتفع کرده و به بهترین نحو به بخش کشاورزی و اقتصاد کشور خدمت کند.
این گزارش می افزاید، در ادامه این نشست مرتضي شهيدزاده - رئيس هيات مديره و مديرعامل بانك كشاورزي  سند راهبردی و گزارش شاخص های عملكردی این بانك در سال 94 را ارائه کرد. شهیدزاده ضمن برشمردن اولویت ها و اهداف راهبردی بانک کشاورزی که همسو با اولویت های راهبردی وزارت امور اقتصادی  و دارایی تدوین شده است، میزان تحقق آن ها در سال 1394 را  معادل 95.5 درصد اعلام کرد.وی با اعلام کاهش ریسک اعتباری در بخش ریالی و ارزی در سال 1394، میزان تسهیلات پرداختی را با 27 میلیارد ریال افزایش نزدیک به 281 میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: 96 درصد از تسهیلات  پرداختی با مبالغ کمتر از 500 میلیون ریال صورت گرفته است که این امر بیانگر جهت گیری بانک کشاورزی و وزارت جهادکشاورزی در حمایت از بنگاه های اقتصادی کوچک و متوسط است.دکتر شهیدزاده دربخش دیگری از سخنان خود پرداخت قریب به 61 درصد تسهیلات به صورت ضمانتی را اقدام حمایتی بانک کشاورزی برای مساعدت به کشاورزان ناتوان از تامین وثیقه دانست و اظهار داشت: در اجرای مصوبات ابلاغي وبندهای قوانين بودجه سال های1393و1394 بالغ بر 1901 میلیارد ریال از جرائم تاخیر تادیه مورد بخشودگی قرار گرفته است.وی همچنین تصریح کرد بانک کشاورزی تمام تلاش خود را به کار بسته است تا اضافه برداشت از بانک مرکزی را کاهش داده و آن را متوقف کند . شايان ذكر است در پايان اين نشست
صورت هاي مالي بانك كشاورزي  در سال 1394 تاييد شد.