شناسهٔ خبر: 15142149 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

پایان یازدهمین اجلاس جهانی جاده ابریشم با امضای ۲۲ تفاهمنامه

صاحب‌خبر -
 

قزوین- خبر نگار اطلاعات: یازدهمین اجلاس جهانی ابریشم با انعقاد ۲۲ تفاهمنامه در حوزه‌های مختلف سرمایه گذاری در قزوین به کار خود پایان داد.

رئیس مجمع جهانی شهر‌های اسلامی در آیین پایانی اجلاس گفت: این تفاهمنامه‌ها بین شهرداری قزوین با سرمایه‌گذارانی از کشورهای چین، کره‌جنوبی، ترکیه و انگلستان و سرمایه‌گذاران داخلی به امضا رسیده است.

دکتر مسعود نصرتی بزرگترین دستاورد این اجلاس را تشکیل اتحادیه همبستگی جاده ابریشم با اهداف توسعه پایدار شهری اعلام کرد و افزود: این اتحادیه با ابلاغ سازمان ملل متحد موفق شد شهر‌های در مسیر راه جاده ابریشم را عضو گیری کند و با تشکیل آن بخش‌های خصوصی می‌توانند برای سرمایه‌گذاری در حوزه‌های اقتصاد، فرهنگ و گردشگری در شهر‌های این مسیر ورود یابند.

وی با اشاره به پیام دبیرکل سازمان ملل متحد به یازدهمین اجلاس شهرداران جاده ابریشم قزوین، گفت:بر اساس ابلاغیه تشکیل اتحادیه همبستگی جاده ابریشم تمامی گروه‌های اجتماعی، فرهنگی، هنری،ورزشی و… می‌توانند در این اتحادیه ایفای نقش کنند.

به گفته وی بر این اساس تمامی کشور‌های واقع در مسیر جاده ابریشم مجوز بین المللی دریافت کرده‌اند و نخستین مسابقه تیر اندازی با حضور این کشور‌ها در اسفند امسال برگزار می‌شود.شهردار قزوین با اشاره به این که تأسیس این اتحادیه امکان ورود آژانس‌های سازمان ملل، صندوق و بانک جاده ابریشم و دیگر واحدهای اقتصادی را در کشور فراهم می‌کند، یادآورشد: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، حوزه راه و شهرسازی، سازمان‌های اقتصادی و دیگر دستگاه‌ها می‌توانند از این ظرفیت به وجود آمده حداکثر بهره‌برداری را داشته باشند.

نصرتی افزود: بر اساس تفاهمنامه منعقد شده با سازمان شهروندان جهانی؛ شهر قزوین به عنوان مرکز جهانی شهروندان جهانی جاده ابریشم در سایت‌های بین‌المللی معرفی شد.

وی با اشاره به این که با موافقت وزیر امور خارجه، معرفی قزوین به عنوان مقصد سفر برای گروه‌های گردشگری خارجی پیش بینی شده است، تاکید کرد: تمامی کشورهای واقع در مسیر جاده ابریشم باید از این ظرفیت بهره‌برداری کنند تا بتوان حوزه گردشگری را گسترش داد.

سفیر و مدیر منطقه‌ای یونسکو در ایران نیز با اشاره به فعالیت بیش از ۱۰۰۰دانشمند و پژوهشگر در تایید راه ابریشم،گفت: یونسکو تحقیقات خود را در زمینه جاده ابریشم به عنوان جاده گفتمان از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۲ انجام داد و تأثیر این مسیر را بررسی کرد.

استر کیش لاروش با اعلام این که برنامه یونسکو زنده کردن جاده ابریشم است، افزود: از زمان آغاز تحقیقات، در مسیر پروژه ۵ نمایشگاه بزرگ و ۵۰ همایش علمی مختلف برگزار شده است.

وی یاد آورشد: احیای این میراث و ارزش مشترک برای توسعه پایدار منجر به امضای ۸ تفاهمنامه با هدف توسعه محلی و فرا ملی این جاده شده که در این میان با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران نیز تفاهمنامه امضا شده است.

لاروش افزود: جاده ابریشم در حفظ میراث فرهنگی ارزش بالایی دارد و این جاده می‌تواند درزمینه‌های مختلف فرهنگی، هنری و گردشگری تبادلات گسترده‌ای بین کشورهای مختلف ایجاد کند.

در ادامه معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در سخنانی جاده ابریشم را تاریخ مشترک بسیاری از شهرهای دنیا دانست و گفت: جاده ابریشم هویت تاریخی مشترک بین شهرها و کشورهای این مسیر را نشان می‌دهد و این امر می‌تواند زمینه ساز همراهی این شهرها در دنیای کنونی باشد.

مرتضی رحمانی موحد با اشاره به این که «شهر مرکز تبلور و نمود پیچیده‌ترین روابط اجتماعی است» افزود: این گردهمایی نشانگر اهمیت این رویداد بزرگ تاریخی و فرهنگی است، چرا که شهر موجودی زنده است و در شهر امید به آرزو‌های انسان‌ها نمود عینی می‌یابد.

به گفته وی نزدیک به ۷۰ درصد مردم جهان در شهرها زندگی می‌کنند و باید برای پیوند تاریخی، فرهنگی و اجتماعات مردم دنیا که اشتراکات و مولفه‌های صلح و همزیستی مسالمت‌آمیز را تقویت می‌کند؛ اهتمام ورزید.

او با اشاره به این که راه ابریشم در بر گیرنده خاطره و تاریخ بیش از ۲۰۰۰سال تعامل و ارتباط کشور‌های در مسیر است،افزود:تاریخ به رغم فراز و فرودهای بسیار تجربیات ارزشمندی را در ترسیم خط آینده جوامع بشری در اختیار ما قرار می‌دهد و انسان‌ها به تبع مدنیت و ویژگی‌های اجتماعی بودن ناچار از تعامل و داد و سند فرهنگی و اقتصادی هستند.

رحمانی اعلام کرد: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با درک ضرورت و اهمیت راه ابریشم در ابعاد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و به ویژه گردشگری و لزوم همگرایی برای حفظ محیط زیست و کمک به موفقیت‌های یکدیگر، گام‌های مهمی را آغاز کرده است.

وی افزود: بازسازی بناها، کاروانسراها، بازار‌ها، سرا‌ها و مراکز تبادل فرهنگی و اقتصادی بازمانده‌های مسیر جاده ابریشم با هدف تامین زیرساخت‌های مورد نیاز در این مسیر متناسب با کارکرد‌های امروزی و با هدف زمینه سازی سفر آسان گردشگران از جمله برنامه‌های کوتاه مدت این سازمان است.

اوهمکاری مثبت و تعامل مستقیم با کشور‌های در مسیر راه ابریشم در چارچوب برنامه‌های سازمان جهانی جهانگردی ملل متحد و نیز توافقنامه‌ها و تفاهمنامه‌های دو و چند جانبه، اجرای پروژه‌های مشترک، بنیانگذاری مراکز برای تبادل اندیشه فرهنگ‌ها در مسیر این جاده برای گردشگران و ایجاد زمینه شناخت گذشته و حال برای ایجاد همبستگی را از برنامه‌های بلند مدت سازمان میراث فرهنگی کشور اعلام کرد.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین نیز با اشاره به مولفه‌های تمدن‌های انسانی در دنیا،گفت: نگاه جامع اسلام ،قرآن و پیام آوران الهی به تمدن این است که کرامت انسانی را باید بستر اجرای عدالت، آسایش، امنیت، شادی و نشاط دانست.

حجت الاسلام ‌والمسلمین عبدالکریم عابدینی شناخت انسان از خدا، شناخت و حمایت از کرامت انسانی، ایجاد جامعه جهانی در بستر امنیت، ایجاد زمینه برای حرکت به سوی عدل جهانی، توجه ویژه به حقوق مستضعفان، زنان و کودکان، ایجاد روحیه امید و نشاط در نگاه به آینده، اعتقاد و یقین به پیروزی اراده خدا بر اراده کسانی که با منافع امنیت و عدالت مردم مقابله می‌کنند و غیره را از مولفه‌های تمدن انسانی برشمرد.

همچنین استاندار قزوین در این اجلاس بزرگ جهانی،گفت: جاده ابریشم بیانگر این است که جوامع بشری برای رفع نیاز‌های خود پی بردند که باید با هم تعامل سازنده داشته باشند و محصولات ساخته دست انسان‌ها را در قالب تجارت با هم مبادله کنند.دکتر فریدون همتی افزود: این در حالی است که علیرغم تحولات گسترده در علم و تکنولوژی در جوامع امروزی نیازهای جوامع بشری در قالب کشور‌های مجزا تامین نشده است.

وی از آمادگی ایران برای احیاء جاده ابریشم جهت ایجاد بستر تعامل کشور‌های در مسیر جاده به ویژه کشور‌های آسیای شرقی خبر داد و تاکید کرد: ما می‌توانیم با کمک هم برای استفاده از ظرفیت‌های خدادادی،فعالیت‌های مشارکتی را در حوزه صنعت، کشاورزی و گردشگری دنبال کنیم.

وی با اشاره به آمادگی هنرمندان قزوینی برای اجرای نماد جاده ابریشم در کشورهای مختلف، گفت: نماد تجار جاده ابریشم در میدان ورودی شهر قزوین نصب شده است و هنرمندان قزوینی آمادگی اجرای این نماد به صورت مشترک در شهرهای مسیر جاده ابریشم را دارند.

مدیر عامل صندوق احیا و

بهره برداری از مناطق کشور هم از آمادگی برای مرمت و بازسازی ۷۰۰ بنای تاریخی با مشارکت بخش خصوصی در کشور خبر داد و گفت: در حال حاضر بیش از یک میلیون اثر در ایران ثبت شده است که بیش از ۲۱ هزار اثر آن به ثبت جهانی یونسکو رسیده است و این صندوق بنادارد با همکاری بخش خصوصی امسال ۷۰۰ بنای تاریخی را مرمت و بهره برداری کند.

محمد رضا پوینده افزود: ایران یکی از مهم‌ترین کانون‌های گردشگری جهان با میراث بسیار قوی، تاریخی، فرهنگی و اجتماعی است و راه ابریشم به عنوان نمادی مشترک حائز اهمیت است.وی با اشاره به سابقه تاریخی راه ابریشم و لزوم احیاء برنامه‌های اقتصادی و فرهنگی این مسیر افزود: جمهوری اسلامی ایران نگین مسیر طلایی باستانی راه ابریشم و مرکز ثقل امنیت در خاورمیانه و کشورهای راه ابریشم است و جهانی شدن راه ابریشم اهمیت بسیار ویژه‌ای در گسترش ارتباطات کشورها و شهرهای این مسیر دارد.

‏ به گفته او منظور از احیاء جاده ابریشم ساخت آن نیست بلکه منظور احیا پیوندها، ایجاد مبادلات و ارتباطات گسترده بین شهرها و کشورهای این مسیر است.

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی هم از آمادگی مجلس برای تشکیل مجمع نمایندگان مجالس کشور‌های راه ابریشم جهت تقویت دیپلماسی عمومی و تحقق صلح و آرامش و دوستی خبر داد.

‏دکتر داوود محمدی افزود: در تحقق توسعه پایدار شهری باید شهروندان مورد توجه قرار گیرند و افزایش فقر در شهرها، گسترش نیاز به مسکن، نبود سیستم حمل و نقل کار آمد، بحران آب، بحران اجتماعی، آلودگی هوا و تراکم جمعیت از جمله مشکلاتی است که مردمان شهرهای ایران را سر درگم کرده و کیفیت زندگی را به مخاطره انداخته است.

وی تاکیدکرد: شهرداران برای ارتقای کیفیت زندگی راهی جز تکیه بر انسان‌ها و جلب مشارکت آنا‌ن ندارد و شهروندان با سهیم شدن در تصمیم‌گیری‌های شهر در پیشبرد اهداف شهر تأثیرگذارتر هستند.

در این آیین یادداشت تفاهم خواهرخواندگی بین شهرهای قزوین و کابل توسط شهرداران دو شهر، تفاهمنامه همکاری در راستای تحکیم مالی و سرمایه گذاری همکاری اقتصادی بین شهرداری قزوین و مشاور شهردار آنتالیا امضا شد.

همچنین تفاهمنامه همکاری بین شهرداری قزوین و هیات سرمایه گذاری

از کشور ترکیه در جمع شهرداران راه ابریشم در قزوین به امضا رسید. تفاهمنامه ساخت هتل هما بین شهرداری قزوین و مدیرعامل و نائب رئیس هما نیز امضا شدکه در این راستا یک قطعه زمین با کاربری هتل در ضلع جنوبی تالار شهر به مساحت سه هکتار به سرمایه گذار واگذار خواهد شد تا نسبت به ساخت هتل

اقدام شود.همچنین تفاهمنامه‌ای درراستای تحکیم روابط عمومی بین شهرداری قزوین و موسسه قرقیز برای توسعه شبکه حمل و نقل شهری، بازیافت زباله و ساخت نیروگاه سولار، بازی‌گاه، بلندمرتبه‌سازی و هتل امضا شد.‏

‏ در پایان از هنر «بغد نگار» شاخص‌ترین اثر سید مرتضی عبد حسینی هنرمند قزوین وتمبر یادبود اجلاس رونمایی وپرچم میزبانی اجلاس دوره بعدی در سال ۲۰۱۷ توسط دکتر کواک رئیس سازمان شهروندان جهانی به شهردار شهر کابل اهدا شد.‏