شناسهٔ خبر: 15139538 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

استاد جامعه‌المصطفی قم تأکید کرد

لزوم یادگیری زبان دوم برای طلاب حوزه‌های علمیه/ فقه جعفری پاسخ‌های خوبی برای نیازهای جامعه امروز دارد

استاد جامعه‌المصطفی استان قم گفت: طلاب مدارس علمیه امروز باید با ابزار و وسایل جدید، شرایط جدید روز دنیا و حداقل یک زبان خارجی آشنا شوند تا بتوانند پیام اسلام(ص) را به گوش مردم دنیا برسانند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرضا، حجت‌الاسلام علی شاملی بعد از ظهر امروز در آیین شروع سال تحصیلی جدید حوزه علمیه مدینه‌العلم شهرضا با بیان این که تعالیم و مباحث دینی باید در سطح فهم عموم مردم بیان شود، اظهار کرد: دین مبین اسلام شامل 2 بخش احکام و اخلاق است، در بخش احکام باید مطالب دقیق و عمیق بررسی و سپس بیان شوند تا مشکلی برای کسی به وجود نیاید.

وی با اشاره به لزوم توجه عمیق به برنامه‌ریزی درسی در حوزه، گفت: برنامه‌ریزی باید در سطح کلان به دقت ریخته شود تا مباحثی مانند جنگ و یا سایر حوادث، تعلیم مفاهیم و دستورات دینی را با مشکل مواجه نکند و این تعلیم و تعلم با وقفه مواجه نشود.

استاد جامعه‌المصطفی استان قم، مهاجرت را یکی از مباحث مورد تاکید در دین مبین اسلام دانست و خاطر نشان کرد: دین مبین اسلام مباحث دقیق و روایات و احادیث فراوانی در مورد لزوم مهاجرت برای کسب علم و یادگیری مباحث دینی دارد، بنابراین در هر منطقه افراد و گروه‌هایی باید به سمت یادگیری علوم دینی بروند تا انتقال مفاهیم دینی در مناطق مختلف و اجرای احکام دین با مشکل مواجه نشود.

وی با بیان اینکه فقه قدیم جوابگوی نیازهای فعلی جامعه بشری نیست، اذعان کرد: این فقه در تمام مدارس علمیه سراسر کشور تدریس می‌شود اما برای جوابگویی به نیازهای فقهی جامعه امروز در حوزه‌های مختلف از موسیقی و سیاست تا اقتصاد و ارتباط با جامعه جهانی کافی نیست؛ جهان امروز به دنبال شنیدن نظرات جدید در مباحث مختلف است که اسلام و به ویژه فقه جعفری پاسخ‌های خوبی برای این نیازها دارد که باید به سمت جوابگویی پیش رفت.

شاملی، یکی از آفات را فراگیری سطحی علوم دینی معرفی کرد و عنوان کرد: طلاب مدارس علمیه امروز باید در حوزه‌های مختلف دینی با دقت ورود پیدا کنند تا بتوانند نیازهای جامعه در این حوزه‌ها را پاسخ بگویند و در کنار آن نیز با ابزار و وسایل جدید و شرایط جدید روز دنیا و حداقل یک زبان خارجی آشنا شوند تا بتوانند پیام اسلام را به گوش مردم دنیا برسانند.

وی تصریح کرد: طلب و روحانیون امروز باید خود را برای ورود به جامعه جهانی که جامعه‌ای بدون مرز و تشنه مفاهیم ناب است آماده کنند.

استاد جامعه‌المصطفی استان قم با بیان اینکه باید خود را برای تبلیغ در جامعه جهانی آماده کنیم، تشریح کرد: جامعه اروپایی 300 سال پیش وارد عرصه تبلیغ مسیحیت در جهان شد، به نظر می‌رسد ما به اندازه 300 سال عقب هستیم اما دین مبین اسلام و فقه شیعی ظرفیت‌هایی دارد که می‌تواند به سرعت با نیازها و معیارهای جهانی بشر منطبق شود و تمام این سال‌ها جبران شود.

وی، یکی از پیشرفت‌های خوب حوزه را نهضت نرم‌افزاری ایجادشده در حوزه دانست و گفت: امروزه دو موضوع روش‌شناسی قرآن‌پژوهی و روش‌شناسی حدیث‌پژوهی، آماده‌شده که در قالب 17 جلسه 90 دقیقه‌ای قابل ارائه است، تمام طلاب باید این دروس را بگذرانند و از آن استفاده کنند.

شاملی لوازم مورد نیاز طلبگی را ضمیر پاک و بدون هوای نفس دانست و خاطرنشان کرد: اگر طلبه دل به نور الهی داد و با آن آشنا شد، خداوند نیز این نور را به او می‌تاباند و ضمیر او را سیراب می‌کند.

انتهای پیام/63072/ذ40