به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، اسکندر زند صبح امروز در گردهمایی سالانه برنامهریزی تحقیقات و تولید بذور پرورشی غلات آبی کشور که در موسسه تحقیقات اصلاح و نهال و بذر برگزار شد اظهار داشت: جمعیت جهان سالانه حدود 78 میلیون نفر رشد میکند و در 13 سال آینده یک میلیارد به جمعیت جهان افزوده میشود.
وی با بیان اینکه این افزایش جمعیت نیازمند تامین غذا بوده و بخش کشاورزی متولی تامین امنیت غذایی آن است، افزود: ایران در 2 هزار سال گذشته با سه استراتژی مدیریت آبی خود را انجام داده که شامل قناتها، زندگی عشایری و الگوی غذایی بوده است.
معاون وزیر کشاورزی با بیان اینکه در سال 1350 در سراسر ایران 50 هزار چاه وجود داشت و اکنون 16 برابر شده است، ادامه داد: در همان سال 26 سد داشتیم و اکنون به حدود 600 سد رسیده و این در حالی است که تعداد زیادی هم در دست ساخت است در حالیکه کشاورزی که وابسته به آب است اکنون وضع خوبی ندارد.
وی با بیان اینکه جغرافیای کشاورزی ایران تنگتر شده و تا 50 سال آینده وضع خوبی نداریم، تصریح کرد: سهم کشاورزی از دریافت تسهیلات هیچ زمان از 10 درصد بالاتر نرفته است.
زند با اشاره به اینکه در بخش کشاورزی 4 میلیون بهرهبردار داریم که 55 درصد با سواد بوده و از این میزان 67 درصد دیپلم و زیر دیپلم هستند، افزود: در برنامههای چهارم و پنجم توسعه متوسط آموزش کشاورزان به 20 دقیقه نرسیده است.
رئیس سازمان تحقیقات و ترویج کشاورزی با بیان اینکه کشاورزی دانش بنیان تنها راه تامین غذا است، ادامه داد: باید بخش سختافزاری کشاورزی را کنار گذاشته و نرمافزار کردن کشاورزی را جدی بگیریم و به جای استفاده از بازو و دست، از فکر استفاده کنیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه از نظر دانش در ایران وضع خوبی داریم، گفت: رتبه کشور در نوآوری در سال 2014 در بین 143 کشور 120 بوده که رتبه پایینی است.
زند با بیان اینکه نظام نوآوری در کشور ما خوب شکل نگرفته است، خاطرنشان کرد: سهم دانشجویان کشاورزی از کل دانشجویان کشور کمتر از 6 درصد، سهم کشاورزی از دانشجویان علمی – کاربردی 3 درصد و سهم آموزش سازمان فنی و حرفه ای در مناطق روستایی کمتر از 3 درصد است.
وی با بیان اینکه متوسط سرانه آموزشهای مهارتی کشاورزی در برنامه اول تا پنجم کمتر از 20 دقیقه بوده و در سالهای برنامه پنجم (92-90)، صرفا 23 دقیقه است، افزود: سهم دانشآموزان کشاورزی نسبت به کل دانشآموزان کشور 1.2 درصد و سهم دانشآموزان کشاورزی در مناطق روستایی 4 درصد است.
وی با بیان اینکه تاکنون 158 دستاورد فنی و تحقیقاتی در حوزه کشاورزی به بخش خصوصی و شرکتهای دانشبنیان واگذار شده است، تصزیح کرد: در افق 1404، خودکفایی 100 درصدی تولید گندم و جو و 70 درصدی تولید روغن خوراکی و چغندرقند پیشبینی شده است.
انتهای پیام/