شناسهٔ خبر: 15125387 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رییس جمهوری فیلیپین وضعیت اضطراری نامحدود اعلام کرد

کوالالامپور – ایرنا – 'رودریگو دوتردته' رییس جمهوری فیلیپین پس از انفجاردر شهر داوائو در جنوب این کشور، افزایش فعالیت های تروریستی گروه ابوسیاف و مقابله با قاچاق مواد مخدر در این کشور وضعیت اضطراری نامحدود اعلام کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، یک مقام کاخ ریاست جمهوری فیلیپین دوشنبه شب اعلام کرد 'رودریگو دوترته' اعلام وضعیت اضطراری ملی را پس از یکسری از خشونت ها امضا کرد.
به نوشته روز سه شنبه تارنمای 'فیل استار'، رییس جمهوری فیلیپین این سند را کمی قبل از ترک این کشور به مقصد لائوس برای شرکت در اجلاس سران آ.سه.آن امضا کرد.
کاخ ریاست جمهوری فیلیپین تاکید کرد که تروریسم دلیل اصلی اعلام وضعیت اضطراری در این کشور جنوب شرق آسیا است که جمعه شب شاهد انفجار بمب در شهر 'داوائو' در جزیره میندانائو بود.
بنابراین گزارش، اعمال اخیر تروریستی مانند آدم ربایی، بریدن سرگروگان ها و بمب گذاری مرگبار داوائو که در آن 16 تن کشته و حدود 70 تن مجروح شدند، دلیل اعلام وضعیت اضطراری است.
وضعیت اضطراری طبق قانون فیلیپین به دستور رییس جمهوری اجرا و یا لغو می شود و اکنون این حالت فوق العاده خطاب به نیروهای مسلح و پلیس ملی این کشور صادر شده است.
دوترته روز دوشنبه پیش از ترک مانیل تاکید کرد که انفجار داوائو عملیات تروریستی بوده است. گروه تروریستی ابوسیاف همپیمان داعش پیش از این مسئولیت این انفجار را پذیرفته بود.
'السالوادور مدیالدئا' دبیر اجرایی دولت فیلیپین در گفت وگو با خبرنگاران با تاکید بر اینکه این حکومت نظامی نیست، گفت: حکومت نظامی دارای محدودیت 60 روزه است، اما در وضعیت اضطراری محدودیتی وجود ندارد.
وی گفت اعلام این وضعیت به موافقت کنگره نیاز ندارد و تنها برای سرکوب بی قانونی خواهد بود و به حقوق مدنی و اساسی احترام گذاشته می شود.
آساق**1611