شناسهٔ خبر: 15124171 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه جام‌جم | لینک خبر

هشدار نسبت به افزایش چندمصرفی مواد مخدر

معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی افزایش روند چندمصرفی مواد مخدر در کشور را نگران‌کننده دانست و گفت: میزان مصرف چند مواد مخدر و محرک در میان مصرف‌کنندگان کشور در حال افزایش است و نتایج پیمایش ملی اعتیاد نشان داده است که عده‌ای از مصرف‌کنندگان تنها یک ماده مخدر یا محرک را مصرف نکرده و حتی سه ماده را نیز به طور همزمان با هم مصرف می‌کنند و گاهی شاهد مصرف همزمان مخدر، محرک و الکل با یکدیگر در میان مصرف‌کنندگان هستیم که این مساله نگران‌کننده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش مهر، محسن روشن‌پژوه با اشاره به اعلام نتایج طرح «پیمایش ملی اعتیاد» بیان کرد: 11 استان جزو استان‌های کم‌شیوع مواد مخدر هستند.

وی با اشاره به این که در این پیمایش زنگ حداقل 30 هزار خانه به صدا درآمد، عنوان کرد: در این طرح خانه به خانه از بیش از 20 هزار خانوار در جمعیت عمومی کشور 61 هزار نفر 15 تا 64 سال به عنوان نمونه در تمامی استان‌ها به سوالات مطرح شده در پیمایش ملی پاسخ دادند.

روشن پژوه با تاکید بر این که تا قبل از این پیمایش ملی اعتیاد هیچ مطالعه یا تحقیقی در کشور به این شکل انجام نشده بود تا قابل استناد باشد و این بزرگ‌ترین طرح تاریخ کشور است، افزود: براین اساس و به عنوان مجری طرح می‌توان اظهار کرد که نرخ شیوع اعتیاد کشور در حال حاضر خیلی نگران‌کننده نیست و بسیار نزدیک به واقعیت‌های موجود جامعه است.

معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی گفت: ستاد مبارزه با مواد مخدر فعلا اجازه انتشار نتایج پیمایش ملی اعتیاد را نداده است. در این طرح حدود 200 نفر از جمله پژوهشگر، پرسشگر، مشاور و صاحب‌نظر با ما همکاری کرده و این پژوهش به سفارش ستاد مبارزه با مواد مخدر و سازمان بهزیستی کل کشور بوده و منابع آن نیز از طریق این دو نهاد تامین شده است. همچنین دکتر ملک‌افضلی، استاد ملی که به عنوان یک وزنه علمی در کشور حضور دارد، ناظر ملی این پروژه بوده است.

وی هدف از این پیمایش را تعیین شیوع مصرف مواد مخدر و روانگردان‌ها در کل کشور به تفکیک استان‌ها و گروه‌های سنی و جنسی مختلف دانست و بیان کرد: همچنین هدف دیگر این پیمایش تعیین نوع مصرف و همچنین تعیین شیوع مصرف مواد در هفته، ماه، سال گذشته و طول عمر مصرف‌کننده و تعیین الگوی مصرف بوده است. از سوی دیگر دنبال آن بودیم که بدانیم چه ماده‌ای بیش از دیگر مواد توسط مصرف‌کنندگان به مصرف می‌رسد.

برچسب‌ها: