شناسهٔ خبر: 15121471 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

علی جنتی:

جشنواره «هنر ایران» منطبق با سیاست‌های دولت در تقویت اقتصاد هنر است

گروه هنر: یکی از سیاست‌های دولت تدبیر و امید در زمینه تعالی فرهنگ و هنر و حمایت از هنرمندان فعال در این عرصه، برنامه‌ریزی و پشتیبانی از اقتصاد فرهنگ و هنر است که جشنواره «هنر ایران» توانسته زمینه را برای بازاریابی محصولات هنری و عرضه و فروش آنها به محافل جهانی فراهم کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) مراسم اختتامیه و تقدیر از برگزیدگان نخستین جشنواره سراسری «هنر ایران»، عصر امروز دوشنبه، 15 شهریور با حضور علی جنتی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجید ملانوروزی؛ مدیر دفتر هنرهای تجسمی معاونت هنری ارشاد و جمعی از هنرمندان و شرکت کنندگان این جشنواره در سالن سینماتک موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.

علی جنتی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با اشاره به اینکه از جمله لذت‌بخش‌ترین اوقاتی که در امور اجرایی شخصاً آن را سپری می‌کند حضور در کنار هنرمندان و اصحاب فرهنگ و هنر است، گفت: به ویژه اگر این جمع هنری از جوانان مستعد عرصه فرهنگ و هنر در همه زمینه‌ها و رشته‌ها تشکیل شده باشد، این شادی و شعف در وجود من دوچندان می‌شود و جشنواره «هنر ایران» این ویژگی را دارد که توانسته محفلی را فراهم آورد که جمعی از هنرمندان جوان و مستعد در زمینه هنر نقاشی و عکاسی را گردهم آورد.

وی عنوان کرد: هنرمندان جوان شرکت‌کننده در این جشنواره امیدهای آینده فرهنگ و هنر ایران اسلامی هستند و قطعاً در صورت برنامه‌ریزی اصولی، سرمایه‌گذاری هدفمند و حمایت دولتی قادر خواهند بود در آینده نزدیک با عرضه محصولات و تولیدات خود در داخل و فرامرزهای ایران، آوازه کشور اسلامی خود را به رخ همه هنردوستان و علاقه‌مندان به عرصه هنر بکشانند.

جنتی با تشکر از همه حامیان برگزاری این جشنواره و همچنین صاحبان گالری و نگارخانه‌های هنری کشور افزود: در دنیای امروز توجه به فرهنگ و هنرپروری نشانه بلوغ جامعه است و هنرمندان و هنردوستان باید تمام سعی و تلاش خود را برای تعالی این ارزشمندترین دارایی خود به کار ببندند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: به طور قطع یکی از زمینه‌های مناسب که می‌توان از آن به عنوان فرصت برای تعالی فرهنگ و هنر استفاده کرد، برگزاری جشنواره، نمایشگاه‌ها و دوسالانه‌های هنری است که قادر هستند ظرفیت‌های فرهنگی و هنری هنرمندان ایرانی را به فرامرزهای این سرزمین فرهنگ‌دوست و هنرخیز بنمایانند، لذا هر اندازه که در راستای فرهنگ و هنر کوشا باشیم در این مسیر موفق‌تر خواهیم بود.

جنتی در ادامه گفت: قطعاً گام نهادن در این مسیر طولانی و پرمشقت برای رسیدن به اهداف متعالی فرهنگ و هنر کشور نیاز به عزم راسخ، همگرایی و پشتکار هنرمندان و حمایت‌های دولتی دارد و باید به این نکته نیز اذعان کنم که هنرهای تجسمی با تنوعی که در رشته‌های آن مشهود است، ظرفیت‌های بسیار گسترده‌ای را در تعالی فرهنگ و هنر داراست، اما تاکنون با وجود همه تلاش‌ها و کوشش‌هایی که به عمل آمده است، اما همه ظرفیت‌های این عرصه و خلاقیت هنرمندان فعال در این زمینه به فعلیت نرسیده است.

وی تأکید کرد: یکی از سیاست‌های دولت تدبیر  و امید در زمینه تعالی فرهنگ و هنر و حمایت از هنرمندان فعال در این عرصه برنامه‌ریزی و پشتیبانی از اقتصاد فرهنگ و هنر است که در این زمینه چندین مجلد و کتاب پژوهشی نیز تاکنون منتشر شده است، با این همه باید به این نکته اشاره کنم که همچنان در ابتدای راه هستیم و باید بر حجم فعالیت‌های خلاقانه در این عرصه بیفزاییم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به ظرفیت جدید ایجاد شده در عرصه هنرهای تجسمی با برگزاری جشنواره «هنر ایران» اشاره کرد و گفت: این جشنواره که متکی به توان و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است توانسته در گام نخست حرکتی مؤثر و فراگیر را به منظور کشف استعدادهای جوان هنری و نخبگان این عرصه به انجام برساند و حتی افقی را نیز برای خود ترسیم کند که آن معرفی این استعدادها به فضای حرفه‌ای هنر و ایجاد زمینه برای تسهیل کردن فعالیت آنهاست.

وی اظهار کرد: این جشنواره زمینه را برای بازاریابی محصولات هنری و عرضه و فروش آنها به محافل جهانی فراهم آورده است که علاوه بر معرفی ظرفیت‌های هنری ایران، منطبق با سیاست‌های فرهنگی دولت یازدهم، در جهت تحقق اهداف اقتصادی هنری و رونق کسب و کار در این زمینه گام برمی‌دارد.

جنتی ادامه داد: یکی از ویژگی‌های بارز این جشنواره که آن را شاید از بسیاری از رویدادهای مشابه متمایز می‌سازد، ایجاد بخش داوری مردمی آن است که علاوه بر داوری حرفه‌ای، مردم علاقه‌مند نیز در این امر مشارکت کرده و این خود به ارتقای فرهنگی جامعه کمک کرده و زمینه را برای مطالعه و پژوهشی هنری در میان آحاد مردم فراهم خواهد آورد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: ایران کشوری ریشه‌دار با سابقه چند هزار ساله در عرصه فرهنگ و هنر است و قطعاً پرداختن به هنر اصیل ایرانی از جمله مطالبات جامعه است و حتی در عرصه بین‌المللی نیز هنردوستان خواهان پرداختن به هنر اصیل از سوی هنرمندان ایرانی هستند و محصول هنری بی‌کیفیت و بی‌ریشه را نپسندیده و آن را پذیرا نیستند.

جنتی در پایان سخنان خود گفت: از جمله مواردی که دستگاه متولی فرهنگ و هنر در کشور پیگیر آن برای حمایت بیشتر از محافل هنری و جامعه هنرمندان است، بحث مالکیت معنوی و مادی پدیدآورندگان است که لایحه‌ای به این منظور تنظیم و به مجلس فرستاده شده است که در صورت تصویب وزارت ارشاد خود را موظف به پاسداری از حقوق مؤلفان و پدیدآورندگان عرصه فرهنگ و هنر می‌داند و امیدوارم در آینده نزدیک با پیوستن به کنوانسیون‌های جهانی حقوق مادی و معنوی هنرمندان و اجرای قانون کپی‌رایت، دغدغه‌ها و دل‌نگرانی‌های جامعه هنری نیز مرتفع شود.

این گزارش حاکی است پیش از سخنان وزیر، مجید ملانوروزی؛ مدیر دفتر هنرهای تجسمی معاونت هنری ارشاد نیز در سخنان کوتاهی برگزاری جشنواره «هنر ایران» را هم‌راستای با سیاست‌های دولت به منظور واسپاری مدیریت رویدادهای فرهنگی و هنری به بخش خصوصی دانست و پیش از آن نیز نادر سیحون و جمال عرب‌زاده؛ دو تن از کارشناسان هنری به نمایندگی از هیئت داوران جشنواره به تحلیل و بررسی کم و کیف آثار شرکت‌کننده در این جشنواره پرداختند و قرار شد در دور دوم این جشنواره علاوه بر دو رشته نقاشی و عکاسی، رشته مجسمه‌سازی نیز به بخش‌های جشنواره اضافه شود.

در پایان نیز پس از اجرای قطعات موسیقی توسط گروه موسیقی «نغمه نهفت» با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از منتخبان و برگزیدگان بخش‌های مختلف جشنواره به شرح زیر تقدیر شد:

منتخبان آرای مردمی بخش عکاسی جشنواره

نعیم معصومی، فراز حبیب‌اللهیان، علی فیروز جنگ، ساحره رفعتی، امینه الیاسی، سارا نوروزی، سالار امانت‌بری

منتخبان آرای مردمی بخش نقاشی جشنواره

مهرداد آزاد، زهرا مرادی، محسن روستایی، سارا استخری، زهرا هاشمی، علیرضا سلطان‌آبادی

منتخبان هر دو رشته به تشخیص هیئت داوران

علیرضا صادقی، پیام صفایی، محمدرضا ارشد، سپهر نوده فراهانی، نسرین ریحانی، نجوا عرفانی راد، ابوالفضل معصومی و سپهر سهامی فرد

برگزیدگان بخش عکاسی

نفر اول؛ پیام داوود‌آبادی

نفر دوم؛ محمد گلشهری

نفر سوم؛ سمانه کمالی

برگزیدگان بخش نقاشی

نفر اول؛ امیر عباسی

نفر دوم؛ نیلوفر محمدی‌فر

نفر سوم؛ پرهام پیوندی