شناسهٔ خبر: 15118003 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی کردستان:

۱۷۰۰۰ هکتار اراضی دیم کردستان به آبی تبدیل می‌شوند

مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: در راستای مهار آب‌های مرزی ۱۷ هزار و ۱۰۷ هکتار از اراضی دیم استان به اراضی آبی تبدیل خواهند شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، فرزاد حسنی ظهر امروز در اولین نشست سال‌جاری کمیسیون آب، کشاورزی و منابع‌طبیعی استان کردستان که با هدف اقدامات مرتبط در خصوص مشکلات تخصیص آب شبکه پایاب سد گاوشان، تعیین تکلیف 3500 هکتار از اراضی شبکه مذکور، ارائه گزارش در خصوص میزان پیشرفت فیزیکی پروژه توسعه باغات منطقه سد آزاد برگزار شد، اظهار داشت: به دستور رهبر معظم انقلاب در سال 93 برای مهار آب‌های مرزی با پیگیری‌های انجام شده توسط مسئولان استان تاکنون برای تبدیل 17 هزار و 107 هکتار از اراضی دیم به آبی موافقت شده است.

وی گفت: در اجرای طرح مهار آب‌های مرزی و استفاده بهینه از آب پایاب سدهای استان لیست مشترکی با همکاری شرکت آب منطقه‌ای استان تهیه شد که 46 هزار هکتار اراضی کشاورزی دیم که پتانسیل شبکه 3 و 4 را داشتند برای تبدیل به ارضای دیم معرفی شد.

مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی استان کردستان تصریح کرد: طبق رایزنی‌های انجام شده با استان‌های همجوار در نهایت 2 هزار و 930 هکتار از اراضی دیم به آبی به تصویب رسید که این اراضی در پایاب سدهای سد زیویه کامیاران، امیرآباد رمشت شهر موچش و سد گاران در مریوان قرار دارند که متاسفانه سدهای امیر‌آباد رمشت و گاران جزو طرح‌های مطالعاتی بودند و اراضی پایاب سد زیویه کامیاران نیز در سال گذشته با 640 هکتار آن موافقت شد.

وی از تبدیل شدن 17 هزار و 107 هکتار از اراضی دیم استان به آبی در مدت زمان 4 ساله خبر داد و گفت: این اراضی در سامانه انتقال سد ژاوه، سد آزاد سنندج، فاز دوم سامانه انتقال سد زیویه کامیاران، فازدوم سد گاران و امیر آباد رمشت و سدهای گاوشان کامیاران و زریوار مریوان قرار دارد.

حسنی افزود:  در این پروژه برای هر هکتار حدود 17 میلیون تومان اعتبار لازم است و در مجموع باید برای این 17 هزار و 107 هکتار 300 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

وی اظهار کرد: این اعتبارات برای تبدیل اراضی دیم به آبی در پایاب سدهای استان از محل اعتبارات آب‌های مرزی کشور و صندوق توسعه ملی تامین شده و تا پایان سال مالی باید اختصاص پیدا کند.

مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: تاکنون 18 میلیارد تومان برای اجرای 17 هزار و 107 هکتار اراضی کشاورزی پایاب سدهای استان اختصاص یافته و مدت زمان اجرای این پروزه 4 ساله است و از تیرماه سال گذشته استارت خورده است.

قابلیت 46 هزار هکتار اراضی دیم به آبی در کردستان

وی به وجود یک میلیون و 250 هزار هکتار اراضی قابل کشت در استان اشاره کرد و گفت: فقط 11 درصد اراضی استان معادل 136 هزار هکتار آبی است که اگر این اراضی پایاب سدها اضافه شوند درصد اراضی آبی استان بالا خواهد رفت.

مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی استان کردستان خاطرنشان کرد: در حال حاضر استان کردستان پتانسیل تبدیل شدن 46 هزار اراضی کشاورزی دیم به آبی را دارد که از این میزان فقط با 17 هزار و 107 هکتار آن موافقت شده است.

وی گفت: استان کردستان با داشتن بارش‌های سالانه به طور میانگین 500 میلی‌متر فقط 11 درصد اراضی آن آبی است که بهره‌مندی بخش کشاورزی استان با وجود سالانه ذخیره 6 تا 7 میلیارد متر مکعب آب کمتر از یک میلیارد متر مکعب است.

انتهای پیام/