به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی، اسماعیل عطاپور در حاشیه بازدید از 15 واحد تولیدی کفش دست دوز و فعالان این صنف در بازار کفاشان و واحدهای تولیدی کفش صنعتی تبریز، افزود: از سوی واحدهای تولیدی و توزیعی تبریز، استقبال خوبی از طرح ساماندهی و عرضه نشدن کفش های قاچاق و خارجی شده است.
به گزارش ایرنا، وی از اتحادیه کفاشان خواست با شناسایی واحدهایی که به طور صرف اقدام به فروش کفش ایرانی و بویژه تولیدات واحدهای تولیدی تبریز می کنند، به نحو مقتضی نسبت به تشویق و معرفی آن ها به عموم مردم اقدام کند.
معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت معدن و تجارت آذربایجان شرقی، با اشاره به عمده ترین چالش ها و مسائل پیش روی صنعت کفش دست دوز و کفش صنعتی تبریز، اظهار داشت: دستمزد بسیار پایین کفاشان دست دوز و در نتیجه رغبت نداشتن نسل جدید به این کار از بزرگترین چالش های پیش روی این صنعت محسوب می شود.
عطاپور ادامه داد: دستمزد هر نفر استادکار در برابر 12ساعت کار مفید در یک روز و تولید حداکثر 3 جفت کفش دست دوز بسیار ناچیز بوده و این رقم در برابر ساعت ها کار طاقت فرسا، باعث رغبت نکردن جوانان به این هنر و صنعت شده و آن را در آستانه نابودی قرار داده است.
به گزارش ایرنا، وی وجود واسطه ها و نقش آن ها در افزایش قیمت تمام شده کفش دست دوز و مشکل نقدینگی و سرمایه در گردش واحدهای تولیدی صنعتی را از دیگر چالش های صنعت کفش تبریز برشمرد و گفت: با هدف حذف واسطه ها و پایین آوردن قیمت تمام شده کفش تبریز و حمایت از تولید کنندگان، ایجاد فروشگاه و نمایشگاه دائمی عرضه مستقیم کفش تبریز اعم از دست دوز و صنعتی ضروری است.
عطاپور، از ارائه برخی پیشنهادها به مراجع تصمیم گیری خبر داد و افزود: ایجاد شهرک صنفی تخصصی کفش تبریز با هدف تجمیع فعالان این حوزه، معافیت واحدهای مذکور از شمول مالیات بر ارزش افزوده و ایجاد موزه تخصصی کفش دست دوز تبریز از جمله برنامه های این معاونت برای حمایت از این صنعت دیرینه است.
در این آئین تعدادی از مسئولان سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، کارشناسان حوزه قاچاق این سازمان، رئیس اتحادیه کفاشان تبریز و عضو هیات امناء بازار کفاشان تبریز از بازار کفاشان و واحدهای تولیدی کفش صنعتی تبریز بازدید کردند.
8023/518
استقبال واحدهای صنفی کیف و کفش از فروش کفش های دست دوز تبریز
تبریز - ایرنا - معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت معدن و تجارت آذربایجان شرقی گفت: در راستای حمایت از تولید ملی و صیانت از حقوق مصرف کنندگان و بازرسی های متعدد در حوزه قاچاق کالا، چندین واحد صنفی فروش کیف و کفش تصمیم به فروش انحصاری کفش های دست دوز تبریز گرفتند.
صاحبخبر -