به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا، ایرج حریرچی روز دوشنبه در نشست خبری دو هفتگی خود در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درباره پیشنهاد رئیس کمیسیون بهداشت مبنی بر اعمال مالیات 70 درصدی بر درآمدهای بالای 50 میلیون تومانی پزشکان توضیح داد.
وی گفت: هم اکنون و از سالهای گذشته مالیات پلکانی بر کارکرد پزشکانی که درآمد بالای 40 میلیون تومان دارند،اعمال می شود و برای هر 10 میلیون تومان کارکرد بالای این میزان 55 درصد مالیات کسر می شود و 45 درصد آن به پزشک تعلق می گیرد.
حریرچی افزود: این میزان کسری از درآمد در اختیار بیمارستان دولتی قرار می گیرد و صرف توسعه بیمارستان و کارانه پرستاران و سایر پرسنل می شود و از 45 درصد باقیمانده نیز 20 درصد مالیات از سوی وزارت اقتصاد کسر می شود و عملا پزشکان برای کارکردها بالای 40 میلیون تومان فقط 36 درصد درآمد کارکرد خود را دریافت می کنند.
علی نوبخت حقیقی، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس روز شنبه در نشستی که در بیمارستان مهر داشت، از ارائه پیشنهادی به مجلس مبنی بر اعمال مالیات پلکانی بر درآمد پزشکان خبر داد که مطابق آن از درآمد بالای 50میلیون تومانی پزشکان، 70 درصد مالیات کسر شود.
سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه نشست خبری در این باره توزیع داد: از پیشنهاد رئیس کمیسیون بهداشت تشکر می کنیم از نظام مالیات پلکانی از کارانه و کارکرد پزشکان در وزارت بهداشت اجرایی شده است.
وی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار سلامت ایرنا درباره پیوند عضو به اتباع قانونی افعانستان در ایران گفت: مطابق قانون پیوند عضو از ایرانی به خارجی به طور کلی ممنوع است اما در مورد اتباع افغان که در ایران به صورت قانونی زندگی می کنند، در صورتی که دهنده و گیرنده افغانستانی باشد،پیوند انجام می شود.
حریرچی گفت: علاوه بر آن تسهیلاتی برای آموزش پیوند عضو به متخصصان افغان در ایران در شیراز و مشهد انجام شده است و وزارت بهداشت ایران حمایت زیادی از توسعه خدمات پیوند عضو در کشور افغانستان انجام داده است.
وی افزود: ممنوعیت پیوند عضو به اتباع خارجی بر اساس اصول کنوانسیون استانبول است که ایران نیز آن را اجرا کرده است و در واقع برای حقط کرامت اتباع کشور خودمان است،زیرا اگر باب آن باز شود، به ضرر افراد فقیر است و افراد متمول و ثروتمندان کشورهای پولدار برای پیوند و گرفتن عضو از اتباع ایرانی به کشور می آیند و این امر مذمومی است.
سخنگوی وزارت بهداشت اضافه کرد: در برخی کشورهای دنیا مسئله پیوند عضو به خارجی ها با مسائل و چالش های اخلاقی زیادی رو به روش شده است، و به همین علت تقریبا در اکثر کشورهای دنیا این کار را ممنوع کرده اند.
حریرچی اضافه کرد: افاغنه مقیم ایران خواهران و برادران ما هستند و زحمات زیادی در کشور می کشند، و وزارت بهداشت از هر گونه اقدامی که برای بهبود سلامت آنها بتواند انجام دهد، دریغ نمی کند.
وی گفت: موردی هم که برای یک بیمار افغان در شیراز رخ داد، ربطی به این موضوع نداشت و این فرد حتی اگر ایرانی هم بود، کاندیدای پیوند عضو نمی شود.
قائم مقام وزیر بهداشت گفت: با توجه به لیست طولانی پشت نوبتی پیوند عضو در ایران،اولویت وزارت بهداشت درمان و نجات جان بیماران و شهروندان کشور است به خصوص اینکه قانونی کردن پیوند عضو برای خارجی ها بازار سیاهی را ایجاد می کند که در نهایت به ضرر فقرا و حیثیت کشور است.
سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به پرسشی درباره حذف اختیار تعرفه گذاری از سازمان نظام پزشکی در قانون برنامه توسعه ششم گفت: این پیشنهاد برای دائمی شدن احکام برنامه توسعه پنچم از چند ماه پیش به مجلس داده شد و در کمیسیون ها و صحن مجلس تایید شد.
وی ادامه داد: اما با توجه به تغییرات زیادی که بر لایحه دولت در مجلس اعمال شده بود، در شورای نگبهان تایید نشد و دوباره به مجلس بازگشت اما دوباره قرار است با اعمال اصلاحاتی در مجلس این مصوبه مجلس دوباره به شورای نگهبان برود که امیدواریم این بار تصویب شود.
سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به پرسشی درباره شایعات مبنی بر مافیای واردات تجهیزات پزشکی نیز توضیح داد: کلمه مافیا تعریف دارد و در برخی کشورها به گروههای اطلاق می شود که تشکیلات مخوفی دارند و برای رسیدن به اهداف خود مرتکب قتل می شوند در حالی که در کشور چنین گروهی نداریم.
وی افزود: تچهیزات پزشکی بازار پر سودی دارد و به طور طبیعی در تمام دنیا فروشندگان و وارد کنندگان این کالاها از هر ابزاری از جمله ایجاد تقاضای القایی و تبلیغات مختلف برای کسب سود بیشتر استفاده می کنند.
حریرچی گفت: با این وجود در کشور با کمبود بسیاری از اقلام تجهیزات پزشکی در کشور مواجه است و در مورد بیش از 90 درصد تجهیزات پزشکی با توجه به استانداردهای کشورهای منطقه کمبود داریم و تجمع این تجهیزات در تهران و شهرهای بزرگ موجب محرومیت مردم شهرهای دیگر شده است.
وی افزود: هر یک از دستگاه های پزشکی نسبت به جمعیت یک استانداردی از نظر تعداد دارد، اگر تعداد این دستگاهها در کشور از حد استاندارد مجاز بیشتر شد، می توان درباره آن اعتراض کرد، در حالی که هنوز چنین اتفاقی نیفتاده است.
حریرچی گفت: اقدامی که در وزارت بهداشت بعد از طرح تحول سلامت افتاده، این است که قیمت اکثریت قریب به اتفاق تجهیزات پزشکی با کاهش قیمت محسوس و گاهی بیش از 50 درصد کاهش قیمت مواجه شده است که یکی از علل آن قیمت متمرکز وزارت بهداشت بوده است.
وی افزود: در گذشته به علت اینکه بیمارستانها پول نداشتند، مجبور بودند، تجهبرات پزشکی را نسیه بخرند و بهره زیادی به صورت نزول پرداخت می کردند و هزینه های زیادی به بیمارستان و بیماران تحمیل می شد.
حریرچی گفت: طی یکسال گذشته به عنوان مثال 171 دستگاه اندوسکوپی به کشور وارد شد و در مورد سایر دستگاههای پزشکی نیز در حد نیاز کشور واردات داشته ایم. البته سیاست اصلی وزارت بهداشت حمایت از تولید در داخل و انتقال دانش از خارج است که البته در مورد تجهیزات پزشکی سنگین هنوز تولید چندانی در کشور نداریم.
وی در پاسخ به پرسشی درباره تجمیع بیمه ها در قانون برنامه ششم گفت: بر اساس مصوبه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس باید در طول برنامه ششم، وزارت بهداشت بسته بیمه پایه را تعیین کند، بیمه تکمیلی محدود شود و شورای عالی بیمه سلامت به وزارت بهداشت منتقل شود.
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: در قانون برنامه ششم آمده است که دولت می تواند و مجاز است که سازمانهای بیمه گر سلامت را ادغام کند، البته املاک سازمان تامین اجتماعی برای این سازمان باقی می ماند و در این قانون سازمان تامین اجتماعی استثنا نشده است.
حریرچی درباره اعتراض رادیولوژیست ها به اجازه سونوگرافی به متخصصان زنان گفت: اینکه یک صرف به دنبال انحصار باشد، مورد قبول نیست و در هیچ جای کشور نیز آموزش سه روزه برای فعالیت متخصصان زیان با استفاده از دستگاه سونوگرافی داده نشده است و اگر شرکتی نیز چنین ادعایی کند، مورد قبول وزارت بهداشت نیست.
وی گفت: در بسیاری از رشته های پزشکی از جمله جراحی،استفاده از دستگاه های تشخیصی مانند سونوگرافی جزو دروس آن رشته است و جراحان آموزش های لازم را برای استفاده از این دستگاهها می بینند.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: مسئله این است که هر کس اعتراض می کند، الزاما درست نمی گوید و هر کسی به فکر منفعیت خودش ا ست و ممکن است منفعت کل جامعه را در نظر نگیرد،به عنوان مثال در برخی رشته ها با کمبود متخصص مواجه هستیم اما همین که برای آموزش و تربیت متخصص اقدام می کنیم، متخصصان آن رشته از ترس اینکه مراجعانشان کم شود، اعتراض می کنند.
وی درباره امضا جمع کردن برخی پزشکان علیه واکنش های هنرمندان به مرگ عباس کیارستمی گفت: بر خلاف معدود افرادی که چنین سخنانی می زنند، رابطه خوبی بین هنرمندان و جامعه پزشکی برقرار است و ساخت بخش سریال موفق پریا نشانه همین همکاری است.
**بررسی پرونده کیارستمی زمان بر است
حریرچی درباره پرونده کیارستمی نیز گفت: پرونده کیارستمی بک پرونده پیچیده پزشکی است که رسیدگی کامل به آن زمان بر است،با این وجود با همکاری سازمان نظام پزشکی، تیم کارشناسی و دادستانی تهران، این پرونده با سرعت بیشتری دنبال می شود، در حالی که در ابتدا کار نیز شکایتی از طرف خانواده مرحوم کیارستمی نبود.
وی افزود: مراحل بررسی کارشناسی این پرونده در حال انجام است و در زمان مناسب نتیجه کار اعلام می شود.
وی در پاسخ به پرسشی درباره نظارت وزارت بهداشت بر بهداشت مدارس نیز گفت: همکاری خوبی بین وزارت بهداشت و آموزش و پرورش برقرار است و وزارت بهداشت نیز خدمات متعددی مانند پایش سلامت دانش آموزان، خدمات پیشگیرانه دندانپزشکی و نظارت بر بوفه مدارس را انجام می دهد.
حریرچی افزود: بیش از 90 درصد بوفه های مدارس بازرسی شده اند اما از اینکه چند درصد آنها استاندارد هستند،اطلاعات آن باید استخراج شود.
سخنگوی وزارت بهداشت در ابتدای این نشست خبری درباره اهمیت سود سلامت نیز توضیحاتی ارائه کرد و گفت: آمارها نشان می دهد که 44 درصد مردم از سواد سلامت ناکافی برخوردارند و از شهرنشینان از نمره 100 در زمینه سواد سلامت نمره 68 می گیرند.
وی افزود: تحقیقات نشان می دهد که سواد سلامت در افراد کم سواد، بیکار و زنان خانه دار کمتر از دیگران است اما به طور کلی سواد سلامت زنان از مردان بالاتر است.
حریرچی همجنین انتشار اخبار مربوط به خودکشی را در رسانه ها نادرست خواند و گفت: نباید آمار و ارقام مربوط به خودکشی و جزئیات آن در رسانه ها منتشر شود،چون این کار موجب افزایش آمار خودکشی می شود، رسانه ها نباید از افرادی که خودکشی می کنند، قهرمان بسازند و نباید یادداشت آنها بعد از خودکشی نافرجام در رسانه ها منتشر شود.
وی گفت: از نظر پزشکی، یک بیماری روانپزشکی که می گوید تمایل به خودکشی دارد باید در بیمارستان بستری شود.
اجتمام(3)**3063 ** 1418
سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به ایرنا:
مالیات پلکانی 55 درصدی از درآمد بالای 40 میلیون تومان پزشکان کسر می شود
تهران-ایرنا- سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مالیات پلکانی از کارکرد پزشکانی که درآمد بالای 40 میلیون تومان داشته باشند به میزان 55 درصد کسر می شود.
صاحبخبر -