شناسهٔ خبر: 15106843 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

آسیب های فرهنگ وارداتی به ازدواج

پیمانی که بوی غیر گرفته است/ اثر منفی فرهنگ‌ وارداتی بر ازدواج

زنجان-ورود فرهنگ غربی به ایران باعث ایجاد چالش ها ومشکلات متعدد دربخش های مختلف شده و این تاثیرپذیری از فرهنگ وارداتی در مقوله ازدواج اثرات منفی خود را بیش از دیگر حوزه ها نشان داده است.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری مهر، استان‌ها - زهرا مقدمی: ازدواج واژه بسیار مقدس و زیبایی است و در دین مبین اسلام بر ازدواج تاکید بسیاری شده است. ازدواج سنت پیامبر اکرم (ص) به شمار می رود و در قرآن کریم هم بر امر ازدواج تاکیدات ویژه ای شده است. حال اما این پیمان مقدس با الگوی وارداتی از غرب رنگ و بویی دیگر به خود گرفته و تلاش های تبلیغی گسترده ای صورت می گیرد تا ازدواج به سبک زندگی اسلامی در جامعه کمرنگ شود. 

ازدواج و تشکیل خانواده در اسلام از جایگاه ویژه ای برخودار است و در این میان باید به ازدواج به سبک زندگی اسلامی نگاه خاصی باشد تا دختر و پسری که در خانواده بزرگ می شوند از همان ابتدا با انتخاب درست همسر عمری را زیر یک سقف با خوشی زندگی کنند.

ایدئولوژی چیزی جز توجه به مبانی اسلام و دین نیست

در این رابطه مسوول بانوان فرهیخته اداره کل تبلیغات اسلامی زنجان می گوید: زندگی موفق ایدلوژی خاص خود را دارد و این ایدلوژی زندگی ها را شادب تر و راحت می کند و این ایدلوژی چیزی جز توجه به مبانی اسلام و دین نیست.

آذر آقا داداشی تاکید کرد: دختر و پسرها باید پایه های زندگی خودرا با توجه به مبانی عقیدتی طراحی و ترسیم کنند و حضرت زهرا (ص) و حضرت علی (ع) را الگوی زندگی خود در زندگی زناشویی قرار دهند و باازدواج آسان پایه های زندگی خود را مستحکم کنند.

وی می گوید: اگر جوانان ما از این امام  برزگوار الگو برداری کنند، زندگی موفق و خوشبختی توام با آرامش خواهند داشت ولی متاسفانه امروز زوجین با تبعیت و الگو برداری اززندگی غربی کیان  و پایه های زندگی خود را سست کرده اند و فرهنگ بیگانه در جامعه اسلامی جا افتاده است.

جوانان از سبک زندگی اسلامی دور شده اند

مسوول بانوان فرهیخته اداره کل تبلیغات اسلامی استان زنجان تصریح کرد: امروز جوانان ما از سبک اسلامی دور شده اند و فرهنگ غربی در جامعه فرش انداخته است و این امر خود زمینه های ازدواج ناسالم با پایه های سست را رقم می زند.

داداشی تاکید کرد: باید ازدواج به سبک زندگی اسلامی در بین جوانان تقویت و پر رنگ شود تا آمار طلاق در جامعه پایین بیاید و الگو برداری از زندگی حضرت علی و حضرت فاطمه زهرا (س) زندگی بادوامی را پایه گذاری کنند.

وی افزود: حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) دو الگو بسیار مهم  در زندگی اخلاق اسلامی بودند.

ازدواج تنها زیر یک سقف زندگی کردن برای یک مدت نیست بلکه ازدواج کامل شدن و هدف دار شدن زندگی است بنابراین انتخاب درست همسر نیاز به تفکر و مشاوره های زیادی دارد.

نگاه جامعه  به ازدواج پایین است

مدیر حوزه علمیه خواهران الزهراء استان زنجان گفت:حضرت زهرا (س) و حضرت علی (ع) بهترین الگو و اسوه  برای بندگی و اطاعت از خداوند بودند و حضرت زهرا (س) بر این امر اذعان داشتند که حضرت علی (ع) بهترین همسر است و نکاه این دو بزرگوار به ازدواج بسیار ارجع بوده است ولی امروز نگاه و هدف ما به ازدواج پایین است. 

زهرا علمی فر تاکید کرد: متاسفانه ورود فرهنگ غربی باعث شده برخی از ازدواج ها بدون دقت وتوجه به جوانب کار صورت بگیرد  و  در کمترین زمان هم منجر به طلاق شود.

وی افزود: حضرت علی (ع) می فرمایند همسر من بهترین کمک برای من در رسیدن به خدا  بود و این نگاه و هدف بسیار متعالی است ولی امروز این نگاه در جامعه  ما رنگ باخته است.

مدیر حوزه علمیه خواهران فاطمه زهرا(س) استان زنجان ازدواج  موفق را متکی به سه اصل مهم عنوان کرد، و گفت: اولین اصل اینکه انتخاب در ازدواج باید عاقلانه و دقت انجام بگیرد و معیار برای ازدواج مادیات و زیبارویی طرف مقابل نباشد، دوم اینکه باید دخترها و پسرها از والدین مشورت بگیرند و سوم اینکه معیار تقوا و ایمان و اصل در دین اسلام  مورد توجه باشد.

علمی فر تاکید کرد: متاسفانه امروز مادیات اصل مهم برای ازدواج شده است و خانواده ها بدون اینکه توجهی به اصالت  خانواده، دین و ایمان خانواده ها داشته باشند با کوته نگری در بعد مادیات یک ازدواج  ناموفق را رقم می زنند و بعد مدت کوتاهی طلاق شکل می گیرد.

وی افزود: امروز حاشیه ها اصل شده است و ظواهر دنیا جای خود را ظواهر معنوی و باطنی داده است.

متاسفانه امروز زوجین با تبعیت و الگو برداری از زندگی غربی کیان  و پایه های زندگی خود را سست کرده اند و فرهنگ بیگانه در جامعه اسلامی جا افتاده استبانوی فرهیخته زنجانی این گونه می گوید: زوجین  به مسئولیت خود آگاه نیستند و جایگاه خودشان را نمی دانندو این امر خود زمینه های ازدواج ناسالم را تسریع می کند، بنابراین مهارتهای زندگی قبل از ازدواج مورد توجه قرار گیرد. 

علمی فر افزود: هدف از امر ازدواج باید مورد توجه قرار گیرد و جایگاه توحیدی درست کنیم و هدف از ازدواج تا مراسم عروسی نباشد یلکه برای بعد از ازدواج هم هدف ایجاد کنیم چرا که هدف از ازدواج جوانب بالایی داردوزمینه های خوشبختی زوجین را تقویت می کند.

امروز متاسفانه زن و شوهر به علت اینکه جایگاه خود را نمی دانند در زندگی زناشویی خود دچار مشکل می شوند ، به عنوان مثال زن خلق شده که انسان تربیت کند و به عنوان یک زن علاوه بر اینکه در جامعه نقش دارد و به عنوان یک زن مسلمان در جامعه نقش آفرینی می کند باید نسبت به تربیت فرزند در خانواده دقت کند و همسر خوب و مهربانی برای همسر و فرزندان باشد. 

متاسفانه امروزهمه چیز از جای خود در آمده است و زن و شوهر آن طور که باید مسئولیت پذیر در بعد وظایفی خود نیستند و این خود در زندگی اسلامی درست نیست.

در یک ازدواج موفق باید معنویات و تقوا اصل مهم برای دختر و پسرها باشد و این است که پایه زندگی را تقویت  می کند و اگر به دنبال فرهنگ وارداتی غرب باشیم در زندگی موفق نخواهیم بود و طلاق در جامعه روند صعودی پیدا می کند.

همسر ایرانی باید الگو برای زنان غربی باشد و بداند که الگوی زندگیش فاطمه زهرا بانوی سرآمد زنان جهان است.

حجت الاسلام فیروز علی خسروی در گفتگو با خبرنگار مهر به حلول ماه مبارک ذالحجه اشاره کردو افزود: این ماه با سالروز ازدواج حضرت فاطمه زهرا (س) و امام علی (ع) مقارن است  و زندگی حضرت زهرا و امام علی (ع) رنگ و بوی ولایی داشت و باید جوانان  این دو بزرگوار را الگوی مناسب برای زندگی خود قرار دهند.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان زنجان گفت: خانواده اهمیت بسیار زیادی در اسلام داردو از جایگاه ویژه ای برخودار است چرا که در خانواده می توان به آرامش رسید و باید دختران در ازدواج حضرت زهرا (س) و پسران حضرت علی (ع) را الگوی زندگی قرار دهند و در زندگی  خود نسبت به عشق و علاقه داشته باشند که این علاقه رنگ و بوی الهی داشته باشد و این زندگی ها هستند که پایدار و مستحکم است.

وی افزود:  باید سبک زندگی اسلامی در ازدواج جوانان مورد توجه قرار گیرد چرا که شاکله زندگی موفق در سبک زندگی اسلامی است ولی متاسفانه این مهم در زندگی جوانان مغفول مانده است و رنگ باخته است.

خسروی تاکید کرد: برای انتخاب الگوهای مناسب بایدبه زندگی و سیره  ائمه اطهار مراجعه کرد و آنچه که خدا می پسند تقوا، حجاب و خوش اخلاقی است. 

وی افزود: انسان باید به درون خود توجه کند و بین خود و خالق خود در زمینه پیمان های بندگی پیمان شکنی نکند و استوار بوده و اینها شاکله زندگی سبک زندگی اسلامی را رقم می زند و استحکام آن را تضمین می کند. 

رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان زنجان تصریح کرد: با پیوند مبارک حضرت امام علی(ع) و حضرت زهرا(س)شجره طیبه تاقیامت در اختیار این بزرگواران است و ازدواج بسیار پر برکتی بوده است و همه معیارها جزمعیارهای الهی در اول زندگی و ازدواج نبوده است و خداوند عنایاتی را داشته که به هیچ کدام از امامان نداشته است. 

خسروی افزود: ازدواج این دو الگوی جامعه بشریت همواره باید سرمشق جوانان و خانواده ها قرار گیرد و تجملات، راه انداختن کاروان های عروسی در شهر و بدحجابی در مراسم های عروسی شایسته نیست و باید جلوی آن گرفته شود و این خلاف سبک زندگی اسلامی است. 

وی تصریح کرد: باید از روش و سیره زندگی حضرت علی و حضرت فاطمه درس بیاموزیم و روش آنها را الگوسازی کنیم و اگر جوانان در مورد روش و سیره زندگی این بزرگواران آگاهی داشته باشند می توانند ارتباط معنوی با این بزرگواران برقرار می کنند.

حضرت علی (ع) می فرماید : نباید به ظواهر خانمها توجه کرد و بهترین گزینه برای انتخاب همسر تقوا و حجاب و عبادت است.

رمز داشتن یک زندگی موفق زناشویی الگو قرار دادن زندگی حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) و همچنین گذشت، فداکاری و قناعت در زندگی ، نحوه ارتباط مناسب با همسر، الگو قرار دادن این بزرگواران است و شروع زندگی زیبا اگر بر پایه‌ اعتقادات صحیح باشد به همان زیبایی ادامه خواهد یافت. 

همسرداری حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) سرشار از درس‌هایی است که می‌تواند برای زوج‌های جوان بهترین الگو باشد و محبت این دو حضرت به یکدیگر غیر قابل وصف است ، فداکاری و احترام متقابل به یکدیگر از دیگر خصوصیات زندگی آنهاست و با وجود اینکه در آن زمان در وضعیت مالی مناسبی قرار نداشتند، اما تمام تلاششان را برای ایجاد محیطی آرام و صمیمی می‌کردند.

وقوع ۱۰۲۴ واقعه طلاق در زنجان؛ وقوع ۴۸۸۷ فقره ازدواج

احد جودی  در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: طی پنج ماهه سالجاری هزار و ۲۴ واقعه طلاق در استان زنجان ثبت شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است.

وی افزود: طی پنج ماهه سالجاری ۴ هزار و ۸۸۷ واقعه ازدواج در استان زنجان رخ داده و طی این بازه زمانی از هر ۵ازدواج یک مورد منجر به طلاق شده است و در بحث ازدواج و طلاق باید برنامه‌ریزی لازم لحاظ شود.

مدیرکل ثبت‌احوال استان زنجان میانگین سن ازدواج مردان در استان زنجان را ۲۸.۲ سال و در کشور بالاتر از ۲۹ سال عنوان کرد و گفت: میانگین سن ازدواج در زنان زنجانی ۲۲.۹ معادل ۲۳ سال بوده که در کشور این میزان بیشتر است.

وی میانگین طلاق در استان زنجان در میان مردان را ۳۴ سال وزنان ۲۸ سال اعلام کرد.

جودی با اشاره به اینکه طلاق در طبقه مرفهین جامعه بیشتر از خانواده‌های پایین طبقه است، افزود: فقر علت طلاق نیست و بیشتر تحصیل کرده ها به سمت طلاق گرایش دارند و باید تحقیق و پژوهش در خصوص طلاق در استان صورت بگیرد. 

مدیرعامل بنیاد ازدواج کوثر استان زنجان نیز در خصوص وضعیت توجه به مقوله ازدواج گفت: تقویت مهارتهای زندگی در جامعه ضروری است و  بنیاد ازدواج کوثر برتحقق این امر مهم طی سالجاری برنامه ریزی لازم را تدوین کرده است و متاسفانه نبود مهارت های زندگی باعث شده زوجین زندگی موفقی را نداشته باشند.

آموزش مهارتهای زندگی در جامعه ضعیف است

حمزه علی صمدی افزود: آموزش مهارت های زندگی در جامعه ضعیف است و کمتر به آن بهاء داده شده است و آموزش های قبل، بعد و حین ازدواج باید در دستور کار دستگاه های فرهنگی قرار گیرد.

صمدی تاکید کرد: ایجاد بستر و شرایط لازم جهت ترویج و تسهیل در امر مقدس ازدواج آسان و تحکیم بنیان خانواده، فرهنگ سازی بر اساس ارزش ها و الگوهای اسلامی در جامعه، اقدامات عملی برای رونق ازدواج صحیح، آگاهانه و پایدار از اهداف اساسی این بنیاد است.

وی بااشاره به آموزش ها و مشاوره های بنیاد ازدواج کوثر تصریح کرد: این آموزش ها درسه مرحله قبل از ازدواج، حین ازدواج و بعد از ازدواج انجام می شود و پس از پایان هر دوره برای افراد گواهینامه صادر می شود.

مدیر عامل بنیاد ازدواج کوثر استان زنجان تاکید کرد: شعبه های این بنیاد در شهرستان های استان زنجان فعال است و بیشترین گروه استقبال کننده از کلاس های آموزشی در این مرکز بانوان هستند.

صمدی تصریح کرد: تقویت  آموزش مهارتهای زندگی نیازمند اعتبار است و در این میان  استانداری و دستگاه های اجرایی باید در راستای همکاری با بنیاد ازدواج کوثر قسمتی از بودجه فرهنگی خود را به این مهم اختصاص دهند.

ارسلان حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: خوشبختانه در این استان نرخ طلاق نسبت به میانگین کشوری پایین است.

مدیر کل ورزش و جوانان استان زنجان با اشاره به نرخ طلاق در زنجان گفت: نرخ طلاق در استان نسبت به کشور منطقی است و در استان از هر پنج ازدواج یک ازدواج منجر به طلاق می‌شود.

زندگی موفق در سایه الگو برداری از مبانی اعتقادی بوده است و باید امروز سبک زندگی اسلامی در بحث ازدواج به خوبی تبیین شود و فرهنگ وارداتی غرب که ازدواج غربی را در جامعه ترویج داده از بین برود.

برگزاری کارگاه ها، الگوگیری از ائمه اطهار، جلوگیری از چشم و هم چشمی ها و بهره گرفتن از فرهنگ سازگار با خود دارد می تواند درایجاد زندگی موفق تاثیر بسزایی داشته باشد.

تداوم زندگی امروز در گرو تجملات نیست و با ابتدایی ترین جهیزیه هم می توان زندگی موفق داشت و باید از بدو شروع تحصیلات باید درکتابها، منابع و محافل و در مدارس به امر ازدواج توجه شود و فرهنگ سازی در این زمینه شود.

باید در جامعه الگوهای مناسب معرفی شود و بایسته و نبایسته زندگی اسلامی از اول ابتدایی با توجه به فراخور سنی در منابع مورد توجه قرار گیرد.