شناسهٔ خبر: 15103368 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

جشن بزرگ خانواده چاپ برگزار شد

صاحب‌خبر -
جشن بزرگ خانواده صنعت چاپ در حالی برگزار شد که در این مراسم، پیشنهادی برای راه‌اندازی جایزه فناوری چاپ کلید مطرح و مقرر شد مقدمات برگزاری اولین دوره آن به زودی فراهم شود.

به گزارش مهر، در سومین روز از دومین هفته نکوداشت علوم و فناوری چاپ که به همت انجمن علمی فناوری چاپ ایران برگزار می‌شود، شامگاه جمعه ۱۲شهریور نشستی با عنوان «علوم و فناوری چاپ و سرمایه انسانی، تعامل دانشگاه و صنعت» با حضور اساتید دانشگاه و صنعتگران چاپ و همچنین شاغلین در بدنه صنعت چاپ و خانواده‌های آنها در محل مجتمع فرهنگی کوثر در تهران برگزار شد.

در این نشست محمد بیطرفان رئیس انجمن علمی فناوری صنعت چاپ ضمن خیرمقدم به حاضرین در جشن خانواده بزرگ چاپ با اشاره به اهمیت منابع و نیروی انسانی صنعت چاپ به عنوان سرمایه اصلی این صنعت، گفت: اهمیت منابع تکنولوژیک آنچنان که منابع انسانی هست، زیاد نیست. سرمایه‌های انسانی خون حیات‌بخش هر چاپخانه‌ای است.

وی در عین حال افزود: با افزایش بکارگیری روش‌های جدید در تولید، بسیاری از عملیات پیش، حین و پس از چاپ به همین روش انجام می‌شود و فرصت بزرگی به وجود آمده تا صنعت چاپ در ابعاد مختلف مورد بازنگری اساسی قرار گیرد.

رئیس انجمن علمی فناوری چاپ ایران تصریح کرد: آموزش در صنعت چاپ یک سرمایه‌گذاری است و نه صرف هزینه. یک برنامه استراتژیک زمانی اجرایی می‌شود که سرمایه‌های انسانی مرحله به مرحله توسعه یابد. تنها در صورت آموزش مناسب است که افراد و نیروی انسانی شاغل در یک چاپخانه می‌توانند مشارکت مؤثری در فرآیندهای تولید داشته باشند.

بیطرفان با بیان اینکه متأسفانه مدیریت منابع انسانی در کسب و کارهای کوچک کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد، گفت: این در حالی است که مدیریت منابع انسانی کمک می‌کند تا چاپخانه‌ها با کمترین هزینه و حداکثر کارآیی، دست به تولید محصول بزنند.

وی همچنین آمادگی انجمن علمی فناوری چاپ ایران را برای راه‌اندازی جایزه فناوری چاپ با کمک تمامی متولیان این حوزه و همچنین ارتباط گرفتن با مراکز علمی و دانشگاه‌ها، اعلام کرد.

در این نشست همچنین صلواتی مدیرعامل شرکت مرکب ایران و از فعالین باسابقه حوزه صنعت چاپ با گرامیداشت ۱۱شهریور روز ملی چاپ، این صنعت را یک هنر توصیف کرد که ما در زندگی روزمره خود هر روز با جلوه‌های مختلف آن اعم از نشریات و روزنامه‌ها، بسته‌بندی‌های مواد غذایی، آرایشی و … روبرو هستیم.وی با بیان اینکه چاپ روی یک محصول به روش‌های مختلفی انجام می‌شود، گفت: در ایران سال‌هاست که چاپ‌های اُفست، سیلک، گراور و فلکسو به کار می‌رود اما بحث اصلی کیفیت چاپ است که تحقق آن منوط به تکمیل شدن زنجیره کامل چاپ یک اثر است.

در ادامه میریونس جعفری عضو هیأت مدیره اتحادیه چاپخانه‌داران با ذکر نکاتی از قوانین مربوط به کار در واحدهای تولیدی از جمله چاپخانه‌ها، از شاغلین این صنعت خواست تا پیگیر مطالبات خود در حوزه‌های مختلف از جمله بیمه، از کار افتادگی، حقوق و دستمزد و … باشند.

به گفته این عضو هیأت مدیره اتحادیه چاپخانه‌داران، بسیار اتفاق می‌افتد که یک اپراتور چاپ در زمان کار با دستگاه دچار نقص عضو به ویژه در ناحیه دست و انگشتان می‌شود و به دلیل اینکه قبلاً مسائل مربوط به بیمه و دیگر موارد حقوقی خود را پیگیری نکرده است، به همین راحتی از کار افتاده می‌شود بدون اینکه حق و حقوقی به وی داده شود.

در این نشست همچنین حسین محمدلو مدیرعامل شرکت مرکب‌سازی به بیان نکاتی درباره پیشینه تولید مرکب چاپ در ایران پرداخت و گفت: اگرچه تکنولوژی مربوط به تولید این ماده اساسی صنعت چاپ از کشورهای بلژیک، آلمان و فرانسه وارد ایران می‌شد اما بدون کمک خارجی‌ها توسعه پیدا کرد.

برچسب‌ها: