همزمان با انتشار این اظهار نظر که خسارت اولیه سیل به کشاورزی گلستان ۲۰ میلیارد تومان شده است، استاندار گلستان عنوان کرد که ارزیابی ها نشان می دهد که بارش های پنجشنبه شب و بامداد جمعه و سیلاب ناشی از آن حدود ۱۰ میلیارد ریال به زیرساخت های استان خسارت وارد کرده است. همزمان دو مقام مسئول در استان مازندران گفتند که طوفان در ساعات اولیه یک میلیون و ۲۷۰هزار نفر مازندرانی را درگیر تخریب تاسیسات آبرسانی کرد و یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال در بخش های مختلف استان خسارت بر جا گذاشت. این در حالی است که وقوع سیل و طوفان در روزهای اخیر آنچنان ایران را شوکه کرد که هموطنان خطه شمال در سردرگمی قرار گرفته اند، چرا که منازل مسکونی و زمین های کشاورزی به شدت آسیب دیدند. روز گذشته قائم مقام جهاد کشاورزی گلستان عنوان کرد: خسارت اولیه سیل و طوفان اخیر به کشاورزی گلستان ۲۰ میلیارد تومان برآورد شده است. حسین کاویانی در رابطه با خسارت اولیه سیل و طوفان اخیر به بخش کشاورزی گلستان بیان کرد: بین ۳۰ تا ۴۰ درصد به مزارع سویا، پنبه و شالی خسارت وارد شده که برآورد اولیه خسارت حدود ۲۰ میلیارد تومان است، اما پیشبینی می شود میزان خسارت از این مقدار بیشتر باشد. او با بیان اینکه بیشترین مقدار خسارت به شهرستان بندرگز و بعد از آن شهرستان گرگان بوده است، افزود: در شهرستان بندرگز خسارت به حدود ۱۰۰ هکتار از اراضی اعلام شده که ۲۰ درصد مربوط به سویا و ۸۰ درصد مربوط به شالی بوده است. به گزارش مهر، او اظهار کرد: گزارشهای رسیده از شهرستان مراوه تپه نشان می دهد در این شهرستان بیشترین خسارت به گوجه و هندوانه وارد شده است و در سایر شهرستانها هم بیشترین خسارت مربوط به سویا و پنبه بوده است. همچنین به گفته حسن صادقلو استاندار گلستان، ارزیابی ها نشان می دهد که بارشهای پنجشنبه شب و بامداد جمعه و سیلاب ناشی از آن حدود ۱۰ میلیارد ریال به زیرساختهای استان خسارت وارد کرده است. او افزود: بر اثر این بارشها، آب شرب سه روستا دچار مشکل شد و سه میلیارد ریال در این بخش خسارت وارد شده است که با توجه به تخصیص بودجه بهزودی مرتفع می شود. صادقلو در مورد زمان رفع مشکلات مخابراتی نیز اظهار کرد: بر اساس اعلام شرکت مخابرات این مشکل طی دو تا سه ساعت آینده برطرف خواهد شد.
بیآب شدن یک میلیون مازنی با طوفان
در حالی که در ساعت پنج صبح ۱۲ شهریور بر اثر طوفان شدید در بخش مرکزی استان مازندران مشکلاتی در آبرسانی ایجاد شد، معاون بهره برداری آبفای استان مازندران بیان کرد: در نخستین مرحله عملیات خدمات آبرسانی به شهرهای قائم شهر، بابل، امیرکلا، بابلسر، هادی شهر، فریدونکنار، آمل، سیمرغ، جویبار، کویخیل، بهنمیر، نور، رویان و محمودآباد بود که جمعیتی حدود یک میلیون و ۲۷۰هزار نفر را درگیر این خسارت کرد. این در حالی است که شدت طوفان آنچنان زیاد بود که خسارات متعددی را از خود بهجای گذاشت. به گفته محمدرضا محمودی طوفان در ساعات اولیه یک میلیون و ۲۷۰هزار نفر مازندرانی را درگیر تخریب تاسیسات آبرسانی کرد. او با بیان اینکه در این طوفان از ۱۲۰ حلقه چاه حدود ۷۵ چاه از مدار بهرهبرداری خارج شدند، افزود: در ساعت اولیه طوفان پس از قطع برق حدود ۴۷۵ لیتر در ثانیه آب با ۵۰ دستگاه موتور دیزلی مورد بهره برداری قرار گرفت. محمودی بیان کرد: از ساعت ۹ صبح همان روز بقیه چاهها وارد مدار بهره برداری شدند و تا ساعت ۹ صبح شنبه ۱۳ شهریورماه ۹۵ درصد منابع آب برق دار شدند.
خسارت طوفان به ۸۸۱ روستای مازندران
«بیشترین خسارت طوفان به بخش کشاورزی استان حدود یک هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال بود. رئیس شورای هماهنگی مدیریت بحران مازندران میزان خسارتهای وارده به بخش مسکن استان را براثر طوفان ۱۳۰ میلیارد ریال عنوان کرد.» این اظهار نظر روز گذشته توسط استاندار مازندران انجام شد. این در حالی است که طوفان سهمگینی با سرعت ۱۳۰ کیلومتر بامداد جمعه در شهرستان های آمل و قائمشهر به واحدهای مسکونی و تاسیسات زیربنایی خسارت زد و سال گذشته نیز اواخر شهریور ماه طوفان به پنج شهرستان مازندران افزون بر پنج هزار میلیارد ریال خسارت وارد کرد. به گفته ربیع فلاح جلودار طوفان به تاسیسات زیربنایی نیز ۲۷۰ میلیارد ریال خسارت زد. به گزارش ایرنا، او گفت که بر اثر طوفان ۸۸۱ روستای این خطه خسارت دیدند و به سقف چهار هزار واحد مسکونی در این مناطق بین ۱۰ تا ۱۰۰ درصد خسارت وارد شده است.
∎