ربیع فلاحجلودار در گفتوگو با فارس با اشاره به این که بر اثر توفان 130 میلیارد تومان به حوزه کشاورزی، 13 میلیارد تومان به حوزه مسکن، تجاری و معیشت و 27 میلیارد تومان به تاسیسات زیربنایی استان خسارت وارد شده است، گفت: شدت توفان به حدی بود که حدود 500 تیر برق شکسته شد.
وی با اشاره به این که 25 ترانس و 50 تابلوی برق خسارت دید و بیش از هزار مورد پارگی سیمهای برق در شهرهای آمل، بابل، قائمشهر و ساری اتفاق افتاد، افزود: برق و آب همه شهرها وصل شده است و فقط تعدادی از روستاهای بابل و قائمشهر به دلیل آسیب دیدن سقف خانه و کابلکشی ساختمان هنوز مشکل برق دارند.
این مقام مسئول با اشاره به این که بر اثر توفان شدید روز جمعه دوازدهم شهریور به 6100 واحد مسکونی شهری و روستایی استان هم خسارت وارد شده است، گفت: بر اثر این توفان که در بعضی مناطق با سرعت 130 کیلومتر هم گزارش شده است، 3550 واحد مسکونی روستایی و 2550 واحد مسکونی شهری حتی تا صد درصد خسارت دید.
وی تصریح کرد: بر اساس گزارش اداره کل مدیریت بحران استان کل خسارات واحدهای مسکونی شهری و روستایی بیش از 13 میلیارد تومان برآورد شده است.
استاندار مازندران افزود: بیش از ده میلیارد تومان نیز به وسایل منزل و معیشتی مردم خسارت وارد شده است که چهار میلیارد و 530 میلیون تومان آن به منازل شهری و پنج میلیارد و 910 میلیون تومان آن به منازل روستایی مربوط است.
خسارت توفان به 18 اثر تاریخی مازندران
در همین حال، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری مازندران گفت: در توفان اخیر به 18 اثر و بنای تاریخی استان خسارت وارد شد.
مهدی ایزدی در گفتوگو با ایرنا افزود: این حادثه غیرمترقبه طبیعی به هشت سقانفار، بقعه پنج امامزاده، خانه موزه بانو مکرمه قنبری، خانه قدیمی مقصودنیا، خانه قدیمی نجفی، موزه تاریخ آمل و چشمه عمارت واقع در شهرستانهای قائمشهر، آمل، بابل، نوشهر، سوادکوه و بهشهر خسارت زد.
وی ادامه داد: توفان و تندباد شدید جمعه گذشته به این بناهای تاریخی و قدیمی، 30 تا 70 درصد خسارت وارد کرد.
ایزدی اضافه کرد: همچنین با نفوذ آب باران در موزه تاریخ آمل به آثار موجود در این فضای تاریخی نیز خسارت وارد شد. وی برآورد اولیه هزینه خسارت به این آثار تاریخی و باستانی را حدود ده میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: تعداد و میزان بناهای خسارت دیده به مدیریت بحران استانداری مازندران گزارش داده شد.