شناسهٔ خبر: 15101464 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه جام‌جم | لینک خبر

پویانما

برگزاری هشتمین جشن انیمیشن

هنر ـ صنعت انیمیشن یا همان پویانمایی خودمان، چند سالی است که جدی‌تر از قبل به فعالیت خود ادامه می‌دهد و با ورود نسل جوان، تازه‌نفس و خلاق، اتفاقات خوب و قابل توجهی در آن افتاده است. ضمن این‌که نباید در این مسیر باز و تقریبا هموار، تلاش‌های پیشکسوتان این عرصه را از یاد ببریم و نقش آنها را در پویایی پویانمایی سال‌های اخیر نادیده بگیریم.

صاحب‌خبر -

فعالان این عرصه شامگاه شنبه در تالار ایوان شمس گردهم آمدند تا ضمن اشاره به مشکلات و دغدغه‌های اهالی پویانمایی، دستاوردهای این هنر- صنعت را جشن بگیرند و از برگزیده‌های سال تجلیل کنند.

بهرام عظیمی، دبیر هشتمین جشن انیمیشن در ابتدای این مراسم گفت: همیشه آرزو داشتم تا تندیس این جشن را بگیرم، اما هیچ‌گاه موفق نشدم.

کارگردان انیمیشن «تهران 1500» افزود: در این دوره از جشن، 131 اثر به دبیرخانه ارسال شد و سرانجام 37 اثر به بخش مسابقه راه یافت که از این میان هفت جایزه به بهترین انیمیشن اهدا می‌شود.

روانبخش صادقی، رئیس آسیفای (انجمن بین‌المللی فیلمساز انیمیشن ایران) هم گفت: انیمیشن ایران از ابتدای شکل‌گیری مسیر پرفراز و نشیبی را پشت‌سر گذاشته، اما در یک سال گذشته انیمیشن توانسته باوجود مشکلات، اتفاقات خوبی را رقم بزند.

او با اشاره به این‌که طی سال‌های گذشته به دلیل نبود حمایت‌های مناسب، شاهد تعطیلی دفاتر تولید انیمیشن در سراسر کشور بودیم، توضیح داد: انیمیشن ایران هم‌اکنون دچار ضعف‌های بسیاری است که از آن جمله می‌توان به ضعف در سرمایه‌گذاری، نبود نظام آموزشی، تربیت نیروی انسانی و کمبود نیروی انسانی اشاره کرد؛ مواردی که سبب می‌شود انیمیشن در ایران به بازدهی اقتصادی مناسب نرسد.

صادقی ادامه داد: فعال نبودن بخش خصوصی، کمبود تجهیزات و نبود هماهنگی در بخش‌های مختلف سرمایه‌گذاری از دیگر مشکلات انیمیشن ایران است.

کمال تبریزی، دبیر هجدهمین جشن سینمای ایران هم در این مراسم گفت: انیمیشن نیازمند آن است که به آثار بلند فکر کند. سال گذشته فیلمی کاملا انیمیشن ساخته شد که توانست در اکران عمومی در چرخه اقتصادی مناسبی قرار گیرد. امیدوارم دست‌اندرکاران انیمیشن به فیلم بلند انیمیشن فکر کنند، چرا که ما در این زمینه بسیار کم کار هستیم.

او تاکید کرد: از سال آینده همه گروه‌ها جشن خود را برگزار می‌کنند و در جشن بزرگ سینمای ایران، فقط تندیس فیلم بلند انیمیشن خواهیم داشت. صنف انیمیشن نیز باید جشن خود را برگزار و تندیس خاص خود را در این زمینه طراحی کند.

تبریزی توضیح داد: سینمای انیمیشن باید بتواند در کنار فیلم‌های زنده، خود را نشان دهد. انیمیشن تخیل نامحدودی دارد و تصاویر بسیاری را می‌تواند خلق کند که ما نمی‌توانیم آن را در سینما داشته باشیم.

برندگان تندیس و دیپلم افتخار هشتمین جشن انیمیشن به این شرح است:

بهترین کارگردانی: سیدمسلم طباطبایی «لایت سایت»، بهترین فیلم: امیرهوشنگ معین «درخت پرتقالی»، بهترین فیلمنامه: علی حضرت‌پور «سوزن‌بان»، بهترین فضاسازی و طراحی هنری: امیرهوشنگ معین «درخت پرتقالی»، بهترین انیمیت: اشکان نعیمی «لولو»، بهترین موسیقی: امیر پورخلجی «لایت سایت»، بهترین صدا: بهروز شهامت برای فیلم‌های«سوزن بان» و «قطار».

اکبر عالمی، منوچهر شاهسواری، سیدغلامرضا موسوی، محمدرضا مویینی، مهدی مسعودشاهی، مرتضی رزاق‌کریمی، بابک و بهنود نکویی و فرید فرخنده‌کیش از جمله افراد حاضر در این جشن بودند.