همین مسأله سبب پیچیدگیهایی در سلسله قدرت در عربستان شده و حتی بیم آن میرود پس از فوت پادشاه کنونی وضعیت انتخاب جانشین وی با مشکلاتی همراه شود.
بن سلمان، فرزند پادشاه عنوان وزیر دفاع و جانشین ولیعهد این کشور را دارد. گرچه او از نظر سلسله مراتب قدرت نفر سوم به شمار میرود، اما تحرکات او نشان میدهد محمد خود را نفر دوم پس از پدر میداند و برای ولیعهد این کشور حقوقی قائل نیست.
بن سلمان این روزها در سفرهای متعددی به سر میبرد. بسیاری، سفرهای او را در راستای تحکیم جایگاه خود به عنوان جانشین پدر میدانند. وی به آمریکا سفر کرد و با قراردادهای تجاری بزرگ سعی کرد نظر کاخ سفید را به خود جلب کند و این روزها هم در تور آسیایی خود به سر میبرد. پاکستان چین و ژاپن مقصدهای سفر وی در آسیا بودند. بن سلمان که روزنامه المانیتور او را آقای همه چیز نامیده، ریاست هیأت تجاری و سیاسی عربستان را در نشست گروه 20 بهعهده دارد؛ نشستی که هماکنون در چین در جریان است.
این شاهزاده پرنفوذ سعودی به فکر تجارت با چینیها هم بوده و رویترز از امضای دست کم 15 سند همکاری و تجاری میان دو کشور خبر داده است.
این سفرها سبب شده گمانهزنیها درباره ماهیت سفرهای بن سلمان بیشتر شود. هند یکی از کشورهایی است که به سفر بنسلمان به آسیا واکنش منفی نشان داد.
سوشما سواراج، وزیر خارجه این کشور در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه انگلیسیزبان هندوستان تایمز ضمن اعلام این مطلب افزود: جانشین ولیعهد عربستان در سفر چند ماه پیش به آمریکا توافقنامههای راهبردی موردنیاز عربستان را به امضا رسانده است و این سفر وی در بردارنده هیچ گونه توافق راهبردی قابل توجهی نخواهد بود.