شناسهٔ خبر: 15100336 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

رئیس هلال احمر:کشور به ۳۰۰۰ پایگاه امدادی نیاز دارد

صاحب‌خبر -
سرویس سیاسی- اجتماعی: رئیس جمعیت هلال احمر گفت: خوشبختانه فاصله زیادی تا رسیدن به هدف “هر استان یک بالگرد” نداریم و با تحویل همه بالگردها تا پایان امسال ، حدود ۲۹ فروند در اختیار خواهیم داشت.

به گزارش ایسنا، دکتر سید امیرمحسن ضیائی در باره اقدامات جمعیت هلال احمر برای تکمیل و تجهیز زیرساخت‌های امداد و نجات در سه سال اخیر گفت: جمعیت هلال احمر با حدود ۱۰۰۰ پایگاه و شعبه، امکانات و نیروی انسانی که در سراسر کشور در اختیار دارد، فعالیت‌های شاخصی در این زمینه انجام می دهد، بنابراین بیشترین تلاش ما به ویژه در دو سال گذشته که با کمبود اعتبارات روبرو بود‌یم، این بود که در بخش امداد و نجات دچار مشکل نشویم.بنابراین منابع را برای انبارهای مورد نیاز عملیات امداد و نجات و پشتیبانی از امدادگران و ناوگان هوایی مرتبط با این مجموعه هدایت کردیم.

وی با بیان اینکه سال گذشته به دنبال استانداردسازی تجهیزات نجات در پایگاه‌ها بودیم، افزود: دراین مورد توسعه فیزیکی صورت نگرفت و حتی بسیاری از پایگاه‌هایی که از نظر ساختمانی نیمه‌تمام بودند، در سال ۹۴ به همان شکل باقی مانده‌اند و امیدواریم امسال بتوانیم با حمایت‌های دولت، پایگاه‌های نیمه‌تمام را تکمیل کنیم.

ضیائی با تاکید بر این که کشور ما با توجه به میزان حوادث و وسعت سرزمینی، به حدود ۳۰۰۰ پایگاه امدادی نیاز دارد، اظهارداشت: اکنون ۱۰۰۰ پایگاه در اختیار ماست و حدود ۲۰۰ پروژه نیمه‌تمام امداد و نجات را هم می‌توان با بودجه مختصری به اتمام رساند. با توجه به اعتبار ۲۰۰ میلیارد تومانی که اردیبهشت‌ماه امسال توسط دولت برای جمعیت هلال احمر تصویب شد، متعهد شده‌ایم با دریافت این مبلغ، تا پایان امسال همه پایگاه‌های نیمه کاره را تکمیل کنیم. البته کمبودهای موجود باعث نشد امکاناتمان را به روز و آماده نگه نداریم، بلکه سعی کرده‌ایم با فعالیت بیشتر و تمرکز امکانات در بخش امداد و نجات، ماموریت‌های حیاتی را که هر لحظه مردم به آن نیاز دارند، با کیفیت مناسبی انجام دهیم.

وی تنگناهای اعتباری را مانعی بر سر راه توسعه فیزیکی تجهیزات و زیرساخت ها دانست و افزود: سعی کردیم به تقویت نیروهای انسانی ثابت و داوطلب بپردازیم و قرار شد در همه پایگاه‌های کشور حداقل دو نیروی ثابت داشته باشیم. برای عملیاتی کردن این امر هم حدود ۷۰۰ نفر در پایگاه‌های امداد و نجات به عنوان نیروی انسانی ثابت استخدام می شوند.

رئیس جمعیت هلال احمر از پوشش کامل ناوگان هوایی جمعیت خبر داد و افزود: خوشبختانه در این مدت توانستیم حدود شش بالگرد را به ظرفیت ناوگان هوایی جمعیت هلال احمر اضافه کنیم و امیدواریم تا پایان امسال ، سه فروند بالگرد دیگر را هم تحویل بگیریم. البته هنوز هم برای هر استان یک بالگرد نداریم، اما با همین تعداد موجود می‌توانیم کل کشور را زیر پوشش داشته باشیم. امیدواریم به مرور بتوانیم شعار روز اولمان را که «هر استان؛ یک بالگرد» بود، عملیاتی کنیم و فاصله زیادی تا آن روز نداریم و اگر تا پایان امسال همه بالگردها را تحویل بگیریم، حدود ۲۹ فروند در اختیار خواهیم داشت.

رئیس جمعیت هلال احمر با بیان اینکه بعد از مذاکرات برجام، تعداد درخواست‌ها به جمعیت هلال احمر ایران برای همکاری‌های بین‌المللی، افزایش پیدا کرده است، افزود: با وجود این‌که فدراسیون جهانی صلیب سرخ و هلال احمر همیشه بی‌طرف و با ما در ارتباط بوده‌اند، بعد از برجام، جمعیت‌های هلال احمر بیشتری تمایل به همکاری با ما پیدا کرده‌اند.

علاوه بر این‌که مدیریت جدید جمعیت هلال احمر معتقد است ما یک خانواده بزرگ هستیم و می‌توانیم از ظرفیت‌های یکدیگر استفاده کنیم، بنابراین سعی کردیم روابط‌مان را توسعه دهیم.

ضیائی در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره اقداماتی که درباره یمن و سوریه انجام شده است گفت: سال گذشته و امسال، کمک‌های دارویی و تجهیزات پزشکی، همچنین اقلام امدادی به یمن، سوریه و همچنین

عراق ـ که به درخواست جمعیت‌های مربوطه انجام گرفت ـ ارسال شد. حدود ۶۰ میلیارد ریال دارو و تجهیزات پزشکی برای یمن تأمین کردیم و برای سوریه هم تجهیزات و فیلترهای دیالیز، چادر و پتو ارسال کردیم.

البته در مقابل مشکلات مردم جنگ‌زده سوریه و یمن، این مقدار کافی نیست و بسیاری از آن‌ها امروز آواره هستند.

برچسب‌ها: