شناسهٔ خبر: 15099553 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: رجا | لینک خبر

رکورد تازه خرید گندم ، 11 میلیون و 350 هزار تن

معاون شرکت خدمات بازرگانی دولتی ایران از رکورد تازه خرید گندم به میزان 11 میلیون و 350 هزار تن خبر داد .

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما حسن عباسی معروفان در مصاحبه با رادیو اقتصاد اظهار داشت : این مقدار خرید در تاریخ کشاورزی ایران بی سابقه و تا صبح امروز یکشنبه  14 شهریور انجام شده است و همچنان ادامه دارد  و تا کنون از 14 هزار و 400 میلیارد تومان پول گندم خریداری شده معادل 7 هزار و 200 میلیارد تومان پرداخت شده است و بقیه هم تا 2 هفته آینده پرداخت می شود .


وی با قدردانی از گندمکاران و عذرخواهی بابت تاخیر در پرداخت به موقع پول گندم گفت :‌خوشبختانه امسال 67 هزار تن دانه روغنی هم خریداری کرده ایم که پول آن به موقع پرداخت شده است و هیچ بدهی نداریم.

عباسی معروفان همچنین از رکورد جدید تولید شکر با برداشت چغندر قند خبر داد و گفت : امسال تولید نیشکر داخلی به یک میلیون و 650 هزار تن می رسد و میزان نیاز به واردات هم 100 هزار تن کاهش خواهد داشت و قیمت ها نیز تعدیل شده است.

وی درباره برداشت برنج هم تصریح کرد : خوشبختانه برداشت برنج داخلی آغاز و بخشی از آن در بازار عرضه شده است که قیمت ها نیز کاهش نشان می دهد .

عباسی معروفان گفت : تا یک ماه پیش قیمت برنج داخلی تا 12 هزار تومان درهر کیلوگرم هم رسیده بود که هم اکنون به کمتر از 9 هزار تومان بالغ شده است .

معاون شرکت خدمات بازرگانی دولتی ایران با بیان اینکه چندین سال است از اول مرداد و همزمان با برداشت برنج داخلی ، واردات این محصول ممنوع می شود ، گفت : با توجه به ضرورت حفاظت از اقتصاد برنج کشور و حمایت از کشاورزان تلاش می کنیم که قیمت ها در فصل برداشت برنج داخلی خیلی کاهش نیابد و متاسفانه زمانی که قیمت ها کاهش می یابد بیشترین ضرر آن متوجه کشاورزان می شود اما در زمان گرانی و گران فروشی همه منافع نصیب دلالان می شود .

وی گفت‌ : میزان نیاز مصرفی برنج کشور سالانه تا 3 میلیون تن برآورد می شود که با توجه به تولید 2 میلیون و 300 هزار تن باید حداکثر برای واردات 700 هزار تن برنامه ریزی شود که در زمان مناسب انجام و وارد می شود .

عباسی معروفان تصریح کرد ‌: متاسفانه سرانه مصرف غلات به ویژه گندم ، شکر و برنج در ایران بسیار بالا و برای بیشتر سازمان های بین المللی هم تعجب آور است که امیدواریم نهادهای مسئول سلامت تغذیه در کشور در این زمینه چاره اندیشی کنند .