به گزارش نصر، حسین سلیمیباهر با بیان اینکه کتابخانه مصلا یکی از بزرگترین مراکز فرهنگی و مطالعاتی منطقه شمالغرب محسوب میشود که هماکنون حدود 12 هزار نفر عضو دارد، اظهار داشت: در تقسیمبندی اعضای کتابخانه هم میتوان گفت اعضای کتابخانه شامل اعضای عادی همچون دانشآموزان، دانشجویان و عموم مردم هستند، در کنار آن اعضای پژوهشگران نیز شامل فارغالتحصیلان کارشناسی، دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا و اعضای حوزوی نیز طیف دیگری از اعضای کتابخانه مصلای اعظم امام خمینی(ره) تبریز را تشکیل میدهند.
سلیمیباهر خاطرنشان کرد: 38 درصد اعضای کتابخانه را خواهران و 62 درصد آنها را برادران تشکیل میدهند.
مدیر کتابخانه عمومی مصلای اعظم امام خمینی(ره) تبریز گفت: 6 هزار و 665 نفر از اعضای کتابخانه دارای مقطع تحصیلی دیپلم و پیشدانشگاهی بوده، 363 نفر دارای دانشجو یا دارای مدرک کاردانی، 2 هزار و 601 نفر دانشجو یا فارغ التحصیل مقطع کارشناسی بوده، 390 نفر فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد و 139 نفر نیز دارای تحصیلات دکترا و 19 نفر نیز دارای تحصیلات حوزوی هستند.
بنا به گفته وی 96 درصد اعضای کتابخانه را اعضای عادی و چهار درصد آن را اعضای پژوهشگر تشکیل میدهند و 64 درصد پژوهشگران را برادران و 36 درصد آنها را خواهران تشکیل میدهند و 20 درصد پژوهشگران دارای تحصیلات کارشناسی ارشد، دو درصد دارای تحصیلات حوزوی و 48 درصد نیز دارای تحصیلات کارشناسی هستند.
وی افزود: این کتابخانه در 2 طبقه دارای تالار کتاب، تالار مرجع، تالار مطالعه پژوهشگران، تالار نشریات، بخش کودک و نوجوان، تحقیقات رایانهای، بخش انفورماتیک و... است.
سلیمیباهر با بیان اینکه کتابخانه مصلای تبریز در راستای نشر و اشاعه فرهنگ صحیح در جامعه و بسترسازی مناسب برای مطالعه دانشآموختگان و پژوهشگران استان، مورد بهرهبرداری قرار گرفته است، گفت: این کتابخانه با داشتن 46 هزار جلد کتاب در موضوعات مختلف علم رایانه و کامپیوتر، ریاضیات و فناوری، تاریخ، جغرافیا، ادبیات، روانشناسی، دین و علوم اجتماعی و... در خدمت علاقهمندان و پژوهشگران است.
مدیر کتابخانه عمومی مصلای اعظم امام خمینی(ره) تبریز خاطرنشان کرد: کتابخانه مصلا شامل مخازن عمومی و تخصصی، کیس ویژه پژوهشگران، سالن مطالعه عمومی و بخش انفورماتیک است که در این بخش امکان استفاده از تجهیزات نرمافزاری و تحقیق در فضای مجازی سایبری برای پژوهشگران در نظر گرفته شده است.
وی افزود: کتابهای موجود در کتابخانه مصلای اعظم تبریز در 3 گروه دستهبندی شدهاند که گروه اول شامل کتب عمومی و گروه دوم شامل کتابهای کمک درسی، کتب آموزشی کنکور، کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتراست و گروه سوم کتابها نیز به کتابهای کودک و نوجوان اختصاص دارد.
سلیمیباهر، راهنمائی و کمک به مراجعان برای استفاده از منابع کتابخانه، ارائه خدمات مشاوره و راهنمایی اطلاعاتی به محققان و پژوهشگران، امانت کتاب به مدت طولانی برای پژوهشگران و دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکترا که مشغول نوشتن رساله خود هستند و ... از جمله خدمات ارائه شده به اعضای کتابخانه مصلی اعظم امام خمینی(ره) تبریز اعلام کرد.
وی با اعلام اینکه بخش انفورماتیک یکی از بخشهای مورد استقبال اعضای این کتابخانه است، تصریح کرد: در بخش انفورماتیک به ارائه خدمات کامپیوتری، اینترنت و پشتیبانی کاربران در به کارگیری فناوریهای اطلاعاتی به منظور جستجو در منابع و سیستمهای آموزشی اینترنتی را در دسترس کاربران قرار میدهد و تمام کاربران از طریق کامپیوترهای متصل به شبکه میتوانند به اطلاعات موردنیاز خود دسترسی داشته باشند.
سلیمیباهر ادامه داد: راهنمایی و آموزش کاربران برای استفاده از نرم افزارهای کتابخانهای در یافتن منابع موردنیاز، امانت داخل کتابخانه منابع دیداری و شنیداری موجود در کتابخانه، نمایش فیلمهای آموزشی، لوحهای چند رسانهای و ... از دیگر خدماتی است که در بخش انفورماتیک به علاقهمندان ارائه میشود.
وی با اشاره به تعداد کتب اهدایی توسط خیرین حوزه کتاب اظهار داشت: طی سال 94 در مجموع 3 هزار و پنج جلد کتاب و 68 نشریه به کتابخانه مصلی اهدا شده است، همچنین یکی از فعالان و خیرین حوزه کتاب به نام بیوک سقزچی 25 میلیون تومان برای خرید کتاب اهداء کرده است که از این طریق نیز 509 عنوان کتاب خریداری شد.
مدیر کتابخانه عمومی مصلای اعظم امام خمینی(ره) تبریز اظهار داشت: همچنین اجرای طرحهای کتابخوانی و معرفی کتابخوانان برتر هر سه ماه یک بار از طرحهای فرهنگی واحد کتابخانه مصلی امام خمینی(ره) تبریز است که طی اجرای این طرح هر سه ماه یک بار کتابخوانان برتر معرفی میشوند.
انتهای پیام/