به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم به نقل از ماندگار، طرح کنونی قانون انتخابات افغانستان نسخهای از حکومت ظاهرشاه و نجیب الله است و گروههایی در ریاست جمهوری با ارائه طرحهای پیچیده و غیرعملی برای عدم برگزاری انتخابات پارلمانی تلاش میکنند.
تعدادی از نمایندگان پارلمان و نهادهای حامی انتخابات میگویند که افرادی در ریاستجمهوری چنین طرحهای حساسیتبرانگیزی برای بنبست در این روند پیشنهاد کردهاند.
این واکنشها در حالی مطرح شده است که دفتر ریاست جمهوری افغانستان در نشست اول شهریور کابینه اعلام کرده بود که طرح قانون انتخابات که در آن حوزههای انتخابات پارلمانی تککرسی شده است در اصول مورد تایید قرار گرفته است اما دفتر اشرف غنی توضیح بیشتری در این زمینه ارائه نکرده است.رییس جمهوری هیچ توضیحی در مورد چگونگی این طرح داده نشده است.
کارشناسان طرح تک کرسی شدن انتخابات را مبهم میدانند.
«نعیم ایوابزاده» رئیس بنیاد انتخابات شفاف افغانستان (تیفا) و عضو کمیته گزینش اظهار داشت که در شرایط کنونی امنیت تامین نیست و مرزهای شهرها و روستاها نیز هنوز مشخص نیست و افراد مسلح با نفوذ نیز از مشکلات طرح انتخابات است.
وی افزود: اجرای طرح تک کرسی در شرایط کنونی غیرممکن است و دولت با پیشنهاد طرحهای غیر اجرایی در صدد سنگاندازی در راه برگزاری انتخابات است.
ایوابزاده تاکید کرد: در ریاستجمهوری افرادی حضور دارند که برگزاری انتخابات برای آنها بسیار بیارزش است و هیچ ارادهای برای برگزاری انتخابات ندارند.
درهمین حال موسی فریور استاد دانشگاه کابل نیز میگوید: این طرح به هدف برگزار نشدن انتخابات پیشنهاد شده است؛ زیرا طراحان آن میدانند که عملی شدن این طرح در افغانستان غیر ممکن است.
در حال حاضر هر یک از 34 ولایت افغانستان دارای حوزههای چندنمایندهای هستند.
کمترین سهم هر ولایت در مجلس دو کرسی و بیشترین سهم 33 کرسی است که سهم زنان هر ولایت در مجلس حداقل یک کرسی در نظر گرفته شده است. حالا اگر این حوزهها از ولایتها کوچکتر شود، چه مکانیسمی در نظر گرفته خواهد شد و سرنوشت سهم زنان چه خواهد شد؟
انتهای پیام/.
∎