به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر رسول دیناروند در دومین کنگره بین المللی و چهاردهمین کنگره تغذیه ایران با بیان اینکه سالها با بدترین شیوه به کالاهای مضر یارانه داده ایم افزود: متاسفانه بیش از 20 سال با یارانه، روغن و شکر را به خورد مردم دادیم.
وی گفت: با ارتقای دانش تغذیه و کنترل بازار و شیوه های ورود مواد غذایی تلاش کرده ایم فراورده های غذایی را شناسایی کنیم.
دیناروند با بیان اینکه اصلاح شاخص های غذایی از اولویت های وزارت بهداشت است افزود: همچنین سامانه اصالت و کنترل مواد غذایی در همین زمینه فعال است.
رییس سازمان غذا و دارو گفت: رساندن اسید چرب ترانس به صفر از جمله برنامه های ما در 10 سال آینده برای اصلاح تغذیه است.
وی با اشاره به مصرف بالای نمک در کشور افزود: مصرف نمک در کشور 4 برابر استاندارد جهانی است.
دیناروند گفت: یکی از رویکردهای ما برچسب رویکرد سلامت مواد غذایی است و در این زمینه از صنعت غذایی سپاسگزاریم و تا پایان شهریور 75 درصد مواد غذایی به این برچسب مجهز می شوند که براین اساس مواد غذایی با رنگ سبز نشان «بی خطر» و قرمز نشان «مضر» دارد و برطبق آن این مواد توزیع می شود.
رئیس سازمان غذا و دارو همچنین با بیان اینکه حضور بیش از 3000 نفر در این همایش نشاندهنده اهمیت غذا و تغذیه است گفت: تغذیه شمشیر دو لبه است زیرا هم می تواند موجب تامین سلامت و هم عامل بیماری باشد.
دیناروند افزود: با افزایش جمعیت نگرانی درخصوص تامین منابع غذایی در مناطقی چون ایران که دچار تغییر اقلیم شده اند، وجود دارد و ما مجبوریم برداشت های بیشتری از آب و خاک داشته باشیم و روش های صنعتی بکار ببریم که همه مخاطره امیز است.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: در این شرایط محیط زیست به خطر افتاده و تغذیه دغدغه ای جدی شده است.
وی افزود: در بعضی از مناطق کشورمان حتی تا 11 درصد کالری لازم را هم دریافت نمی کنند و از طرفی در برخی استان ها جمعیت آنها 65 درصد اضافه وزن دارند.
دیناروند بابیان اینکه نگرانی ما درباره شیوه غلط زندگی و توسعه بیماری های مرتبط به آن است گفت: الان در بسیاری از شهرهای کشور پرخوری عادت شده است.
وی با اشاره به اینکه نیاز است سازمان بهداشت جهانی در این زمینه حمایت های بیشتری داشته باشد افزود: بیماری های غیرواگیر بشدت در جهان شایع است.