فاخر محمدیان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: البته پرونده پرداخت خسارت به این واحدها (احداثی) تکمیل و آماده معرفی به بانک ها است و هماهنگی های لازم نیز در این خصوص انجام گرفته است.
وی افزود: تلاش می شود مشکلات مربوط به پرداخت خسارت این واحدها (600 واحد شهری و 300 واحد روستایی) در شورای هماهنگی مدیریت بحران استان ایلام مطرح و در خصوص آنها تعیین تکلیف نهایی انجام شود.
مسئول ستاد بازسازی مناطق سیل زده استان ایلام ابراز امیدواری کرد با تعامل شهرداری و اداره کل راه و شهرسازی این مشکلات برطرف تا شرایط پرداخت خسارت به این واحدها فراهم شود.
به گزارش ایرنا، وقوع سیل بی سابقه در آبان ماه سال گذشته باعث وارد شدن خسارت زیادی به منازل مسکونی، واحدهای تجاری و مکان های عمومی شهر ایلام شد.
در جریان وقوع این سیل که ویرانی های گسترده ای در مرکز و برخی از شهرستان های استان محروم و توسعه نیافته ایلام بر جا گذاشت، نزدیک به 18 هزار منزل مسکونی آسیب دید و تعداد زیادی از ابنیه ها، جاده ها و تاسیسات آب، برق، جاده های عشایری، مخابرات و گاز دچار خسارت شدند.
این اتفاق بی نظیر در 100 سال گذشته در استان ایلام بی سابقه بود، تنها در 72 ساعت بیش از 320 میلی متر باران بارید و باعث جاری شدن سیل، تخریب زیرساخت ها و تاسیسات زیربنایی این استان شد و چهار کشته نیز بر جای گذاشت.
به گفته مسئولان ارشد استان، در اثر وقوع این سیل بیش از 10 هزار میلیارد ریال به زیرساخت ها و بخش های مختلف خسارت مالی وارد شد.
بدنبال وقوع این حادثه دولت تدبیر و امید، نشست فوق العادی برگزار کرد، محمدباقر نوبخت معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی، حسین فریدون دستیار اجرایی رئیس جمهوری، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بعد از این اتفاق به ایلام سفر و از مناطق آسیب دیده بازدید کردند و بر جبران خسارت آسیب دیدگان تاکید کردند.
** اختصاص یک هزار و 500 میلیارد ریال تسهیلات برای بازسازی واحدهای سیل زده استان ایلام
مسئول ستاد بازسازی مناطق سیل زده استان ایلام اظهار کرد: تاکنون نزدیک به یک هزار میلیارد ریال تسهیلات جبرانی به 17 هزار واحد مسکونی آسیب دیده از سیل آبان سال گذشته در این استان در بخش تعمیرات و معیشتی (خرید لوازم زندگی و تجاری) پرداخت شده است.
فاخر محمدیان با اشاره به میزان سقف تسهیلات پرداختی برای واحدهای سیل زده افزود: در مجموع یک هزار و 500 میلیارد ریال تسهیلات برای این واحدها با بهره چهار درصد در مناطق روستایی و پنج درصد در مناطق شهری اختصاص یافته است.
وی تاکید کرد: از این میزان، پرداخت 772 میلیارد و 800 میلیون ریال تسهیلات تعمیر واحدهای مسکونی در قالب 12 هزار و 880 فقره، 180 میلیارد ریال برای احداث 600 واحد شهری (هر واحد 300 میلیون ریال)، 60 میلیارد ریال برای احداث 300 واحد روستایی (هر واحد 200 میلیون ریال) و 480 میلیارد ریال نیز برای خرید لوزام خانگی و تجاری به 12 هزار واحد مصوب شده است.
مسئول ستاد بازسازی مناطق سیل زده استان ایلام یادآور شد: سقف تسهیلات پرداختی به واحدهای تعمیری 40، 60 و 80 میلیون ریال و واحدهای احداثی در سطح روستاها 200 میلیون و شهری 300 میلیون ریال در نظر گرفته شده است.
** 50 درصد سهمیه ابلاغی بانک رفاه به سیل زدگان هنوز پرداخت نشده است
مسئول ستاد بازسازی مناطق سیل زده استان ایلام تاکید کرد: پرداخت تسهیلات جبرانی به مالکان واحدهای مسکونی خسارت دیده (تعمیری و معیشتی) از طریق بانک های ملی، صادرات، ملت، سپه، تجارت و مسکن انجام شده و تنها 50 درصد سهمیه در نظر گرفته شده برای بانک رفاه هنوز ابلاغ نشده است.
وی می گوید: بیشتر بانک های استان در پرداخت تسهیلات به سیل زدگان همراهی لازم را از همان ابتدا بعمل آورند، اگر چه بانک مسکن اخیرا (مرداد ماه) سال جاری پرداخت تسهیلات خود را به سیل زدگان استان آغاز کرد اما بعد از گذشت نزدیک به یکسال از وقوع سیل در استان بانک رفاه تنها 50 درصد سهمیه ابلاغی خود را پرداخت کرده و تاکنون اقدامی برای پرداخت 50 درصد باقی مانده انجام نداده است.
** پرونده سیل ایلام با رضایت سیلزدگان بزودی بسته میشود
مسئول ستاد بازسازی مناطق سیل زده استان ایلام افزود: تلاش می کنیم با همکاری بانک رفاه جهت پرداخت تسهیلات باقی مانده به واحدهای خسارت دیده بزودی پرونده پرداخت خسارت های سیل را ببندیم.
محمدیان تاکید کرد: سهمیه اعتبار ابلاغی بانک رفاه 110 میلیارد ریال است که از این میزان تاکنون 55 میلیارد ریال آن ابلاغ شده که در صورت همکاری این بانک، پرونده مربوط به خسارت سیل در استان ایلام بسته خواهد شد.
3032/9002
بیشتر واحدهای تخریبی در سیل آبان 94 ایلام فاقد سند مالکیت هستند
ایلام - ایرنا - مسئول ستاد بازسازی مناطق سیل زده استان ایلام با اشاره به وضعیت پرداخت خسارت به واحدهای مسکونی سیل زده گفت: اکثر واحدهای مسکونی 100 درصد تخریب شده در این حادثه فاقد سند مالکیت هستند و برای دریافت پروانه مسکن و گرفتن تسهیلات جبرانی دچار مشکل شده اند.
صاحبخبر -