به گزارش خبرنگار ایرنا، مساحت بافت های فرسوده، نابسامان و ناکارآمد استان کرمانشاه به 2 هزار و 300 هکتار می رسد که بی شک با هر بار پیوستن روستا و سکونتگاه های غیررسمی به شهرها این مساحت گسترش می یابد.
در دولت های گذشته به دلیل نبود تسهیلات مناسب و پرداخت وام های با بهره زیاد برای نوسازی و بهسازی بافت های فرسوده، نتیجه اثربخشی در تشویق مردم به این سمت و سو دیده نشد این در حالی است که دولت یازدهم با پی بردن براهمیت موضوع، احیای بافت های فرسوده شهری را در اولویت کاری خود قرار داد.
آغاز فعالیت دولت یازدهم در مقوله بهسازی و بازآفرینی بافت فرسوده، به ابلاغ مصوبه مهر 93 باز می گردد که در واقع به عنوان سند ملی - راهبردی برای احیا و بهسازی این بافت ها تبدیل شد و پس از آن به همه ارگان های مربوطه ابلاغ شد.
از همین رو به دستاوردهای دولت تدبیر و امید در زمینه میزان اثربخشی تسهیلات نوسازی و احیای بافت های فرسوده در کرمانشاه می پردازیم.
** نگاه دولت به بهسازی از دریچه بازآفرینی است
یک عضو هیات مدیره نظام مهندسی ساختمان استان کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: هم اکنون بازآفرینی بافت های فرسوده جایگزین بهسازی شده که در این معنا، تجدید حیات، به روز شدن امکانات و ارایه خدمات کافی به ساکنان مناطق فرسوده دنبال می شود.
بیژن کلهرنیا، با تاکید براینکه بازآفرینی مناطق فرسوده از اولویت های دولت تدبیر و امید است اظهار کرد: دولت براساس مطالعات و پژوهش های صورت گرفته، از زاویه ای جدید به مقوله احیای بافت های فرسوده می نگرد.
وی افزود: در دیدگاه های جدید بازآفرینی بافت فرسوده دو نکته جدید وجود دارد که می توان به مشارکت های مردمی و نهادسازی اشاره کرد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه دولت در بخش اول سرمایه گذاری نمی کند بلکه زمینه مشارکت عموم مردم را مهیا می کند، افزود: در بخش نهادسازی متشکل ساختن مردم در قالب نهادهای اجتماعی، مدنی، آموزشی، مدیریتی و غیره دنبال می شود.
وی معتقد است، وظیفه دولت در نگرش جدید به بافت فرسوده، بسترسازی و مهیا کردن شرایط است و کمک های مالی، دولت به راه اندازی ها ختم می شود.
وی اضافه کرد: درصددیم روند بازآفرینی چه در بافت فرسوده و چه در سکونتگاه های غیررسمی در دولت تدبیر و امید تداوم یابد.
**بازآفرینی چهار شهر کرمانشاه
در ادامه معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: طرح بازآفرینی بافت فرسوده شهر کرمانشاه در دست تدوین است و در زمینه احیای این مناطق، ستاد توانمندسازی تشکیل شده است.
مجتبی نیک کردار با بیان اینکه طرح بازآفرینی بافت های فرسوده در چهار شهر کرمانشاه در دست تدوین قرار دارد؛ افزود: برای اجرایی شدن این طرح ستادهای استانی در حال برگزاری است.
وی به اعطای وام با بهره اندک به عنوان تسهیلات در نظر گرفته شده از سوی دولت برای احیای بافت های فرسوده اشاره کرد.
نیک کردار با بیان اینکه رایزنی و همفکری با شوراهای شهرها در زمینه بازآفرینی انجام شده گفت: این رایزنی ها در زمینه پرداخت عوارض و تسهیل در صدور پروانه های ساخت و ساز می باشد.
** معافیت 50 درصدی از عوارض صدور پروانه
مدیرعامل سازمان بهسازی و نوسازی شهر کرمانشاه هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: شهر کرمانشاه یک هزار و 228 هکتار بافت فرسوده دارد.
علیرضا وزیری افزود: عوارض صدور پروانه در محدوده بافت فرسوده تا تراکم 120 درصد مشمول 50 درصد معافیت از عوارض صدور پروانه خواهد شد.
** نوسازی بیش از پنج هکتار از مساحت کرمانشاه در دولت یازدهم
در همین راستا رییس اداره عمران و بهسازی شهری اداره کل راه و شهرسازی استان کرمانشاه نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، از وجود 2 هزار و 300 هکتار بافت فرسوده در استان خبر داد و گفت: هم اکنون بیش از 400 هزار نفر از ساکنان استان در بافت های فرسوده و ناکارآمد زندگی می کنند.
محمدحسین امیری، در خصوص اقدام های دولت یازدهم در جهت بازآفرینی و احیای بافت های فرسوده چنین گفت: همه ارگان های دخیل در بافت فرسوده از سوی دولت مکلف شدند تا در قالب یک ستاد برنامه ها و اهداف خود را در زمینه احیا تعریف کرده و هم افزایی لازم را داشته باشند.
امیری اظهار کرد: رسالت راه و شهرسازی تسهیل گری و حمایت جریان بازآفرینی است و اجرای آن برعهده همه دستگاه های ذیربط به ویژه شهرداری است.
وی اضافه کرد: بجز اقدامات و فعالیت های انجام شده در مجموع بیش از پنج هکتار بافت فرسوده با پرداخت تسهیلات نوسازی شده است.
** ابلاغ 100 میلیارد ریال اعتبار برای بازآفرینی بافت های فرسوده
این مسوول با بیان اینکه امسال 100 میلیارد ریال اعتبار برای بهسازی بافت های فرسوده و توانمندسازی سکونتگاه های غیررسمی به استان ابلاغ شده افزود: در سال 93 به میزان 829 فقره وام و در سال 94 یک هزار و 700 فقره تسهیلات به استان ابلاغ شد که در مجموع تاکنون بیش از 800 فقره تسهیلات نوسازی در بافت های فرسوده در دولت یازدهم پرداخت شده است.
به گفته امیری، در استان کرمانشاه از سال 94، با صدور ابلاغ اعضای ستاد استان، فرآیند بازآفرینی بافت های فرسوده آغاز شد که به دنبال آن شاهد تشکیل ستادهای استانی هستیم و به تبع در ستادهای شهرستان مشکلات بافت های فرسوده هر شهر مورد بررسی قرار می گیرد.
وی در زمینه خروجی برگزاری این ستادها از تعیین محدوده بافت فرسوده 10 شهر در استان خبر داد و گفت: برای این هدف تاکنون نزدیک به 20 جلسه ستاد برگزار شده که در همه این جلسات اهداف و اینکه در هر شهر چه محلاتی در اولویت قرار دارد مشخص شد.
امیری با اشاره به برگزاری ستاد استانی توانمندسازی و احیای بافت فرسوده به ریاست استاندار کرمانشاه ادامه داد: در سطح استان 19 ستاد شهرستانی با 121 مصوبه برگزار شد و تاکنون یک ستاد استانی در همین راستا برگزار شده که دومین ستاد در هفته جاری نیز برگزار خواهد شد.
** پرداخت 800 فقره تسهیلات
امیری در زمینه اقدام دولت تدبیر و امید به منظور تشویق مردم به سمت بهسازی خانه ها و بافت های فرسوده گفت: 800 فقره تسهیلات در شهر کرمانشاه به مبلغ 400 میلیون ریال برای هر واحد و در شهرستان ها برای هر واحد 300 میلیون ریال پرداخت شد.
به گفته وی، نرخ سود متغیر است که اکنون تسهیلات نوسازی 18 درصد بدون سپرده گذاری است که 10 درصد از این سود را دولت به عنوان تشویقی برای نوسازی پرداخت می کند.
وی اضافه کرد: مدت بازپرداخت این تسهیلات 12 ساله است که دو سال آن دوره مشارکت و 10 سال آن به صورت قسط بندی می باشد.
استان کرمانشاه دارای 2 میلیون نفر جمعیت است که 70 درصد آن در 31 شهر و مابقی در دو هزار و 600 روستا زندگی می کنند.
زهره کریم زاده خبرنگار ایرنا مرکز کرمانشاه
7460/8066
نقش تسهیل گری دولت تدبیر و امید در بازآفرینی مناطق فرسوده کرمانشاه
کرمانشاه- ایرنا- بنابر آمار اعلام شده بیش از 400 هزار نفر از جمعیت 2 میلیون نفری استان کرمانشاه در محدوده بافت های فرسوده زندگی می کنند که با توجه به نگاه ویژه دولت یازدهم به این مقوله تاکنون 800 فقره تسهیلات نوسازی در محدوده این بافت ها به استان اختصاص یافته که 85 درصد از آن در شهر کرمانشاه پرداخت شده است.
صاحبخبر -