انتشار جزئیات جديدي از ایمیلهای هیلاری کلینتون
پلیس فدرال آمریکا (افبيآي) محتوای ایمیلهای «هیلاری کلینتون»، نامزد انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، را منتشر کرد. این سند ۵۸صفحهای که به گزارش خبرگزاری فرانسه، ۱۴ صفحه از آن به صورت غیرقابل خواندن منتشر شده است، شامل ایمیلهایی است که کلینتون زمانی که در رأس وزارت خارجه فعالیت داشته، با استفاده از آدرس ایمیل شخصی خود ارسال و دریافت کرده است. براساس اسناد منتشرشده، کلینتون در نشستی که در جولاي با پلیس داشته است، درباره ایمیلهایی که حرف «C» که نشانگر محرمانهبودن اطلاعات است در آنها بوده، گفته است: برداشتش این بوده که این حرف، به ترتیب الفبایی پاراگراف اشاره دارد و موضوع، محرمانهبودن نیست. وقتی از او پرسیدهشده آیا از درجهبندی محرمانهبودن اطلاعات آگاه بوده، گفته است او به این ردهبندیها توجه نمیکرده و همه اسناد محرمانه را محرمانه تلقی میکرده است. او همچنین در مصاحبهای که پلیس فدرال با او داشته، بیان کرده است؛ به یاد ندارد توضیحی درباره نحوه رفتار درباره اطلاعات طبقهبندیشده یا قوانین مربوطه دریافت کرده باشد. کلینتون گفته است به علت وضعیت سلامتیاش و به توصیه پزشک، در اواخر خدمت در وزارت خارجه بیش از چند ساعت در روز نمیتوانسته کار کند و بنابراین توضیحاتی را که به او داده شده، به یاد ندارد.
درهمينحال، برخی از ایمیلهای بحثشده، حاوی نکاتی درباره حملات آتی هواپیماهای بیسرنشین آمریکا بوده است. پلیس فدرال آمریکا همچنین میگوید دریافته است کشورهای متخاصم موفق به دستیابی به ایمیلهای اشخاصی شدهاند که کلینتون با آنها در تماس بوده است و این به معنای دستیابی به برخی ایمیلهای ارسالی و دریافتی اوست.
حمله دوباره ترامپ به کلینتون
ستاد انتخاباتی هیلاری کلینتون با صدور بیانیهای از انتشار ایمیلها ابراز خشنودی کرده است. در این بیانیه با «اشتباه»خواندن استفاده هیلاری کلینتون از ایمیل شخصی، آورده شده: «کلینتون خود را در قبال آن مسئول میداند». با اینهمه در این بیانیه تأکید شده است: «موارد منتشرشده، دلیل منع پیگرد قضائی خانم کلینتون را مشخص میکند». با اینهمه «دونالد ترامپ»، نامزد جمهوریخواه انتخابات آتی ریاستجمهوری در آمریکا، با استفاده از این فرصت، بار دیگر بهشدت به هیلاری کلینتون حمله کرد. ستاد ترامپ اسناد منتشرشده را تأکیدی بر «تشخیص بد و صادقنبودن» خانم کلینتون دانست.
«جیسون میلر»، سخنگوی کمپین ترامپ، در بیانیهای اعلام کرد: «ایمیل مخفی کلینتون نادیدهانگاری قوانین مرتبط با لزوم شفافیت دولت بوده که امنیت ملی و اقدامات دیپلماتیک حساس آمریکا را در خطر انداخته است». ترامپ نیز پاسخهای کلینتون به پلیس را «مستقیما در تناقض» با شعارهای انتخاباتی خانم کلینتون دانسته است. او در بیانیهای اعلام کرد؛ «واقعا متوجه نمیشود چطور برای او پیگرد قانونی در نظر گرفته نشده است».
ادامه بنبست سیاسی در اسپانیا
بنبست اسپانیا همچنان بر جای خود باقی است. «ماریانو راخوی»، نخستوزیر موقت این کشور، که برای تشکیل دولت دل به آرای پارلمان بسته بود، باز هم نتوانست رأی اعتماد بگیرد و برای دومینبار شکست خورد. به گزارش دویچهوله، اکثر احزاب اپوزیسیون مانند رأیگیری دفعه پیش به سیاستمدار ۶۱ساله اسپانیا رأی منفی دادند. راخوی در دومین رأیگیری نیز توانست ۱۷۰ رأی موافق کسب کند و ۱۸۰ نماینده نیز رأی مخالف دادند.
اینک احزاب اسپانیا دو ماه وقت دارند بر سر یک کاندیدا برای سمت نخستوزیری به توافق برسند. اگر این اتفاق نیفتد در ماه دسامبر سال جاری احتمالا برای سومینبار در طول یک سال انتخابات پارلمانی برگزار خواهد شد. اسپانیا که چهارمین قدرت اقتصادی حوزه اروپاست، از انتخابات پارلمانی ۲۰ دسامبر سال ۲۰۱۵ به بعد عملا فاقد دولت است. حزب مردم در انتخابات مجدد در ۲۶ ژوئن توانست بیشترین کرسیهای پارلمان را کسب کند، اما این حزب که در ماه دسامبر نیز شکست خورده بود، نتوانست باز هم اکثریت قاطع را به دست بیاورد.
رسانهها و ناظران میگویند اقدامی که میتواند بنبست فعلی را احتمالا از میان بردارد این است که حزب مردم کاندیدای دیگری از صفوف خود را برای این مقام معرفی کند. در این صورت ممکن است بعضی از سیاستمداران مخالف که به دلیل اتهامات فساد واردشده بر راخوی از رأیدادن به او قویا خودداری میکنند، به کاندیدای دیگری از این حزب رأی دهند. بااینحال، راخوی هنوز حاضر به خالیکردن میدان نیست. قویترین رقیبان راخوی سوسیالیستها به رهبری «پدرو سانچز» و حزب چپ پودموس هستند.