محمدجواد جمالی در گفتوگو با فارس، با اشاره به پیگیریهای مستمری که در طول مدت نمایندگی خود برای رسیدگی به وضعیت کارخانه قند فسا و کارگران آن داشته است، اظهار داشت: بحران کارخانه قند فسا مربوط به امروز و دیروز و حتی امسال و پارسال نیست و مشکل این کارخانه به 6 تا هفت سال گذشته مربوط میشود.
وی در بیان مشکل اصلی این کارخانه که در این سالها منجر به تعطیلی آن شده، افزود: کارخانه قند فسا، چغندرمحور بوده است و در سالهای اخیر به دلیل خشکسالی، کشت چغندر در این شهرستان متوقف و شکر خام جایگزین آن شد و از آن پس بود که مشکلات اصلی کارخانه نمایان و دستگاههای آن به فروش رسید.
نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تعطیلی کارخانههای قند ورامین و نورآباد و مشکلات بسیار کارخانه قند یاسوج، دلیل اصلی این وضعیت را رکودی دانست که مختص شهرستان فسا نیست و دولت حتی پس از برجام نیز نتوانسته آن را برطرف کند.
جمالی عنوان کرد: کارخانه قند فسا زیرمجموعه سازمان اتکا وابسته به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح است که اکنون این وزارتخانه بیان میکند توانایی چرخاندن کارخانه قند فسا را ندارد، از آنطرف نیز طبق اصل 44 بخش خصوصی کارفرمای بهتری شناخته میشود و اکنون این بخش میخواهد کارخانه را خریداری کند.
این مسؤول در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس مبنیبر سرنوشت کارگران بیکارشده این کارخانه که بدون حقوق و بیمه رها شدهاند، گفت: اگر قرار باشد این کارخانه به بخش خصوصی واگذار شود، باید حقوحقوق کسانی که در این کارخانه کار کردهاند، محفوظ بماند. این مسؤول ادامه داد: لازم است خریدار این کارخانه، در سرتاسر این شهرستان، اعلامیه بزند و هر فردی که ادعایی درباره این کارخانه و کار در آن دارد، اعلام کند تا حقوقش پرداخت شود.
وی با اشاره به وظیفه نمایندگی و نه اجرایی خود، ادامه داد: من بهعنوان نماینده مردم از حقوحقوق کارگران فصلی و دائمی کارخانه قند فسا حمایت میکنم و تاکنون جلساتی با وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح درباره این کارخانه وابسته به این وزارتخانه، داشتهام.
این نماینده اضافه کرد: شنبه آینده نیز جلسه دیگری برقرار است و بهعنوان وظیفه نمایندگی و تسهیل در امور، در کنار مسؤولان اجرایی این شهرستان هستم و بر حقوحقوق مردم تأکید دارم.
بخش خصوصی خریدار کارخانه نباید آن را تعطیل کند
نماینده شهرستان فسا در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: باید این کارخانه به بخشی خصوصی که «اهلیت» دارد واگذار شود و این واژه اهلیت اهمیت بالایی دارد چراکه چارهای جز ورود بخش خصوصی نداریم اما باید با خریدار جدید صحبت شود که در صورت خرید این کارخانه، آن را تعطیل نکند.
جمالی در پایان عنوان کرد: من میراثدار سالهایی هستم که فردی برای این کارخانه قدمی برنداشت و اکنون این مشکلات به وجود آمده است.
دو روز گذشته برای بار دیگر کارگران فصلی کارخانه قند فسا دست به تجمعاتی اعتراضی در مقابل این کارخانه و فرمانداری ویژه شهرستان زدند. آنها نسبت به تعطیلی کارخانه و رها شدن 180 کارگر فصلی بدون هیچگونه بیمه و حقوقی اعتراض داشتند.
کارخانه قند فسا ازجمله کارخانههای قدیمی و مهم فارس بهشمار میرود که برای دههها، موجب رونق اقتصادی این شهر بود.
این کارخانه با چغندرقند کار میکرد اما در سالهای اخیر به گفته مسؤولان امر، به دلیل خشکسالی، ورود ماده اولیه چغندر به این کارخانه متوقف و شکر خام جایگزین آن شد و از آن پس بود که نیروهای کارگر، تعدیل شدند و دستگاههای مربوط به فرآوری چغندر به فروش رسید.