شناسهٔ خبر: 15072693 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

اخبار کوتاه اجتماعی آذربایجان شرقی

امکان اشتغال ۱۷۶۰ نفر با اعطای تسهیلات بانکی به واحدهای غیرفعال کشاورزی آذربایجان شرقی/ثبت "آجیل تبریز" و "دوشاب ملکان" در فهرست آثار ملی

بهره‌مندی ۶۶ هزار سالمند از خدمات کمیته امداد آذربایجان شرقی، امکان اشتغال ۱۷۶۰ نفر با اعطای تسهیلات بانکی به واحدهای کشاورزی استان و ثبت آجیل تبریز و دوشاب ملکان در فهرست آثار ملی، از مهم‌ترین اخبار کوتاه اجتماعی استان آذربایجان شرقی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، حسین دشتی با بیان اینکه 49 درصد از مددجویان تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) آذربایجان شرقی سالمند هستند، اظهار داشت: احترام و تکریم سالمندان وظیفه همه اقشار جامعه بخصوص جوانان است و جوانان باید از تجربه سالمندان مانند چراغ روشن در مسیر زندگی خود بهره بگیرند.

وی با اشاره به اینکه بیش از 465 سالمند بیمار زمین‌گیر و یکهزار و 101 بیمار صعب العلاج در استان تحت حمایت این نهاد قرار دارند، افزود: کمیته امداد استان ماهانه 100 هزار تومان برای نگهداری هر سالمند بیمار در منزل هزینه می‌کند.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) آذربایجان شرقی، ضمن دعوت از خیرین نیکوکار استان برای مساعدت در تأمین هزینه‌های درمانی بیماران خاص تصریح کرد: کمیته امداد آذربایجان شرقی توانسته بخشی از مشکلات این بیماران نیازمند را با پرداخت هزینه‌هایی نظیر نگهداری، فرانشیز دارو، آزمایش، عکس و سونوگرافی کاهش دهد.

وی با بیان اینکه کمیته امداد آذربایجان شرقی خدمات درمانی و بیمه‌ای به بیش از 50 هزار مددجوی تحت پوشش ارائه می‌دهد، تاکید کرد: 64 پزشک خانواده به مددجویان تحت حمایت این نهاد خدمات درمانی ارائه می‌دهند و 372 مرکز درمانی نیز در سطح استان با کمیته امداد استان طرف قرارداد هستند.

دشتی با اشاره به اعزام کاروان 5 هزار نفری سالمندان تحت حمایت استان در قالب طرح شوق زیارت به مشهد مقدس گفت: این کاروان امسال برای زیارت امام موسی الرضا (ع) به مشهد مقدس اعزام خواهند شد و سالمندانی که تاکنون به زیارت امام رضا (ع) مشرف نشده‌اند با مراجعه به این نهاد نسبت به ثبت نام خود اقدام کنند.

وی در ادامه با اعلام اینکه 69 هزار خانوار با جمعیتی بالغ بر 135 هزار نفر تحت پوشش کمیته امداد استان هستند، یادآور شد: در پنج ماهه امسال بیش از 207 میلیارد ریال کمک معیشت به 67 هزار خانوار تحت حمایت پرداخت شده است.

مدیرکل کمیته امداد آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: 69 هزار نفر از مددجویان تحت حمایت این نهاد در روستاها و 66 هزار نفر نیز در شهرهای استان سکونت دارند.

امکان اشتغال 1760 نفر پس از اعطای تسهیلات بانکی به واحدهای غیرفعال کشاورزی آذربایجان شرقی

نادر نقیلی در گفت‌وگو با خبرنگاران، با اشاره به اینکه تاکنون پرداخت یک هزار و 491 میلیارد و 485 میلیون ریال تسهیلات برای 418 طرح کشاورزی در راستای رونق تولید استان به تصویب رسیده، اظهار داشت: 198 طرح با اعتباری بالغ‌بر 701 میلیارد و 660 میلیون ریال در مرحله عقد قرارداد و تعداد 30 طرح بااعتبار 131 میلیارد و 250 میلیون ریال در مرحله پرداخت قرار دارند.

وی تعداد پرونده‌های ثبت‌شده در سامانه بهین یاب را برای دریافت تسهیلات در راستای رونق تولید آذربایجان شرقی را دو هزار و 78 فقره اعلام کرد.

مدیر امور سرمایه‌گذاری سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، با اشاره به برگزاری 9 جلسه کارگروه استانی برای تصویب واحدهای ثبت‌نام‌شده، گفت: در این راستا از 430 طرح ارائه‌شده به کارگروه، تعداد 418 مورد از طرح‌های ارائه‌شده برای دریافت یک هزار و 491 میلیارد و 485 میلیون ریال تسهیلات موردنظر به تصویب رسیده است.

وی با اشاره به افزایش ایجاد اشتغال با ساماندهی وضعیت اقتصادی واحدهای تولیدی، افزود: افزایش 1760 شغل جدید بعد از اعطای تسهیلات بانکی به بخش کشاورزی، پیش بینی می‌شود.

تقبلی با اشاره به طرح‌های احصا شده آذربایجان شرقی برای دریافت تسهیلات بانکی، گفت: از 418 طرح مصوب استانی، 365 طرح به بانک کشاورزی، 10 طرح به بانک سپه، یک طرح به بانک توسعه تعاون، 8 طرح به بانک ملت، 18 طرح به بانک ملی، یک طرح به بانک توسعه صادرات، یک طرح به بانک صنعت و معدن، 13 طرح به بانک صادرات و یک طرح به بانک رفاه استان معرفی شده است.

وی، میزان تسهیلات مصوب سرمایه‌ای را 332 میلیارد و 170 میلیون ریال و مبلغ تسهیلات سرمایه در گردش را یکهزار و 159 میلیارد و 315 میلیون ریال اعلام کرد.

ثبت آجیل تبریز و دوشاب ملکان در فهرست آثار ملی کشور

مرتضی آبدار در گفت‌وگو با خبرنگاران، با اشاره به ثبت دو اثر از آذربایجان شرقی در فهرست آثار ملی، اظهار داشت: در جلسه کمیته تخصصی ثبت آثار ناملموس که امروز 10 شهریور ماه در تهران برگزار شد، شیوه سنتی تهیه آجیل تبریز و دوشاب ملکان در فهرست آثار ملی ناملموس کشور به ثبت رسید.

وی افزود: آجیل تبریز از دیرباز به عنوان یکی از مرغوبترین و معروفترین سوغاتی‌های تبریز بوده است و قدمت آن به قبل از دوره قاجار بر می‌گردد. شهرت جهانی آجیل تبریز و شیوه تهیه سنتی آن باعث شد تا با تکمیل پرونده و پیگیری‌های اداره کل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی در فهرست آثار ناملموس کشور ثبت شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجانشرقی، با اشاره به اینکه شهرستان ملکان با تولید بیش از 100 نوع انگور از جایگاه بسیار ارزنده‌ای در سطح کشور برخوردار است، گفت: شیره انگور نیز به عنوان یکی از فراورده‌های اصلی آن یکی از قدیمی‌ترین سوغاتی‌های ملکان به حساب می‌آید.

وی افزود: با توجه به مطالعات باستان شناسی صورت گرفته در قلعه بختک لیلان از توابع شهرستان ملکان، وجود تنورهای ویژه پخت دوشاب در این شهرستان به اثبات رسیده است و قدمت شیوه تهیه سنتی دوشاب در این شهرستان به دوره‌های تاریخی باز می‌گردد.

آبدار گفت: با توجه به مدارک و مستندات موجود و ارائه پرونده از سوی این اداره کل به کمیته تخصصی ثبت آثار کشور و پس از بررسی‌های صورت گرفته از سوی این کمیته شیوه سنتی تهیه دوشاب (شیره انگور) ملکان در فهرست آثار ناملموس ملی به ثبت رسید.

انتهای پیام/