به گزارش خبرگزاری فارس از جیرفت، سید یعقوب موسوی صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به سیاستهای وزارتخانه متبوع، حمایت استانداری، همکاری تمام دستگاههای اجرایی مرتبط به ویژه سازمان مدیریت و برنامهریزی استان، نمایندگان مردم شهرستانهای جنوبی کرمان در مجلس شورای اسلامی، فرمانداران و کشاورزان تلاشگر این منطقه و در نهایت فعالیتهای شبانهروزی کارکنان سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان موفق شدیم، این مجموعه را به عنوان دستگاه برتر استان معرفی کنیم.
وی کسب این رتبه را با توجه به روند فعالیتهای صورت گرفته و شاخصهای کمی و کیفی دانست و بیان داشت: جنوب کرمان به تنهایی حدود 11 درصد از اجرای سامانههای آبیاری نوین در کشور را به خود اختصاص داده است.
موسوی با اشاره به اقدامات زیربنایی در بخش آب و خاک تصریح کرد: در سال گذشته تکنیکها و روشهای ابتکاری و نوینی در زمینه کاشت، داشت، برداشت، کنترل آفتها و بیماریها با استفاده از روشهای طبیعی، کاهش شدید مصرف سموم و کودهای شیمیایی به ویژه تکنیکهای جدید در نحوه کاشت و آبیاری انجام شده است.
وی با بیان اینکه همچنین تکنیکهای جدیدی در نحوه کاشت، استفاده و آزمون کارندههای جدید در منطقه جنوب کرمان به کار گرفته شده است، افزود: توسعه کشتهای نشایی برای کاهش مصرف آب در واحد سطح و افزایش راندمان تولید نیز انجام شده است.
موسوی کشتهای نشایی در گلخانههای اختصاصی را از سیاستهای اصلی سازمان برای سالهای آینده ذکر و عنوان کرد: تأسیس، راهاندازی و تجهیز یک واحد آزمایشگاه سلولی مولکولی در منطقه از اقدامات بسیار ویژه بود که نیاز به ارسال نمونههای مشکوک به گرینینگ مرکبات را به تهران برطرف کرده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان ادامه داد: ما قادر هستیم در این آزمایشگاه با استفاده از دستگاه الکتروفورز و دستگاههای مجهز به روشهای PCR تشخیص دهیم که نمونههای مشکوک در این تست مثبت یا منفی هستند.
وی گفت: بحث مانیتورینگ «ردیابی» عوارض گرینینگ مرکبات در سطح منطقه با تهیه نقشههای پراکندگی پوشش این بیماری در حال انجام است.
موسوی اضافه کرد: احداث یک واحد باغ مادری با مجوز مؤسسه تحقیقات اصلاح بذر و نهال در منطقه نراب شهرستان جیرفت از دیگر اقدامات بسیار مؤثر انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه در زمینه استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی، جنوب کرمان مقام برتر کشور را در بخش کشاورزی به خود اختصاص داده است، اظهار داشت: طی دو سال گذشته 10 هزار و 500 میلیارد ریال از منابع داخلی بانکها، یکهزار و 970 میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی و 250 میلیارد ریال برای خط ویژه اعتباری مکانیزاسیون جذب و موجب رونق اقتصادی منطقه شده است.
انتهای پیام/80001/خ40
∎