به گزارش پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان کشور و به نقل از گزارش روابط عمومی اداره کل ورزش و جوانان آذربایجانشرقی ، "امیر تقی زاده" معاون امور فرهنگی و جوانان اداره کل ورزش و جوانان آذربایجانشرقی در پنجاهمین جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان آذربایجان شرقی با موضوع ازدواج جوانان با تأکید بر اینکه ازدواج به عنوان مهم ترین و اساسی ترین تصمیم سرنوشت ساز در زندگی جوانان، مورد توجه خاص جوامع می باشد، گفت: مسائل و مشکلات موجود در حوزه ازدواج از جمله افزایش میانگین سن ازدواج جوانان و کاهش تمایل به ازدواج در میان برخی از آن ها و به دنبال آن مشکلات اجتماعی و فرهنگی، این ضرورت را ایجاب می کند که فرهنگ سازی گسترده و موج آفرینی فراگیری در راستای فرهنگ صحیح الگوی ازدواج آسان و آگاهانه در جامعه انجام شود.
وی به طلاق ثبت شده طی 5 ماهه سال جاری در استان اشاره کرد و گفت: کل طلاق ثبت شده در استان سه هزار 958 واقعه است که از این تعداد، سه هزار و 498 مورد مربوط به طلاق شهری و 460 مورد مربوط به طلاق روستایی است.
وی با اشاره به اهداف سازمان جوانان و امور فرهنگی استان، موج آفرینی جهت همکاری منسجم استانی در امر ازدواج جوانان، فرهنگ سازی در زمینه الگوی ازدواج اسلامی، اطلاع رسانی و افزایش آگاهی های مورد نیاز جوانان و والدین در موضوع ازدواج و خانواده و هم افزایی دستگاه های اجرایی برای حمایت از ازدواج جوانان را از اهداف اصلی این سازمان دانست.
تقی زاده در خصوص محورهای فعالیت بر اساس راهبرد های تعیین شده حوزه ازدواج خاطر نشان کرد: فعالیت های آموزشی قبل از ازدواج- حین و بعد از ازدواج، تولیدات فرهنگی، شامل« کتب، سی دی، فیلم، نرم افزار، بروشور و فلش کارت»، تسهیلات عقد و عروسی، جهزیه شامل «تامین جهزیه نیازمندان و جهزیه با تخفیف و اقساطی»، مشاوره به زوجین، فردی و خانواده و تربیت فرزند، فضای مجازی، تحقیقات و پژوهش در حوزه ازدواج و اعطای وام و تهسیلات مالی از جمله محور های فعالیت در حوزه ازدواج است.
وی گفتمان اجتماعی در حوزه ازدواج، ایجاد کمپین رسانه ای ازدواج در سراسر استان برای ترویج ازدواج، ایجاد کمپین مشاوره رایگان در هفته ازدواج، شناسایی بخش های خصوصی فعال و سازمان های مردم نهاد در حوزه ازدواج و خانواده در استان، استفاده از برنامه های الگوساز و ظرفیت های فرهنگی استان به مناسبت هفته ازدواج، برگزاری نشست های تخصصی با صاحب نظران توسط رسانه ها و خبرگزاری های استانی، آموزش های ازدواج به جوانان استان و شهرستان ها برای هر دستگاه متولی امور جوانان را اقدامات انجام شده در زمینه ازدواج در این سازمان عنوان کرد.
وی در رابطه با برنامه های انجام شده توسط سازمان جوانان و امور فرهنگی گفت: تدوین تقسیم کار استانی در خصوص برنامه های ازدواج، برگزاری دو جلسه با کارشناسان دستگاه های عضو ستاد در موضوع ازدواج، تدوین شیوه نامه کمیته سامان ازدواج در خصوص ازدواج و ابلاغ از طرف استانداری به تمامی فرمانداران استان از جمله این برنامه ها می باشد.
تقی زاده ارائه آخرین وضعیت آمار طلاق و ازدواج با همکاری ثبت احوال استان، هماهنگی با صدا و سیمای استان و تدوین چندین برنامه رادیویی و تلوزیونی در خصوص ترویج ازدواج، پیش بینی انجام برنامه های خدمات مشاوره خانواده توسط بهزیستی، کمیته امداد، نیروی انتظامی، بنیاد شهید، آموزش و پرورش، دانشگاه ها و مراکز ازدواج و خانواده در سطح استان را از دیگر اقدامات صورت گرفته از سوی سازمان جوانان و امور فرهنگی دانست.
وی در خاتمه به برگزاری برنامه های مرتبط با ازدواج در شهرستان های سراسر استان، دادن مجوز فعالیت و پیش بینی افتتاح چند مرکز تخصصی ازدواج و تحکیم خانواده در شهرستان ها، تهیه بسته فرهنگی در خصوص ازدواج، پیش بینی نشست و گفت و گو با جوانان (مخصوصا جوانان روستایی)، شناسایی سازمان های مردم نهاد و بخش خصوصی فعال در حوزه ازدواج و خانواده در استان تأکید کرد.
مدیر کل ثبت احوال آذربایجان شرقی با ابراز نگرانی از کاهش ازدواج در استان، گفت: سن ازدواج حدود 400 هزار دختر و پسر در استان سپری شده که این موضوع زنگ هشدار جدی است.
علی جعفری آذر روز پنجشنبه در نشست ستاد ساماندهی امور جوانان استان، افزود: با ادامه روند نگران کننده موجود ، آینده استان و کشور با تهدید جدی به لحاظ جمعیتی مواجه خواهد بود ، به گونه ای که در چند سال آینده جامعه ای پیر مجرد خواهیم داشت که برای حکومت و مجموعه دستگاه های دولتی هزینه هایی سرسام آور در ابعاد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تحمیل می کند.
وی ، چنین شرایطی را خطرناک دانست و اظهارکرد: شاید در سال های آینده بخش اعظمی از بودجه کشور صرف هزینه های مدد کاری برای جامعه مجرد و پیر شود که این می تواند آینده کشور را با مخاطره های زیادی مواجه سازد.
جعفری آذر ، از روند رو به کاهش ازدواج و رو به ازدیاد طلاق از سال 1390 تاکنون در آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: بر اساس آمارهای ثبت شده نسبت طلاق به ازدواج از 14.5 درصد سال 1390 به 21.6 درصد در سال 1394 رسیده است که نشان می دهد برای تغییر این نسبت باید کارهای فراوان و کارشناسی شده تر در سطح کشور و استان به انجام شود.
وی ادامه داد: نسبت ازدواج در سال 1391 معادل 15.5 درصد، در سال 1392 معادل 17.5 درصد و در سال 1393 برابر با 20 درصد بوده است.
جعفری آذر اضافه کرد: آذربایجان شرقی به لحاظ نرح طلاق نسبت به ازدواج در رده 13 کشوری قرار دارد که نسبت به میانگین کشوری تا حدی پایین تر است.
وی ، نرخ طلاق نسبت به ازدواج در شهرستان های بستان آباد، کلیبر و اسکو را بیشتر از سایر شهرستان های آذربایجان شرقی و در شهرستان های چارایماق، جلفا و ورزقان را کمتر از دیگر شهرستان ها اعلام کرد.
جعفری آذر ، بیشترین فراوانی طلاق در میان زوج های آذربایجان شرقی را مربوط به پنج سال اول زندگی شامل 50 درصد اعلام و اظهار کرد: 16 درصد مجموع طلاق های ثبت شده نیز در سال اول زندگی است.
وی، تعداد طلاق های ثبت شده در استان در پنج ماهه اول امسال را سه هزار و 958 فقره عنوان کرد که از این تعداد یک هزار و 498 مورد در مراکز شهری و بقیه در مناطق روستایی ثبت شده است.
جعفری آذر گفت: مجموع ازدواج های ثبت شده در پنج ماهه اول امسال در آذربایجان شرقی نیز 16 هزار و 865 مورد بوده است که از این رقم 13 هزار و 581 مورد در مراکز شهری و سه هزار و 284 مورد در مناطق روستایی به ثبت رسیده است.
معاون امور فرهنگی و جوانان اداره کل ورزش و جوانان آذربایجانشرقی
فرهنگ سازی گسترده در راستای الگوی ازدواج آسان و آگاهانه در جامعه نیاز است
معاون امور فرهنگی و جوانان اداره کل ورزش و جوانان آذربایجانشرقی گفت : فرهنگ سازی گسترده و موج آفرینی فراگیری در راستای فرهنگ صحیح الگوی ازدواج آسان و آگاهانه در جامعه نیاز است
صاحبخبر -