شناسهٔ خبر: 15056617 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه شرق | لینک خبر

آينه

صاحب‌خبر -

جمهوري اسلامي
دولت یازدهم وارث 8 سال نابسامانی

بی‌شک دولت یازدهم که وارث هشت سال نابسامانی و درهم‌ریختگی سیاسی و بی‌انضباطی در بخش‌های مختلف بوده، با تدبیر و خردورزی توانسته پرونده هسته‌ای را که برای به‌محاصره‌درآوردن نظام از سوی قدرت‌های خارجی و دشمنان انقلاب طراحی شده بود، با «برجام» به فرجام برساند و از سوی دیگر رکود عمیق اقتصادی، تورم 40 درصدی، بدهی‌های بی‌حساب‌وکتاب 600‌ هزار ‌میلیارد تومانی و افزایش سرسام‌آور نقدینگی را مهار کرده و اوضاع را به سمت ثبات سوق دهد.

كيهان
شیشلیک چند خاکریز عقب‌تر!

محمد صرفی: ساده‌اندیشانه است اگر تصور کنیم دامنه فساد به حوزه اقتصاد محدود خواهد ماند. سال‌هاست که اتاق فرماندهی مخاصمه و جنگ با جمهوری اسلامی ایران از سیا و پنتاگون به وزارت خزانه‌داری آمریکا منتقل شده است. آفتاب تابان برجام پیش از طلوع، غروب کرده و شکی باقی نمانده که دشمن از ابزار تحریم و فشار اقتصادی دست نخواهد کشید. این جنگ ناجوانمردانه و غیرانسانی مردم کشور را هدف گرفته است و درصدد ایجاد یک دوراهی است؛ یا دست از مقاومت و آرمان‌ها و اعتقادات خود بردارید تا به رفاه برسید یا زیر بار فشارها خرد شوید. تجربه تلخ و وضعیت ملت‌هایی که کشورشان دربست در اختیار اهداف آمریکایی‌ها بوده و هست، نشان می‌دهد چقدر راه نخست واقعی است. در چنین میدانی مردم بحق انتظار دارند مسئولان و مدیران جامعه را در کنار خود و شرایطی مشابه ببینند. نمی‌شود در شرایط جنگی نیروی خط مقدم نان خشک بخورد و فرمانده‌اش چند خاکریز عقب‌تر شیشلیک!

ايران
پیام روشن اصولگرایان به احمدی‌نژاد

علی رضایی: در ماجرای احمدی‌نژاد و اصولگرایان، این اصولگرایان هستند که در شرایط دشوارتری قرار دارند، زیرا آن‌گونه که از شواهد و قرائن برمی‌آید، قاطبه اصلی اصولگرایان نه‌تنها میلی به حمایت از احمدی‌نژاد ندارند، بلکه می‌کوشند وی را از حافظه مردم نیز پاک کنند تا به‌زعم خود بیش از این هزینه عملکرد رئیس دولت سابق را ندهند. برای این طیف بهتر آن است که نه احمدی‌نژاد وارد کارزار انتخابات شود و نه کسی حلقه‌های ارتباطی رئیس دولت سابق و اردوگاه اصولگرایان را یادآور شود. با اینکه قریب به اکثریت اصولگرایان چنین دیدگاهی دارند، اما وقتی سخن از حسن روحانی می‌شود، شماری از اصولگرایان ساز دیگری کوک می‌کنند. جامعه اصولگرایی نه در مقابل احمدی‌نژاد متفق‌القول‌اند و نه در مقابل روحانی. میان حامیان اصولگرای روحانی و حامیان اصولگرای احمدی‌نژاد، طیفی از تشکل‌های سیاسی هستند که با یکدیگر هم‌نظر نیستند. شماری از اصولگرایان از جمله حجت‌الاسلام ناطق‌نوری، علی لاریجانی و نزدیکان او، از حامیان حسن روحانی و منتقدان سرسخت و جدی احمدی‌نژاد به شمار می‌آیند؛ پیش‌بینی ناظران بر این است که این طیف در انتخابات سال آینده کماکان از روحانی حمایت کنند. طیفی دیگر از اصولگرایان مانند حزب پایداری و جبهه یکتا نیز از منتقدان جدی حسن روحانی هستند؛ هرچند قریب‌به‌اکثریت این دو تشکل و نزدیکان فکری و سیاسی‌شان خواستار بازگشت احمدی‌نژاد به عرصه قدرت نیستند، اما در مخالفت و انتقاد از حسن روحانی وحدت نظر دارند.

جوان
حوزه‌های علمیه؛ یک سکوت و یک سؤال

کبری آسوپار: در هیاهوی جنجال برگزاری کنسرت در شهر مقدس مشهد، در تلگرام مطلبی دست به دست شد که نکته‌ جالب توجهی را متذکر شده بود؛ اینکه اگر دولت آن‌گونه که ادعا می‌کند حق مردم همه‌ شهرها می‌داند که کنسرت داشته باشند، چرا درمورد اجرای کنسرت در قم پافشاری ندارد و بعد نتیجه گرفته بود که دولت از مچ‌انداختن با آقای علم‌الهدی لذت می‌برد و هزینه‌ای هم ندارد و حتی از این دوگانه‌سازی در ماه‌های منتهی به انتخابات بهره می‌برد؛ اما درافتادن با بزرگان قم و تیزی حرف‌هایشان هزینه‌ای نیست که هرکسی حاضر به تحملش باشد...، یحتمل نه صلاح است و نه در شأنیت مراجع بزرگوار که برای هر موضوعی ورود کنند و اصلا ‌هزاران شاگرد تربیت کرده‌اند، برای چه زمانی؟ سخن از خروج جمعی حوزه‌های علمیه از انفعال و پاسخ‌گویی به شبهاتی است که اهل سیاست به دل جامعه می‌ریزند و خیلی وقت‌ها حوزه شاید به بهانه‌ اینکه جدال اهل سیاست است و جای بحث دینی و علمی نیست، در سکوت می‌گذراند. این‌گونه است که بار پاسخ به شبهات دینی هم بر دوش اهل رسانه می‌افتد. همچون همین روزها که امام‌ جمعه‌ مشهد بار حفظ حریم حضرت ثامن‌الائمه (ع) را به‌تنهایی بر دوش می‌کشد، در کنار تعدادی انگشت‌شمار از اهل رسانه. آیا دامنه‌ موضع‌گیری آقایان باید محدود به قم شود یا تمامی جامعه‌ اسلامی را دربر می‌گیرد؟ یا آنکه در برابر امام رضا مشهدی‌ها فقط مسئولند و در برابر خواهر عظیم‌الشأن ایشان، فقط قمی‌ها؟! فکر می‌کنم امروزی که قم در برابر حفظ حریم امام رضا (ع) ساکت است، فردا با چه توجیهی می‌خواهد حریم حضرت معصومه (س) را حفظ کند و از شبهه «اعتراض به‌دلیل قرابت مکانی» خود را برهاند؟