به گزارش نصر، اجلاس وزرای گردشگری مجمع گفتوگوی همکاری آسیایی ACD در تبریز با تصویب بیانیه تبریز به عنوان سند نهایی این اجلاس به طور رسمی به کار خود پایان داد. پایانی شیرین که درِ باغ سبز بسیاری از کشورهای عضو در این اجلاس را به روی آذربایجان شرقی و به طور اخص تبریز گشود.
اجلاس وزرای گردشگری مجمع گفتوگوی همکاری آسیایی که ظرف روزهای دوشنبه و سه شنبه با حضور کارشناسان ارشد کشورهای عضو مجمع در هتل کایا لاله پارک تبریز آغاز شده بود، پایان یافت.
حال که چند روز از روی این رویداد خجسته و بین المللی گذشته است، شاید بد نباشد به دور از انعکاس خبری چند روز قبل، به ارزیابی ثمرات این نشست برای تبریز و به خصوص پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در سال 2018 پرداخت.
به همین بهانه ساعاتی چند میهمان معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی می شویم تا کم و کیف این اجلاس مهم را از زبان وی که شاید از ماه ها قبل درگیر برنامه ریزی برای اجرای باشکوه این اجلاس بوده است، بشنویم.
***
"امیر حجازی" برگزاری اجلاس وزرای گردشگری مجمع گفتوگوی همکاری آسیایی به میزبانی تبریز را اتفاقی میمون و مبارک برای کشور، آذربایجان شرقی و تبریز می داند و می افزاید: تبریز، چند سالی است که در تب و تاب تبدیل به جهانشهر شدن است. انتخاب تبریز به عنوان زیباترین و توسعه یافته ترین شهر ایران، انتخاب شهردار تبریز به عنوان مدیر اطلس شهرهای اسلامی در مقر اصلی سازمان ملل متحد، انتخاب تبریز به عنوان شهر جهانی فرش دستباف در سال 2015 و در نهایت انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در سال 2018، گویای این واقعیت است که تبریز در مسیر جهانی شدن گام برداشته است.
مدیر اجرایی اجلاس وزرای گردشگری مجمع گفتوگوی همکاری آسیایی با تأکید بر اینکه صفر تا صد برگزاری این اجلاس در خود تبریز انجام شده است، مساعدت های استاندار آذربایجان شرقی، اسماعیل جبارزاده و معاونان و همکاران وی و حمایت های بی دریغ شهردار تبریز که با تمام توان مسئولیت پشتیبانی در برگزاری اجلاس را بر عهده گرفت و همکاری صمیمانه و از جان و دل مدیر کل میراث فرهنگی استان و مجموعه پر تلاش این اداره کل، و اطلاع رسانی های به موقع و مناسب، اصحاب رسانه، همه و همه دست به دست هم دادند، تا با همین بضاعت های استانی بتوانیم به شایستگی میزبان این رویداد مهم بین المللی باشیم و چه افتخاری بالاتر از این که تمام رؤسای هیئت ها و نمایندگان حاضر در این اجلاس با خاطره ای شیرین و رضایت خاطر تبریز را ترک و همگی به اتفاق اذعان کردند، آذربایحان شرقی و تبریز همانطور که قبلا گفته شده بود و حتی بیشتر از آن، از هر لحاظ شایستگی دریافت عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در سال 2018 است.
وی صدور بیانیه تبریز را ماندگارترین ثمره این اجلاس دو روزه عنوان می کند و یادآور می شود: صدور بیانیه اجلاس به نام تبریز مهم ترین دستاورد این نشست بود و ما این بیانیه را پیش زمینه معرفی تبریز 2018 می دانیم. البته این اجلاس خواسته یا ناخواسته نتایج مثبت دیگری هم به همراه داشت که یکی از آن ها مقابله با جریان ایران هراسی و به تبع آن استان ما است. متأسفانه برخی از معاندان، ایران را کشوری ناامن جلوه می دهند، اما شرکت کنندگان در این اجلاس به عینه خلاف گفته دشمنان ایران اسلامی را حس کردند و این خود برای کشور و استان ما یک نقطه مثبت بزرگ تلقی می شود.
حجازی رونق صنعت گردشگری استان را از دیگر ثمره برگزاری این اجلاس در تبریز دانست و تأکید کرد: گسترش روابط بین الملل نه تنها می تواند باعث گسترش و تحکیم روابط و مناسبات فرهنگی، سیاسی و صنعتی شود، بلکه می تواند به واسطه ورود گردشگران فرهنگی و مذهبی به استان، مسئولان را به ترمیم زیرساخت ها و رفع کم و کاست های موجود در راه توسعه صنعت گردشگری ترغیب کند که این امر در نهایت هم به نفع شهروندان خواهد بود و هم به ارتقای فرهنگ شهروندی می انجامد. برقراری مراودات فرهنگی با سایر کشورها و شهرهای جهان بهترین فرصت برای شناساندن فرهنگی غنی ایرانی- اسلامی و فرهنگ بومی مردم آذربایجان شرقی است که می تواند به نوعی موتور محرک صنعت استان و اصناف محسوب شود.
وی با اشاره به بخشی از متن بیانیه تبریز که در آن اعضای حاضر در اجلاس، ضمن تبریک به شهر تبریز جهت انتخاب به عنوان پایتخت گردشگری سازمان همکاری های اسلامی در سال 2018 ، مراتب تشکر و قدردانی خود از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری جمهوری اسلامی ایران جهت میزبانی اجلاس وزراء و پذیرایی گرم و میهمان نوازی آنها را اعلام کرده بودند، این اجلاس را مقدمه ای برای میزبانی تبریز 2018 عنوان کرد و افزود: برگزاری این اجلاس از دید من پیش تولید تبریز 2018 بود تا از یک سو بار دیگر با سلایق و علاقه مندی های گردشگران فرهنگی و اسلامی به استان بیشتر آشنا شویم و از سوی دیگر با اعتقاد به این امر که ما تبریز 2018 را شروع یک راه طولانی برای جهانی شدن و جهانی ماندن می دانیم، بتوانیم با شناسایی کاستی ها و رفع آن ها و افزایش پتانسیل های گردشگری، زیبایی های تبریز را به سایر کشورها بشناسانیم. و تمایل تک تک حاضران در این اجلاس برای برگزاری هفته های فرهنگی و اعلام آمادگی کشورهایی نظیر بنگلادش برای خواهد خواندگی با تبریز، گواه شایستگی تبریز برای میزبانی از رویدادهای بین المللی است.
مدیر اجرایی اجلاس وزرای گردشگری مجمع گفتوگوی همکاری آسیایی با قدردانی از حسن اعتماد مسئولان کشوری به تبریز در میزبانی این اجلاس تصریح کرد: وقتی نام تبریز 2018 به میان می آید، دیگر منیتی وجود ندارد، چنانچه تمام دستگاه های دولتی و خصوصی، مردم و اصحاب رسانه، عزم خود را برای ارتقای جایگاه تبریز به ویژه در حوزه گردشگری جزم کرده اند. در حقیقت تبریز 2018 نقطه مشترک تمام هم استانی ها و هم شهری های ما شده است و هیچ احدی ساز ناکوک نمی زند. این روزها هر کس به نوعی سعی می کند، لوگوی تبریز 2018 را در تولیدات و آثار خود عرضه کند و دبیرخانه تبریز 2018 هم از صبح تا عصر با آغوش باز میزبان مردم و تمام افرادی است که در قبال تبریز احساس مسئولیت می کنند. تبریز 2018 استارت حضور تبریز در عرصه های بین المللی به شمار می رود. اگرچه تبریز 2018 در اسم تنها یکسال به نام تبریز ثبت می شود، اما ما نیت کرده ایم، کاری انجام دهیم که نام تبریز به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی تا ابد ملکه ذهن جهانیان شود.
وی در خاتمه از مردم فرهنگ دوست و فرهنگ پرور استان به خاطر حسن رفتار و فرهنگ بالا در برخورد با گردشگران داخلی و خارجی تشکر و ابراز امیدواری کرد: همگی برای سربلندی و سرفرازی پرچم سه رنگ جمهوری اسلامی ایران و سربلندی استان و کشورمان تلاش کنیم.
..................................
گزارش از ساناز شهابی
.................................
انتهای پیام/