شناسهٔ خبر: 15055802 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه جام‌جم | لینک خبر

همه اتفاقات عجیب روز نخست مقدماتی جام جهانی 2018 در آسیا

از شکست ژاپن تا گلزنی در دقیقه 101

روز نخست مرحله مقدماتی جام جهانی 2018 در آسیا پر بود از اتفاقات عجیب و غریب. اولین بازی اولین شگفتی را به همراه داشت. ژاپن در ورزشگاه سایتاما و در حضور نزدیک به 60 هزار هوادار ژاپنی در عین ناباوری مغلوب امارات شد.

صاحب‌خبر -

18 سال از آخرین باری که اماراتی‌ها در یک بازی رسمی‌مقابل ژاپن به پیروزی رسیده بودند می‌گذشت، یعنی درست از بازی‌های آسیایی 1998 تا همین پنجشنبه‌ای که گذشت. اما این طلسم در بهترین زمان ممکن برای آنها شکست. امارات در حالی که گل اول را در دقیقه 11 از ژاپن خورده بود، بازگشتی فوق‌العاده داشت و با دو گل احمد خلیل در دقایق 20 و 54 ژاپن را غافلگیر کرد. چه کسی فکر می‌کرد تنها شگفتی روز نخست با پیروزی امارات مقابل ژاپن رقم بخورد؟

در دیگر بازی‌های این گروه خبری از شگفتی نبود. استرالیا در ورزشگاه کوچک پرث اوال و در حضور 20 هزار تماشاگر خودی عراق را 2 بر صفر شکست داد. این بازی تا دقیقه 58 گلی در بر نداشت اما مقاومت عراقی‌ها سرانجام شکست تا نتیجه‌ای که از ابتدا انتظار می‌رفت با برد استرالیا رقم بخورد. لونگو و یوریک در دقایق 58 و 64 زننده گل‌های استرالیا بودند.

عربستان دیگر مدعی این گروه هم در مقابل تایلند با یک گل به پیروزی رسید. البته عربستانی‌ها بیشتر از استرالیایی‌ها برای این پیروزی خانگی استرس کشیدند، چراکه این بازی تا دقیقه 84 با تساوی بدون گل در جریان بود و تیم میزبان به لطف ضربه پنالتی نواف العابد در دقایق پایانی توانست حریف سختکوش خود را از پیش رو بردارد. ورزشگاه 60 هزار نفری فهد برای این بازی 41 هزار تماشاگر را در خود جای داده بود.

در گروه A اگرچه مثل گروه B که امارات در خانه ژاپن به پیروزی رسید، شگفتی رقم نخورد اما اتفاقات عجیب و غریب کم نداشت. در نخستین بازی این گروه، کره‌جنوبی و چین یک جنگ تمام عیار را در مستطیل سبز به نمایش گذاشتند. نیمه اول با گل به خودی ژانگ ژی در دقیقه 20 به سود کره به پایان رسید اما این اختلاف در 20 دقیقه نخست نیمه دوم 3 برابر شد. ابتدا لی چون گ یونگ (62) و بعد کو جاچئول (66) برای کره‌جنوبی گلزنی کردند. با این حال بعد از این 3 گل روند بازی به کلی تغییر کرد. چین در کمتر از 3 دقیقه 2 بار دروازه کره جنوبی را باز کرد و با ادامه فشار 2 بار هم تا آستانه زدن گل تساوی پیش رفت، اما در نهایت نتوانست کار را به تساوی بکشاند. یو‌های (73) و‌هائو یومین (76) در این بازی برای چین گلزنی کردند.

هرچه بازی کره و چین پرافت و خیز بود، هزاران کیلومتر آنطرف تر در تاشکند، دیدار ازبکستان و سوریه کم افت و خیز و کم گل بود. ازبک‌ها در حضور 29 هزار تماشاگر خودی به سختی و با تک گل الکساندر گنریخ مقابل سوریه به پیروزی رسیدند. گنریخ تعویض طلایی ساموئل بابایان، 20 دقیقه بعد از حضور در زمین در دقیقه 74 گل برتری ازبکستان را به ثمر رساند.

آخرین بازی این گروه هم که دیگر نیاز به شرح ندارد. ایران در حضور بیش از 90 هزار تماشاگر پرشور با گل‌هایی که در وقت‌های اضافی به ثمر رساند مقابل قطر به پیروزی رسید. وقتی داور چهارم این بازی تابلوی وقت اضافه را بالا برد و عدد 6 روی آن نقش بسته بود، کسی فکر نمی‌کرد قطر با 2 گل اختلاف مغلوب ایران شود اما شاگردان کی روش تا آخرین لحظه دست از تلاش برنداشتند و ثابت کردند هیچ غیرممکنی وجود ندارد. رضا قوچان‌نژاد در دقیقه 94 و علیرضا جهانبخش در دقیقه 101، دو بار دروازه قطر را باز کردند تا ایران با همین گل‌های دیرهنگام بالاتر از کره‌جنوبی و ازبکستان در صدر جدول گروه قرار بگیرد.