شناسهٔ خبر: 15055340 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

جولان مافیای واردات دستگاه های تصویربرداری در کشور

صاحب‌خبر -
وجود مافیای واردات دستگاه‌های تصویربرداری به کشور و همچنین هشدار انجمن رادیولوژی ایران در خصوص خطرات مالی و جانی خودارجاعی در میان پزشکان از مهمترین موارد مطرح شده در نشست خبری هیات مدیره انجمن بود.
به گزارش ایسنا، دکتر حسین کرم پور، عضو هیئت مدیره این انجمن، در این نشست که با هدف بررسی چالش های این رشته برگزارشد، ضمن انتقاد از نگاه تجاری به رشته رادیولوژی در کشور و قوانین نادرست بخشنامه‌هایی که بدون رعایت موازین علمی صادر می شود گفت: در حال حاضر برخی شرکت های وارد کننده دستگاه های سونوگرافی برای پزشکان دوره‌های سه روزه برگزار می کنند و به آنها مدرک بین المللی می‌دهند. مدارک تخلف این شرکت ها به وزارت بهداشت ارائه شده ولی هنوز برخوردی صورت نگرفته است.
وی افزود: امروز انجمن تخصصی رادیولوژی و هیئت بورد آن نادیده گرفته می شوند و به نظر می رسد برای ابلاغ سیاست‌ها نیازی به آن ندارند. وزارت بهداشت آمار سقط جنین را در سال ۲۵۰ هزار مورد اعلام می کند. درحالی که برای استفاده از یک وسیله مانند سونوگرافی نیاز به صلاحیت علمی و عملی است، اگر صلاحیت را کنار بگذاریم و به همه اجازه انجام این کار را بدهیم ممکن است این آمار افزایش پیدا کند. بسیاری از موارد سقط جنین ثبت و پیگیری نمی شود. چه کسی پاسخگوی عملهای جراحی بی موردی است که به خاطر تشخیص اشتباه از سوی برخی پزشکان انجام می شود؟
عضو هیئت مدیره انجمن رادیولوژی، اجازه استفاده از دستگاه های سونوگرافی به پزشکان زنان را زمینه ساز خطر و مفسده عنوان کرد و گفت: برخی پزشکان برای انجام یک سونوگرافی که تعرفه ۸۵ هزار تومانی دارد، ۴۰۰ هزار تومان می‌گیرند. یک رادیولوژیست هیچ سودی در زمینه تشخیص ندارد، بلکه بیماران تنها به او ارجاع داده می شوند.
کرم پور ضمن تاکید براینکه هیچ اراده ای برای مقابله با سودجویان در این زمینه نیست، ادامه داد: شرکت‌های وارد کننده دستگاه های سونوگرافی بی کیفیت چینی که حتی در خود چین هم استفاده نمی شوند، ضمن اینکه طی سه روز به پزشکان آموزش می دهند، به متخصصان زنان هم آن را می فروشند. در حالی که این دستگاه ها باید به تایید انجمن و برد رادیولوژی برسد ولی این کار انجام نمی شود.
وی همچنین در خصوص خطرات خود ارجاعی در پزشکان نیز هشدار داد و گفت: پاراکلینیک جایگزین معاینه بالینی شده است پزشک می تواند با تشخیص خود بیمار را به اتاق عمل ببرد. در بیمارستان های دولتی متخصصان زنان برای انجام اینکار هزینه دریافت می کنند، ما این موضوع را به وزارت بهداشت گزارش دادیم ولی پیگیری نشده است.

برچسب‌ها: