به گزارش خبرگزاری مهر، محمد سالاری در بازدید از منطقه ۱۸ شهر داری تهران و دیدار با شورایاران این منطقه اظهار داشت:یکی از معضلات اساسی شهر ها جمعیت پذیری نامتوازن در شهر ها است.نتیجه چنین امری ایجاد کانون هاس جمعیتی در اطراف کلان شهر ها بهویژه تهران می شود.متاسفانه این کانون ها تبدیل بهر هم می شوند و این شهر ها امروز معضل کشور شدهداند.
وی ادامه داد: ادامه چنین روندی موجب افزایش جمعیت پذیری همدخواهد شد که در یک دهه آینده جمعیت شهرها ۸۵ درصد جمعیت کشور می شود.
سالاری افزود: این قبیل اتفاقات است که موجب مطرح شدن مواردی مانند انتقال پایتخت می شود و یا اینکه امکانات و سرانه های زندگی به شدت کاهش پیدا می کند بهدگونه ای که امروز آمار سرطان در تهران در حال رکورد زدن است.
رئیس کمیسیون شهر سازی و معماری شورا تصریح کرد: امروزه تصمیم گرفتن برای شهری مانندتهران بدون در نظر گرفتن شهرهای اقماری امکان پذیر نیست چرا که این شهرها و جمعیت آنها تاثیر گذاری بر تهران و تاثیر پذیری از تصمیمات تهران دارند.
سالاری خاطر نشان ساخت: جمعیت این شهر ها می خواهند از امکانات شهر تهران استفاده کنند ولی به دلیل نبود تمکن مالی در شهرهای اقماری سکنی می گزینند.برای آنکه این وضعیت ساماندهی شود باید حریمپکلاانشهر ها به صورت یکپارچه دیده شود. این امر باید یکی از اولویت های کشور هم باشد.
وی ادامه داد: چندگانگی مدیریت در حریم ها موجب شده حریم شهر ها به تاراج رود. این ساخت های و سازهای بی رویه در حریم ،خود سبب جمعیت پذیری و به وجود آمدن مشکلات بعدی می شود.
سالاری اضافه کرد: برای ساماتندهی این وضعیت نمایندگان مجلس نیز باید از نگاه بخشی بپرهیزند و کلان نگری داشته باشند. تجربه نشان داده برای آنکه چندگانگی ها در حریم شهر ها از بین برود شهرداری های شهر مادر موفق ترین سیستم در صیانت از حریم ها بوده اند.
وی در ادامه به موضوعیت کمیته نما در مناطق اشاره کرد و گفت: بزودی پروانه ساخت و ساز دو مرحله ای می شود که یک مرحله مربوط به ضوابط شهرسازی است و یک مرحله مربوط به اجرا می شود.