شناسهٔ خبر: 15048902 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

اعضای شوراهای اسلامی لرستان در گفتگو با مهر مطرح کردند؛

اختیارات شوراها روزبه‌روز کاسته می‌شود/ مهاجرت روستائیان به شهرها

خرم‌آباد - کاهش اختیارات شوراها، مهاجرت روستائیان به شهرها به دلیل نبود زیرساخت‌ها در روستاها، تخصیص ندادن آب برای اراضی کشاورزی و ... ازجمله دغدغه‌های اعضای شوراهای اسلامی لرستان است.

صاحب‌خبر -

سید عابدین نوری عضو شورای اسلامی شهر دورود در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: مصوبات مجلس شورای اسلامی روزبه‌روز از اختیارات شوراها می‌کاهد.

روزبه‌روز از اختیارات شوراها کاسته می‌شود

وی بابیان اینکه متأسفانه قانون و وظایف شوراها از سال ۷۵ تاکنون تغییر نکرده و روزبه‌روز از اختیارات شوراها کاسته می‌شود ادامه داد: برای بررسی وظایف شوراها به‌دوراز کار کارشناسی و به‌صورت دوفوریتی اقدام می‌شود و این امر سبب می‌شود که وظایف شوراهای روستایی در حد توان و نظارت کارهای شورایی نیست.

این عضو شوراهای شهرستان دورود بابیان اینکه شورای روستایی که نتواند به مسئولین اخطار و تذکر بدهد به‌طور حتم نمی‌تواند کارساز باشد گفت: نباید در دور چهارم شوراها این گله‌مندی‌ها وجود داشته باشد و تا جایی که ممکن است باید شوراها ازنظر قانونی تقویت شوند.

نوری اضافه کرد: شورا ها نهادی هستند که با سه بخش مردم ، دولت و مجلس در ارتباط بوده و پتانسیل مهمی برای اجرای طرح‌های دولتمردان و خدمت به مردم هستند.

وی ادامه داد: باوجوداینکه ممکن است در برخی جاها فساد بروز کند، از زمانی که شوراها تشکیل‌شده تا امروز فسادی در شهرداری‌ها بروز نکرده و لازم بوده که شوراها ازنظر قانونی تقویت شوند.

مهاجرت روستائیان به شهرهای بزرگ

مرتضی پاپی عضو شوراهای شهرستان خرم‌آباد نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: باوجوداینکه نمی‌توان خدمات دولت درزمینهٔ ایجاد زیرساخت‌های روستایی را نادیده گرفت اما محرومیت‌های ویژه‌ای ازجمله بیکاری در لرستان و به‌ویژه روستاها وجود دارد هرچند که به‌ظاهر ممکن بوده که بیکاری درجایی مانند روستا مفهوم نداشته باشد.

وی افزود: امروز دیگر با روش‌های سنتی نمی‌توان در روستاها زندگی کرد چراکه مشکلاتی مانند کاهش آب نهرها، تخریب جوی‌ها، نبود کشاورزی مکانیزه و مشکلات جدی درزمینهٔ تخصیص آب مانع درآمدزایی مناسب در بخش کشاورزی شده است.

این عضو شوراهای شهرستان خرم‌آباد ادامه داد: درحالی‌که مطالعات و عملیات عمرانی چندین سد در استان انجام‌شده اما تخصیص آب برای آن‌ها در نظر گرفته نشده و لازم است که برای ایجاد اشتغال در روستاها درزمینهٔ تخصیص آب پیگیری‌های لازم انجام شود.

پاپی بابیان اینکه نبود درآمد پایدار باعث شده که بسیاری از روستائیان مهاجرت کنند، گفت: روستائیان مهاجر دیگر نه به شهرهای استان بلکه به شهرهای صنعتی کشور مهاجرت می‌کنند.

مشکلات زیرساختی در روستاهای لرستان

وی به وضعیت شرایط دریافت تسهیلات توسط روستائیان اشاره کرد و گفت: برای ایجاد اشتغال از برخی خانواده‌ها می‌خواهند که کارت یارانه خود را به‌عنوان وثیقه بدهند و این در حالی است که به علت نبود درآمد پایدار ممکن بوده که در پرداخت اقساط مشکل پیش بیاید و یارانه این افراد قطع شود.

این عضو شوراهای شهرستان خرم‌آباد اظهار کرد: برخی از بانک‌ها هم از روستائیان می‌خواهند که املاک سنددار به‌ویژه سندهای املاک شهری و حتی اقوام درجه‌یک خود را وثیقه بگذارند که بازهم مشکلاتی درزمینهٔ تأمین وثیقه دارند.

پاپی ادامه داد: باید سقف پرداخت تسهیلات روستایی نیز افزایش یابد.

برومند سوری از دیگر اعضای شوراهای استان لرستان با اشاره به وضعیت منابع و ظرفیت‌های لرستان گفت: نامناسب بودن راه‌های دسترسی، مشکلات آب آشامیدنی و همچنین مشکلات دام و دامپزشکی ازجمله مشکلات روستاهای استان است.

وی افزود: لازم است که در برنامه ششم توسعه برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی روستائیان به نقش‌آفرینی بپردازند که لازمه این کار پرداخت تسهیلات با شرایط مناسب برای اجرای طرح‌های مشارکتی است.

محرومیت از دل روستاها باید رخت ببندد

ماندانا آکسونیان عضو شوراهای شهرستان پلدختر نیز بابیان اینکه محرومیت از دل روستاها باید رخت ببندد، گفت: برای این کار باید شیوه‌های اجرای نسخه اقتصاد مقاومتی در مناطق محروم که از بیکاری رنج می‌برند عملیاتی شود.

وی افزود: لازم است که بنگاه‌های اقتصادی کوچک برای اشتغال‌زایی در لرستانی که پتانسیل‌های بالایی درزمینهٔ های مختلف دارد ایجاد شود.

این عضو شوراهای شهرستان پلدختر بابیان اینکه اگر ما فقط به دنبال ایجاد بنگاه‌های بزرگ باشیم عملاً ۷۰ تا ۸۰ درصد مردم را نادیده گرفته‌ایم تصریح کرد: باید مردم را باکار و تولید و به‌ویژه های شیوه‌های تولید آشنا کنیم که این کار از طریق آموزش تحقق می‌یابد.

آکسونیان گفت: در این زمینه باید متولی خاصی برای آموزش روستائیان و عشایر در هر استانی متناسب با ظرفیت‌های آن استان مشخص شود.

تبعیض در ارائه خدمات به روستائیان و شهرنشینان

هوشنگ بازوند استاندار لرستان نیز در این رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: تبعیض درزمینهٔ ارائه خدمات به روستائیان و شهرنشینان به حدی بارز است که اعضای شوراهای روستاها حق جلسه ندارند ولی اعضای شورای شهرها حق جلسه دارند.

وی ادامه داد: نمایندگان لرستان باید در این زمینه مواضع دقیقی اتخاذ کنند تا اعضای شورای روستاها و دهیارها بتوانند پروژه‌ها را به پیمان برسانند و اجرا کنند.

استاندار خاطرنشان کرد: باید با تقویت اختیارات شوراها زمینه را برای مدیریت واحد روستاها فراهم کرد.

بازوند،افزود: اگر شوراهای روستا و دهیاری اختیارات کافی داشته باشند دیگر لازم نیست پروژه‌های عمرانی روستایی با مجوز جاهای دیگر مانند راه و شهرسازی، امور آب و ... اجرا شود و لازم است که مجلس در این زمینه پیگیری‌های لازم را داشته باشد.