شناسهٔ خبر: 15044344 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: بی‌بی‌سی فارسی | لینک خبر

سواحل فرانسه یکی‌یکی ممنوعیت بورکینی را لغو می‌کنند

پس از حکم دادگاه فرانسوی مبنی بر لغو ممنوعیت بورکینی (مایو اسلامی)، شهرهای ساحلی این کشور یکی پس از دیگری به لغو این ممنوعیت تن داده‌اند اما همزمان وکلا می‌گویند به اتهام 'نقض حقوق‌بشر' شهردارانی که این قانون را تصویب و اجرا کردند به دادگاه خواهند کشید.

صاحب‌خبر -
Image copyright Reuters Image caption یک وکیل حقوق بشری گفته تک‌تک شهرداران سواحلی که قانون ممنوعیت بورکینی را اجرا کردند به دادگاه می‌کشد

پس از حکم دادگاه فرانسوی مبنی بر لغو ممنوعیت بورکینی (مایو اسلامی)، شهرهای ساحلی این کشور یکی پس از دیگری به لغو این ممنوعیت تن داده‌اند اما همزمان وکلا می‌گویند به اتهام 'نقض حقوق‌بشر' شهردارانی که این قانون را تصویب و اجرا کردند به دادگاه خواهند کشید.

روز پنجشنبه، شهر ساحلی نیس هم با لغو ممنوعیت بورکینی به جمع دیگر سواحل فرانسه پیوست که در چند روز گذشته به حکم دادگاه مبنی بر غیرقانونی بودن ممنوعیت بورکینی، عمل کردند.

جمعه گذشته، دیوان عالی اداری فرانسه ممنوعیت استفاده از بورکینی (مایو اسلامی) را که در برخی از شهرهای این کشور اعمال شده بود، به حال تعلیق در آورد و ضمن غیرقانونی خواندن تصمیم شهرداران سواحل فرانسه، تصمیم‌گیری نهایی در مورد این نوع مایوی شنا را در حیطه اختیارات دادگاه‌ها دانست.

در روزهای گذشته شهرهایی چون کن، ویلنوو لوبه، فریجوس و رکبرون هم ممنوعیت‌هایی که برای شنا با بورکینی وضع کرده بودند را برداشته‌اند.

منتقدان بورکینی آن را نمادی از اسلام‌گرایی افراطی می‌دانند و رواج آن در سواحل فرانسه را، به ویژه بعد از حملات مرگبار یکسال گذشته در این کشور، تحریک‌آمیز تلقی می‌کنند.

در طرف مقابل، فعالان حقوق‌بشر وضع چنین محدودیتی را در تعارض آشکار با آزادی‌های فردی می‌دانند و گفته‌اند قصد شکایت رسمی از شهردارانی دارند که دستور به ممنوعیت بورکینی داده‌اند.

یک وکیل حقوق بشری که با طرح این پرونده در محاکم فرانسه به لغو این ممنوعیت کمک کرد گفته یک به یک شهرداران و کسانی که در وضع این قانون نقش داشته‌اند را به دادگاه خواهد کشاند.

نظرسنجی‌های عمومی اولیه در فرانسه حاکی از آن بود که اکثریت مردم این کشور از منع پوشیدن بورکینی حمایت می‌کنند و شهرداران شهرها گفته بودند که این اقدام می‌تواند از نظم عمومی و سکولاریزم حمایت کند.

بر همین اساس هم در متن قانون وضع شده نامی از بورکینی نیامده بود و تنها به "پوشش مناسب در انظار عمومی و پرهیز از نقض اصول سکولاریسم" اشاره شده بود.

این در حالی است که اکثر مسلمانان گفته‌اند که چنین اقداماتی آنها را غیرمنصفانه هدف قرار داده است.

پیش از این هم در فرانسه محدودیت‌های برای پوشش اسلامی و حجاب اعمال شده است.

فرانسه اولین کشور اروپایی است که استفاده از روبنده را در اماکن عمومی ممنوع کرد، البته استفاده از پوشش اسلامی در این کشور قانونی است.

مسلمانان فرانسه ۵ میلیون از جمعیت این کشور را تشکیل می‎دهند. به این ترتیب فرانسه در میان کشورهای اروپای غربی دارای بزرگترین جمعیت مسلمان است.

بیشتر بخوانید:

بررسی حقوقی بورکینی در فرانسه

تعدادی از شهرداران فرانسه با لغو ممنوعیت بورکینی مخالفت کردند

دادگاه منع بورکینی را در فرانسه معلق کرد

مایوی اسلامی: آزمون دشوار ارزش‌های فرانسوی