کریم حاجیزاده در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل اظهار داشت: در حال حاضر 450 عنوان کالای دستی در دنیا به ثبت رسیده است که از این تعداد 167 مورد به کشور ایران و بیش از 60 عنوان به استان اردبیل اختصاص دارد که این امر نویدی خوشایند در حوزه صنعتگری به شمار میرود و امیدواریم که صنعتگران استانی با افزایش مهارت و مساعدت مسئولان مربوطه در راستای وصل آنها به بازارهای جهانی استعدادهای خود را شکوفا دهند.
وی با بیان اینکه تدوین بسته حمایت از گردشگران نیز هماکنون دردستور کار میراث فرهنگی و گردشگری استان اردبیل قرار گرفته است، افزود: در این راستا مدنظر است تا بناهای تاریخی موجود در استان را به بخش خصوصی واگذار کنیم و در راستای توسعه گردشگری و مرمت و بازسازی نیز گامی اساسی برداریم که این امر موثر در زمینه توسعه محور اقتصادی استان نیز خواهد بود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل تصریح کرد: در حالحاضر در مقیاس ملی 90 اثر تحت مالکیت میراث فرهنگی استان به بخش خصوصی واگذار میشود که عمارت صادقی در زیربنای بیش از 4 هزار متر مربع در مراحل نهایی واگذاری به سرمیبرد.
تکمیل و راهاندازی جاده خلخال-ماسوله از طرحهای گردشگری اولویتدار است
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل گفت: در حال حاضر تمرکز کافی بر روی احداث و تکمیل جاده واصل خلخال به ماسوله را داریم که اگر بتوانیم این جاده را به مرحله نهایی بهرهبرداری برسانیم بیشک میتوانیم با ارائه راهکارهای منسجم تعداد کثیری از 6 میلیون گردشگر ماسوله را به صورت سالانه به شهرستان خلخال و به تبع آن استان اردبیل جذب کنیم.
حاجیزاده با اشاره به اینکه هماکنون یکی از راهکارهای اساسی برای جذب سرمایهگذاران و در کنار آن گردشگران و تقویت محور توریستپذیری استان توسعه روستاهای هدف گردشگری است، گفت: باتوجه به اینکه در ایران 82 روستای هدف گردشگری وجود دارد در استان اردبیل نیز 2 روستای کزج و اندبیل از روستاهای قابلیتدار شهرستان خلخال هستند در این زمینه میتوان با فراهم کردن زیرساختهای لازم در این مناطق سالانه خیل عظیم گردشگران به این منطقه را فراهم نمود.
وی اظهار کرد: استان اردبیل با دارا بودن قابلیتهای گردشگری و طبیعی بکر فرصت غنایی برای راهاندازی بنگاههای اقتصادی کلان در منطقه را به دست آورده است که با تسهیل روند ورود سرمایهگذاران به منطقه و نیز تسریع برخی مگاپروژههای استان میتوانیم این امر را سرعت بخشیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل ورود سرمایهگذاران بخش خصوصی به امر پویایی اقتصاد استان اردبیل را موثر دانست و افزود: در راستای جذب سرمایهگذاران بحث حقیقی و حقوقی از اهمیت چندانی برخوردار نیست و فقط ماهیت موضوع برای ما مهم است که در زمینه جذب سرمایهگذار بخش خصوصی به منطقه بتوانیم به صورت جدی و ارزشافزایی عمل کنیم.
حاجیزاده گفت: در بحث باستان شناسی نیز در کشور 41 پایگاه و 82 پروژه در دست اجراست که سهم استان اردبیل از این تعداد 1 پایگاه و 2 پروژه است که یکی از این دو پروژه توسعه فرهنگی در مجموعه شیخصفیالدین اردبیلی بوده که یکی از بقعه های تاریخی جهانی و به ثبت رسیده یونسکو است و دیگری مجموعه مطالعات و کاوشهای باستانشناسی در مقیاس بینالمللی در راستای تعامل با دانشگاههای سراسر جهان است.
وی از تسهیل فرآیند تجهیز موزههای خصوصی برای نخستین بار در ایران خبر داد و بیان کرد: ما در نظر داریم تا طرح "هر خانواده یک موزه است" را در استان اردبیل عملی کنیم به جهت اینکه استان اردبیل یک شهر تاریخی بوده و در میان خانوادههای قدیمی اشیاهایی با قدمت چندین هزارساله یافت میشود که در این طرح بنا شده تا هر خانواده در خانههای خود این اشیا را به نمایش بگذارند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل با بیان اینکه هماکنون 5 هزار موزه خصوصی در مقیاس ملی وجود دارد، گفت: از این تعداد 50 موزه خصوصی در اردبیل واقع شده است که در مبحث موزههای عمومی نیز در شهرستانهای مختلف هرکدام یک موزه و در مرکزیت اردبیل 6 موزه عمومی باستانشناسی و مردمشناسی احداث شده است.
تقویت سرمایهگذاری با ایجاد ظرفیتهای جدید در حوزه هتلینگ در اردبیل
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل گفت: در راستای جذب سرمایهگذاران در حوزههای مختلف اقتصادی، عمرانی، فرهنگی و اجتماعی ما تمرکز خود را روی جذب سرمایهگذاران از طریق هتلینگ جذب کردهایم که در این راستا مشوقهایی نیز به سرمایهگذاران در این حوزه ارائه میشود.
حاجیزاده اظهار کرد: جذب گردشگر از بازارهای خارجی برای ثروتاندوزی و تولید درآمد به ویژه بازار آذربایجان، تسهیل مراحل سرمایهگذاری، تشویق سرمایهگذاران برای ساخت هتل 4 ستاره تا 5 ستاره و دیگر اقدامات از جمله اقدامات اساسی برای توسعه استان در مسیر اقتصاد بوده که خوشبختانه در این زمینه متقاضی ایجاد هتل داریم که موافقت اصولی دارند.
وی تخصیص زمین با قیمت مناسب، ارائه پروانه کسب رایگان، تسهیلات ویژه احداث هتل، ارائه تسهیلات از صندوق توسعه ملی برای هتلهای بالای 50 درصد پیشرفت فیزیکی را از محسنات طرح راهاندازی هتلینگ برای هتلهای 4 و 5 ستاره دانست و نیاز مبرم استان برای راهاندازی هتل در مناطق مختلف را نیز یادآور شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل راهاندازی پایگاههای اطلاعرسانی گردشگری در ایام سوای عید نوروز و تابستان را نیز موثر در راستای جذب گردشگران به منطقه دانست و گفت: مصوبه راهاندازی پایگاههای اطلاعرسانی به صورت فوری تنظیم شده و ایجاد این پایگاهها در 4 نقطه شهر نیز میتواند اقدامی موثر در تسهیل ورود سرمایهگذاران و گردشگران در ایام غیرتعطیلات نوروزی و تابستانی به استان باشد.
انتهای پیام/
∎