به گزارش اداره کل روابط عمومی بانک دی، علیرضا عاطفیفر که در حاشیه بیست و هفتمین همایش بانکداری اسلامی با عنوان «تعامل نظام بانکداری بدون ربا با بانکداری بینالملل» سخن میگفت، تصریح کرد: بانک دی به عنوان یک بانک خصوصی فعال که موضوع بانکداری اسلامی را با جدیدت در برنامههای کاری خود لحاظ کرده است، پیش از معرفی محصولات جدید حتما تایید شرعی و انطباق آنها با احکام شریعت را اخذ میکند.
وی با بیان فعالیت چند ساله مرکز مطالعات و توسعه بانکداری اسلامی در بانک دی افزود: در یکی دو سال اخیر با حضور حجتالاسلام و المسلمین دکتر موسویان جلسات فقهی در بانک دی به صورت منظم برگزار شده و ضمن بررسی و تحلیل فقهی ابزارهای طراحی شده مانند سبد ارزش آفرین، تاییده شرعی آنها اخذ شده است.
سرپرست بانک دی در پاسخ به این سوال که چرا بانکهای خصوصی در حوزه بانکداری اسلامی موفقتر عمل میکنند، اظهار کرد: نمیتوان به طور واضح گفت که بانکهای خصوصی در اجرای بانکداری اسلامی موفقتر بودهاند اما میشود گفت آنها حساسیت بیشتری نسبت به ارائه باکیفیت خدمات دارند. در مجموع اگر شاخصهایی در این زمینه وجود داشت و معیاری برای میزان انطباق عملکردشان با شرع بود، میتوانست حتی بانکها را رتبهبندی هم کرد.
وی همچنین با اشاره به انتقادهای که به روند اجرای بانکداری اسلامی در کشور میشود، تاکید کرد: هر چند آنچه در حال حاضر به عنوان بانکداری در کشور ما اجرا میشود با مفهوم ایدهآلش فاصله دارد اما باید توجه داشت که اکنون در نظام بانکداری جمهوری اسلامی، پدیدهای به نام ربا وجود ندارد که به خودی خود بسیار با ارزش و مایه مباهات است.
به گفته او نباید انتظار داشت که بانکداری اسلامی با مفهوم عمیق و وسیع آن و بدون توجه به شرایط در سایر بخشها و نهادهای اجتماعی قابلیت اجرا داشته باشد.
عاطفیفر در این زمینه مبحث مکمل دیگری چون اقتصاد مقاومتی را مورد توجه قرار داد و گفت: اگر یک اقتصاد مقاوم بخواهید حتما باید یک نظام بانکی مقاوم داشته باشید و به اعتقاد من مهمترین بخش اقتصاد مقاومتی مقاوم سازی نظام مالی و بانکهاست که آسیب پذیرترین بخش اقتصاد هستند. با این وجود بانکها همواره در تلاشند که یاریرسان اقتصاد کشور باشند.
وی با بیان آماری از فعالیتهای بانک دی در مسیر اقتصاد مقاومتی اعلام کرد: بانک دی با تاکید بر حمایت از تولید داخلی در پنج ماهه امسال بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال به حوزههایی چون فولاد، بازرگانی، حمل و نقل ریلی، دارو، فرآوردهای لبنی و کشاورزی و مواردی از این دست تسهیلات اعطا کرده است.
سرپرست بانک دی افزود: علاوه بر حمایت از صادرکنندگان که در سال گذشته و چهار ماهه امسال بیش از چهار هزار میلیارد ریال تسهیلات اعطا شده است، بانک دی در سال جاری تاکنون بیش از ۱۲۰۰ میلیارد ریال تسهیلات و ضمانتنامه با هدف توسعه بنگاههای کوچک و متوسط ارائه کرده است.
وی همچنین درباره فعالیتهای ارزی بانک دی با اشاره به عنوان همایش امسال بانکداری اسلامی که به موضوع “تعامل با بانکداری بینالملل” پرداخته است، تصریح کرد: بانک دی به عنوان یک بانک خصوصی فعال در عرصه بینالملل در بخش ارزی، خدمات متنوعی از جمله گشایش اعتبارات و بروات اسنادی ارزی دیداری و مدت دار و همچنین صدور انواع ضمانتنامه های ارزی، خرید و فروش ارز و ارسال حوالجات ارزی را ارائه میدهد.
به گفته وی از ابتدای سال ۹۵ تا کنون تعداد ۲۲۵ فقره اعتبار اسنادی معادل ۹۷ میلیون دلار در این بانک گشایش یافته است که یکی از مهمترین دستاوردهای بانک دی پس از اخذ مجوز مرحله دوم ارزی و درشرایط سخت تحریمی محسوب میشود.
سرپرست بانک دی افزود: امسال همچنین تعداد ۲۳۹۷ فقره حواله ارزی بازرگانی و غیر بازرگانی معادل ۷۱۶ میلیون دلار صادره به کشورهای دیگر انجام شده است.
وی یکی دیگر از فعالیتهای قابل توجه بانک دی در حوزه بانکداری اسلامی را گسترش فرهنگ قرضالحسنه عنوان کرد و گفت: در سال جاری بانک دی نزدیک به ۱۱۲ میلیارد ریال تسهیلات قرضالحسنه پرداخت کرده است که اولویت با وام قراضالحسنه ازدواج بوده است.
به گفته وی بانک دی با هدف تسهیل در ارتباطات بانکی خود با مشتریان انعقاد تفاهم نامه با چند بانک را در دستور کار خود قرار داده است که در این زمینه میتوان به انعقاد توافقنامه با پست بانک ایران برای یاری رساندن به جامعه هدف خود که خانوادههای معظم شهدا هستند، اشاره کرد.
بیست و هفتمین همایش بانکداری اسلامی با عنوان «تعامل نظام بانکداری بدون ربا با بانکداری بین الملل» در روزهای نهم و دهم شهریور ماه با حضور رییس کل بانک مرکزی، معاون رییس جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه، اعضای هیات عامل بانک مرکزی، مدیران عامل بانکها، کارشناسان، اساتید دانشگاهی و فعالان اقتصادی برگزار شد.
در این همایش علاوه بر سرپرست بانک دی جمعی از مدیران و کارشناسان مرکز مطالعات و توسعه بانکداری اسلامی بانک دی حضور داشتند.
///** انتهای خبر **///
∎