شناسهٔ خبر: 15036914 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

مدیر اجرایی اجلاس جهانی شهرداران جاده ابریشم خبر داد:

میزبانی قزوین از ۶۰۰ مهمان در اجلاس جهانی شهرداران جاده ابریشم

قزوین- مدیر اجرایی اجلاس جهانی شهرداران جاده ابریشم از میزبانی قزوین از ۶۰۰ مهمان داخلی و خارجی در یازدهمین اجلاس جهانی شهرداران جاده ابریشم طی دوروز در استان خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، هومن باباپور روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی استان که در سرای سعدالسلطنه شهر قزوین برگزار شد، اظهار کرد: سازمان شهرهای جاده ابریشم در سال ۲۰۰۵ با هدف افزایش همکاری و همگرایی بین کشورهای چین و کشورهای آسیای میانه تاسیس و گسترش یافت و در مسیرهای آبی و خاکی جاده ابریشم ۲۰۰ شهر از ۶۷ کشور را پوشش می دهد.

وی افزود: اجلاس جاده ابریشم هر سال در یک کشور برگزار می‌شود که ۲۰۰شهر از مسیر جاده ابریشم عبور کردند و امسال میزبانی این اجلاس مهم به عهده قزوین گذاشته شده که این میزبانی بهترین فرصت برای قزوین است.

باباپور بیان کرد: یازدهمین اجلاس جهانی شهرداران جاده ابریشم درقزوین با شعارکیفیت زندگی درشهر در ۱۳ و ۱۴ شهریورماه سالجاری  در شبستان امام علی‌(ع) مسجدالنبی(ص) شهر قزوین برگزار می شود.

مدیر اجرایی اجلاس جهانی جاده ابریشم ادامه داد: اجلاس امسال با حضورحداکثری شهرداران شهرهای درمسیرجاده ابریشم از ۶۷ کشورجهان در قزوین و با حضورمقامات ملی و فراملی برگزارخواهد شد و احتمال دارد این آمار به ۷۵ نفر مهمان خارجی نیز برسد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر مهمانانی از ۶ کشور در هتل المپیک تهران مستقر شده‌اند گفت: مهمانان خارجی این اجلاس، شهرداران شهرهای بزرگ در مسیر جاده ابریشم، معاونان شهرداران و اعضای شورا و مشاوران اقتصادی شهردار هستند.

وی بیان کرد: همچنین از ایران علاوه بر حضور شهردارانی که شهرهای آنها در مسیر جاده ابریشم قرار دارد، شهرداران کلان شهرها و مراکز استان‌ها نیز حضور دارند.

باباپور بابیان اینکه دراین اجلاس به تمامی بخشهای مربوط وتاثیرگذار بر حوزه کیفیت زندگی شهروندان در شهر می پردازیم تصریح کرد: چهار پنل به صورت همزمان توسط شهرداران برای ارائه وتبادل تجارب و بررسیهای مختلف درحوزه گردشگری وکیفیت شهری انجام خواهد شد.

مدیر اجرایی اجلاس جهانی شهرداران جاده ابریشم افزود: در پنل‌های تخصصی اعضای حاضر علاوه بر مطرح کردن مباحث علمی به تبادل تجربیات نیز خواهند پرداخت.

باباپور با بیان اینکه این اجلاس با سه رویکرد اقتصادی، فرهنگی و گردشگری برگزار می‌شود افزود: با توجه به حضور مهمانان متنوع در این اجلاس امیدواریم نتایج خیلی خوبی از برگزاری این اجلاس گرفته شود.

وی گفت: برگزاری این اجلاس با رویکرد فرهنگی باعث خواهد شد بسیاری از کشورها با فرهنگ‌های مختلف در کنار هم برای توسعه گردشگری و اقتصادی به همکاری‌های مشترک بپردازند.  

مدیر اجرایی اجلاس جهانی شهرداران جاده ابریشم افزود: بسیاری از کشورها با یکدیگر فرهنگ‌های مشابه دارند و با همان فرهنگ‌های مشابه به همکاری می‌پردازند تا گردشگری و اقتصاد کشورشان رونق پیدا کند.

باباپور اظهار کرد: توانمندی و ظرفیت‌های استان قزوین منحصر به فرد است و برای بهره برداری از این ظرفیت‌ها نیاز به توسعه ارتباطات به شهرهای داخلی و خارجی داریم که برگزاری این اجلاس فرصتی برای توسعه ارتباطات با کشورهای خارجی در راستای توسعه گردشگری و اقتصادی است.

وی بیان کرد: قزوین یکی از شهرهای نزدیک به پایتخت است و دارای آثار تاریخی فراوان، طبیعت بکر، موقعیت جغرافیایی منحصر به فرد می‌باشد که می‌تواند به یکی از مقاصد گردشگری ایران تبدیل شود.

باباپور گفت: اگر توسعه گردشگری در قزوین صورت گیرد به طور قطعی اقتصاد رونق خواهد گرفت و در کنار آن سرمایه‌گذاری‌های فراوانی به سمت این شهر خواهد آمد.

وی با بیان اینکه جاده ابریشم یک افسانه نیست و این پیشینه تاریخی دارد افزود:  موضوع جاده ابریشم در سفرنامه مارکوپولو آمده است و در آن زمان مارکوپولو توانست در سفرهای خود این ارتباط را برقرار کند که برای گذر از شرق جهان به غرب جهان باید از کشور ایران عبور می‌کردند و بر این اساس ایران نقش کلیدی در این اتصال داشت.

مدیر اجرایی اجلاس جهانی شهرداران جاده ابریشم بیان کرد: باید به مردمان اجازه دهیم تا خودشان بروند و تاریخ را مطالعه کنند و درباره جاده ابریشم اطلاعات کسب کنند تا بدانند که جاده ابریشم یک افسانه نیست.

باباپور افزود: اکنون این فرصت ایجاد شده است تا جاده ابریشم را بازسازی کنیم و برگزاری این اجلاس با موضوع جاده ابریشم کاربردی است تا کشورهای در مسیر جاده ابریشم با یکدیگر ارتباطات فرهنگی در راستای توسعه گردشگری و اقتصادی داشته باشند و باید اکنون از این فرصت استثنائی برای توسعه شهر قزوین استفاده کنیم.

وی اظهار کرد: اکنون همه به دنبال این هستند با تحقیقات گسترده، مستندی تهیه کنند تا ثابت شود شهرشان در مسیر جاده ابریشم بوده است تا بتوانند از فرصت‌های ایجاد شده در اجلاس جاده ابریشم استفاده کنند.

باباپور به برنامه‌های روز اجلاس اشاره کرد و گفت: در این اجلاس همچنین مهمانانی با چهره ملی همچون وزیر راه و شهرسازی، معاون آسیا، اقیانوسیه وزارت امور خارجه، مدیرکل میراث فرهنگی کشور و رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور نیز حضور دارند.

رونمایی از تمبر جاده ابریشم

مدیر اجرایی اجلاس جهانی شهرداران جاده ابریشم از حضور ۲۰ سفیر در روز دوم اجلاس خبر داد و اظهار کرد: در روز اول این اجلاس صبح آیین افتتاح به طور رسمی آغاز می‌شود و همچنین تمبر یادبود جاده ابریشم نیز رونمایی می شود و همچنین در بعدازظهر چهار پنل تخصصی با مدیریت اساتید داخلی و خارجی برگزار خواهد شد.

مدیر اجرایی اجلاس جهانی شهرداران جاده ابریشم بیان کرد: در شب همچنین همه مهمانان خارجی و داخلی به سمت میدان مینودر حرکت خواهند کرد تا از المان کاروان جاده ابریشم دیدن  کنند و در آن شب نیز برای جشن روز اول اجلاس در قزوین، میدان مینودر نورافشانی می شود.  

باباپور گفت: این المان نمادی از یک کاروان شامل یک ساربان، یک تاجر، یک همراه و ۹ شتر در حال حمل کالاهایی به سمت شهر قزوین می‌باشد و طراحی محموله‌ها و پوشش شخصیت‌های ساربان، تاجر و همراه در این کاروان برگرفته از اطلاعات تاریخی و نوع پوشش دوره صفوی است.

مدیر اجرایی اجلاس جهانی شهرداران جاده ابریشم افزود: همچنین المان میدان مینودر به آخرین نورپردازی روز دنیا مجهز شد تا فضای جذابی برای مهمانان ایجاد شود.

وی گفت: در روز دوم این اجلاس علاوه بر برگزاری مراسم پایانی، گزارشی از نشست‌های تخصصی اجلاس ارائه و بیانیه‌ای از هر پنل نیز صادر خواهد شد.

باباپور بیان کرد: در پایان این اجلاس مهمانان داخلی و خارجی از فضاهای تاریخی و بوستان ملی باراجین قزوین بازدید خواهند کرد.

وی تاکید کرد: در این اجلاس همه شرکت‌کنندگان به تبادل تجربیات در حوزه‌های مختلف خواهند پرداخت.

مدیر اجرایی اجلاس جهانی شهرداران جاده ابریشم بیان کرد: این اجلاس با پیام رئیس سازمان ملل آغاز خواهد شد و همچنین در کنار این اجلاس ۲ کتاب در راستای معرفی شهرهای مسیر جاده ابریشم و ظرفیت‌های آنان منتشر شده است که در زمان اجلاس توزیع خواهد شد.

باباپور بیان کرد: این اجلاس از سوی خبرنگاران داخلی و خارجی اطلاع رسانی خواهد شد چراکه خبرنگاران سفیران این اجلاس هستند.

وی گفت: برگزاری اجلاس جاده ابریشم در قزوین یک اتفاق بین‌المللی است که مشخص نیست بار دیگر  چه زمانی این شهر میزبان این اجلاس باشد چراکه ۲۰۰شهر در مسیر جاده ابریشم قرار دارند و هر سال در یک شهر برگزار خواهد شد.

وی تاکید کرد: باید تمام تلاش خود را کنیم تا با دیدگاه مثبت و توجه به نقاط مثبت برگزاری این اجلاس از ظرفیت‌های مهم این اجلاس به نفع شهر قزوین و شهروندان آن استفاده کنیم.

باباپور بیان کرد: بر عهده گرفتن میزبانی این اجلاس کار ساده‌ای نبود و شهرهای بسیاری اعلام آمادگی کردند که با معرفی و ظرفیت‌های این شهر توانستیم این میزبانی را بر عهده بگیریم.

وی گفت: دبیرخانه دائمی اجلاس جاده ابریشم و دبیرخانه مرکز جهانی شهروندان جاده ابریشم به شهر قزوین سپرده شده است که این اتفاق بزرگی برای شهر قزوین می‌باشد و باید از این ظرفیت مهم بهترین بهره‌برداری را کرد.

مدیر اجرایی اجلاس جهانی شهرداران جاده ابریشم یادآور شد: در حاشیه این اجلاس تفاهم‌نامه‌های اقتصادی مهمی منعقد خواهد شد و امتیازات خوبی کسب خواهیم کرد.