شناسهٔ خبر: 15034068 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

در بازدید از خبرگزاری مهر مطرح شد:

افزایش تعداد زنان سرپرست خانوار زنگ خطری برای جامعه است

مشهد- مدیر کل کمیته امداد خراسان رضوی با بیان اینکه افزایش تعداد زنان سرپرست خانواده و کاهش سن آنها زنگ خطری برای جامعه است، گفت: این امر حاصل سرریز معضلات و ناهنجاری‌های جامعه است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، محسن مسعودیان راد صبح پنجشنبه در بازدید از دفتر سرپرستی خبرگزاری مهر در خراسان رضوی با اشاره به فعالیت‌های خانواده‌ محور کمیته امداد اظهار کرد: در سال‌های اخیر بنابر ضرورت‌های اجتماعی و تنگناهای اقتصادی و معیشتی جامعه، به تعداد افراد متقاضی خدمات کمیته امداد اضافه شده است.

وی با بیان اینکه این افزایش تقاضا ساماندهی دقیق و نظام‌مند خدمات‌رسانی به مراجعان را می طلبد، گفت: خوشبختانه کمیته امداد با تنوع سرفصل‌های فعالیت و طرح‌های نوین توانسته است این مهم را مدیریت کند.

مدیر کل کمیته امداد خراسان رضوی همچنین با تاکید بر اهمیت رسیدگی به وضعیت زنان سرپرست خانوار گفت: یکی از گروه‌های هدف خدمت‌رسانی که همواره مورد توجه کمیته امداد بوده، زنان سرپرست خانوار هستند که به دلایل مختلف از ما تقاضای دریافت خدمات می‌کنند که حدود ۴۳ درصد از این زنان سرپرست خانوار به دلیل فوت همسر، ۱۸ درصد طلاق و تعدادی نیز به دلایل دیگر، از ما تقاضای دریافت خدمت می‌کنند.

وی با بیان اینکه افزایش تعداد زنان سرپرست خانواده در سنوات اخیر و کاهش سن آنها یک زنگ خطر برای جامعه بوده و حاصل سرریز معضلات و ناهنجاری‌های کنونی اجتماع است، افزود: در خراسان رضوی بیشترین زنان سرپرست خانوار تحت پوشش کمیته امداد، از شهر مشهد هستند و شهرستان‌های سبزوار، نیشابور، تربت‌جام و کاشمر نیز آماری رو به رشد در این زمینه دارند.

مدیر کل کمیته امداد خراسان رضوی افزود: کمیته امداد پس از بررسی دقیق پرونده زنان سرپرست خانوار و راستی‌آزمایی وضعیت مورد ادعا، روند نیازسنجی را آغاز کرده و مطابق با نیاز مددجویان و در نظر گرفتن شرایط سنی آن‌ها در زمینه‌های مختلفی از جمله اشتغال‌زایی، مشاوره حقوقی برای گرفتن مهریه و نفقه، آموزش مهارت‌های مدیریت هزینه، خدمات درمانی و همچنین تامین مسکن برای سالمندان، خدمت‌رسانی می‌کند.

مسعودیان‌راد بیان کرد: با توجه به وجود ۱۰۰ هزار زن سرپرست خانوار در استان و لزوم تغییر نگاه منفی و یا منفعت‌طلبانه جامعه به این قشر آسیب‌پذیر، در تلاش هستیم طرح‌های کاربردی و نوین برای ساماندهی این قشر هرچه سریعترعملیاتی شود.

وی در ادامه با تاکید بر تفاوت مفهوم و معیار سنجش فقر در شهر و روستا، خاطرنشان کرد: تفاوت فقر شهری و فقر روستایی به دلیل اقتضائات متفاوت شهر و روستا است و به جرأت می‌توان گفت فائق آمدن بر فقر روستایی به دلیل جمعیت کم روستا و نیازهای محدودتر مردم ساده‌تر و سریع‌تر اتفاق می‌افتد.

مدیر کل کمیته امداد خراسان رضوی ادامه داد: روند فقرزدایی در شهر به دلایل مختلفی اعم از بالاتر بودن تراکم جمعیت در شهر، دو برابر بودن هزینه‌های زندگی نسبت به روستا، وجود نیازهای کاذب، نمود فوری افزایش نرخ تورم در اقتصاد شهری و همچنین وجود تهاجمات و خطرات سایبری، پیچیده و زمان‌بر است.        

مسعودیان راد در پاسخ به سوالی مبنی بر اولویت های کمیته امداد خراسان رضوی در خدمت‌رسانی به مراجعان گفت: در حال حاضر و با توجه به وضعیت اقتصادی و نرخ بیکاری موجود در استان، ایجاد بازار کار و اشتغال‌زایی برای مددجویان دغدغه اصلی کمیته امداد استان است.

وی افزود: باید بپذیریم که سطح فقر نسبت به گذشته بیشتر شده است و حتی برخی مددجویان و مراجعان به کمیته امداد توانایی پرداخت قبوض آب، برق و گاز خانه‌شان را هم ندارند بنابراین دغدغه و تلاش دیگر ما در کمیته امداد استان خراسان رضوی، ارائه بخشی از خدمات به مراجعان در قالب تسهیلات و یا در مواردی ساخت مسکن با اعتبارات بانکی به‌ویژه در روستاهای استان است.

مدیر کل کمیته امداد خراسان رضوی در موضوع کمک‌های مردمی به کمیته امداد خراسان رضوی، اظهار کرد: از آنجا که مردم ما اعتقادات و باورهای دینی قوی دارند، با توجه به تاکید قرآن و دین اسلام مبنی بر پیاده‌سازی نظام انفاق در جامعه، طی سال‌های گذشته در بخش کمک‌های مردمی به کمیته امداد افزایش چشمگیر داشته‌ایم و رواج موسسات خیریه نسبت به گذشته می‌تواند شاهدی بر این ادعا باشد.

وی  با تاکید بر لزوم حکمت‌محور بودن کمک‌های مردم و موسسات در فقرزدایی افزود: کمیته امداد به هیچ عنوان تولید کننده فقر و رواج دهنده تکدی‌گری در جامعه نیست بنابراین در زدودن فقر از چهره شهر و روستا همواره بر انفاق‌های حکمت‌محور و کمک‌های تخصصی و سازماندهی شده توسط مردم و موسسات تاکید داریم.

مسعودیان راد، اعتماد مردم به کمیته امداد امام خمینی(ره) را یک سرمایه بزرگ دانست و خاطرنشان کرد: کمیته امداد همچون یک هیئت دولت کوچک بوده که لازم است دست‌اندرکاران مربوطه به تمام امور اشراف داشته و در زمینه‌های مختلف از جمله نیازسنجی دقیق مراجعان و مددجویان، تخصص داشته باشند.